lördag 21 februari 2015

chickpea cookie dough bites.

För någon vecka sedan skrev Flora om några "kex" hon gjort, med kikärter! Det väckte genast mitt intresse och ett akut sug efter dem - så jag gjorde dem samma dag.
Det här receptet använde jag, men jag skriver det också här nedanför - tyvärr omvandlade jag inte måtten, för vi har ett mått med "cup-märkning" ...
Du behöver:
1 1/4 cup kikärter (lite på en Gogreen-förpackning), silade och avtorkade
2 tsk vaniljekstrakt - tror också det kan funka med äkta vaniljpulver
½ cup + 2 msk jordnötssmör alt. annat nöt/frösmör
1/4 cup honung alt. agave (provat med båda - det blir rinnigare med agave, men lika gott)
1 tsk bakpulver
en gnutta salt om jordnötssmöret du använder är osaltat
½ cup (90 g) hackad choklad/chocolate chips
Gör såhär:
1. Ställ in ugnen på 175*C. Mixa alla ingredienser utom chokladen tills du har en slåt, tjock smet.
Ungefär så^^
2. Tillsätt sedan chokladen, den kan vara i stora bitar om du kör med matberedare för då hackar den dem mindre - eller nja, så gjorde jag men det gick sådär. Vissa bitar blev till jättesmått och vissa blev inte små hur man än försökte trycka ner dem ... så ha dem bara färdighackade, funkar mycket bättre! Kör några gånger så chokladen blandas.
3. Klicka ut smeten på ett bakplåtspappar -  det blir runt 16 så stora som på första bilden. Jag rullade dem till bollar och tryckte sedan ut dem för att de skulle få en trevlig form men det gör du som du vill

Såhär såg mina ut^^.
4. Och in med dem i ugnen i ungefär 10 min! Konsistensen är rätt så mjuk, men de blir ganska hårda på ytan.
5. Ät genast - när chokladen ännu är smulten.
Här bled de en succé och det gick bara någon dag så gjorde vi dem igen. Dessutom - att smeten skulle vara äcklig? (så står det i originalreceptet) Nahaa. Den var supergod juh! Och ni - det smakar faktiskt inte mycket kikärter, så avskräcks inte av det. (För småbrorsorna här åt dem gladeligen - och nej, de gillar INTE kikärter.) Prova vetja'!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar