torsdag 5 februari 2015

Våren är på antågande - enkät

Har blivit taggad av bästa Klara att göra Vårenkäten som har snurrat runt lite här och där på sista tiden. Då kör vi!
En solnedgång i slutet av mars
1. Vilket vårtecken längtar du mest efter?
Bar mark. För då får man äntligen använda "vanliga" skor igen - utan socka! Och när solen får istappar att lysa och fåglarna kvittrar. Fler ljusa timmar i sig, faktiskt.

2. Ett annat säkert vårtecken är när bokrean startar i slutet av februari. Har du någon särskild bok som du hoppas ska finnas till fyndpris på årets rea?
Jag tror jag ska försöka hålla mig från att köpa för mycket på rean i år - men något fint seriealbum eller någon Gilla-bok skulle vara roligt att hitta!

3. Våren bjuder också på många nya böcker. Är det någon/några som du längtar extra mycket efter?
Ett folk utan land av Melina Marchetta längtar jag, som Klara, också till. Och Den ökända historien om Frankie Landau-Banks av E. Lockhart ser jag även väldigt mycket fram emot.

4. Finns det någon författare du önskar (men inte vet om det är aktuellt) ska komma med en ny bok/ uppföljare i vår eller senare under året?
Jag vet ju faktiskt att Lisa Bjärbo ska komma med nåt nytt typ i höst - men det längtar jag så det gör ont efter. Moni Nilsson skulle också gärna få komma med något nytt snart! Har varit tyst allför länge känner jag nu?

5. Många tycker det är roligt att uppdatera garderoben när våren kommer med t ex en ny jacka eller nya skor. Är du på jakt efter något särskilt vårplagg?
Jag har iochförsig typ uppdaterat med både skor och jacka redan - men kanske en mössa eller solglasögon, då.

6. Finns det någon särskild debutant du ser fram extra mycket emot att läsa i vår, eller alternativt någon författare som för första gången översatts till svenska?
Anna och den franska kyssen av Stephenie Perkins ser jag som en tok framemot! Den har ju varit väldigt omtalat i bokbloggarvärlden, ska bli roligt att äntligen se vad det är alla pratar om!
 
7. Det kommer också många nya pocketböcker i vår. Är det några särskilda titlar du har väntat på ska komma i pocket?
Livet före Legend av Marie Lu kommer som pocket i april - den ska jag absolut lägga vantarna på!
 
8. Sist men inte minst, det är ju inte vår än och även vintern har ju sina positiva sidor. Berätta vad du tycker är bäst med vintern!
Jag tycker faktiskt om vintern rätt så mycket! Förutom när det är "mellanväder" och man inte riktigt kan göra något för det är varken tillräckligt kallt eller ... varmt, hehe. Jag tycker om när det är mycket snö och minusgrader så isen hålls bra. Vill ju kunna ta ut vintern på bästa möjliga sätt och det i form av slalom och skrinnskoåkning!
 
Jag taggar Viggo, Alba, Ella och Mimmi - hoppas ni vill göra den och inte blivit taggade än!

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att läsa dina svar! Och vilken superfin bild! Efter att ha lyssnat på We Were Liars är jag också sugen på att läsa Den ökända historien om Frankie Landau-Banks. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket :) Ja, förstår dig, ser sååå mycket framemot den!

      Radera