måndag 23 februari 2015

Årets bokrea - mina tips

Hej på er!
 
Nu är det inte länge kvar - redan i övermorgon startar bokrean officiellt! Ja, jag var ju taggad, självklart, men nu har man ju kunnat förhandsbästella titlar ett tag och hörni ... jag är inte riktigt lika taggad mer. I Finland är ju inte bokrean på långa håll så stor som i Sverige heller - här är det Adlibris (i princip samma som i Sverige - ja, jag har kollat) och ... inte så mycket mer, vad jag vet. Eller kanske, i storstäderna och sådär? Vad vet jag, jag bor inte där - och kommer nog inte heller besöka inom den närmaste framtiden.
 
Men hursomhelst - till vad jag egentligen skulle skriva om! Och det är reatips - vad jag tycker ni ska läsa som jag redan läst, och gillat mycket. För det visade sig finnas rätt så många sådana! Och ja, en anledning till att rean inte kändes jättemaffig för mig är ju också att jag läst mycket av det som finns där ehe ...
 
Men iallafall, vad jag tycker ni ska beställa hos Adlibris (det finns på den svenska också trots att jag länkar till finlandsvenska):
 Vi är inte sådana som i slutet får varandra - såå fint språk och hemskt mysig historia. Den tappade min kanske lite på slutet, men hemskt bra annars. Recension.
Det handlar om dig - Sandra Beijer skriver också heeelt otroligt, vilket de flesta som läst min blogg ett tag antagligen redan vet att jag tycker. Så bra på alla sätt - bara köp! Recension.
Jag är ju så jävla easy going - Jenny Jägerfeld lärde jag mig älska först efter den här - när jag läste Här ligger jag och blöder som jag tyckte var HIMLA bra. Den här är också bra - och som med de båda ovanstående så är språket också en stor dek av vad som gör det så bra här. Recension.
Här ligger jag och blöder - och här har vi ju finingen själv!
Mörk ängel - Den här hörde till förra årets två bästa - behöver jag säga mer? Prag, änglar, en annan värld, magi, kärlek ... så så bra - jag vill ha mer! Riktigt bra pris - passa på! Recension.
Vi måste sluta ses på det här sättet - Lisa Bjärbos och Johanna Lindbäcks - två utmärkta svenska författare - samarbete. Kan det bli annat än bra? Ja, bra är det, men jag var inte helt blown away - jag tycker ändå man absolut ska läsa och bilda sin egen uppfattning - klicka hem! Recension.
Jag, En - älskad av många, inte helt otroligt enligt mig. Men som sagt, jag hör till minoriteten här. Riktigt intressant iallafall - beställbeställbeställ!
Naomi & Elys kyssförbudslista - en till Levithan! Han är bra han, tycker jag faktiskt. Den här gillade jag riktigt mycket. Så skynda fynda! Recension.
De odödligas regler - lite långsam var första delen i Julie Kagawas vampyrserie  tyckte jag, men det blev bättre och bättre och andra delen fullkomligt älskade jag. Fin är den dessutom! Recension.
Slott & Sammanbrott (del 1) & Deckare & dilemman (del 2) - lite mer okända för många av er, kan jag tro? Dessa är mellanåldernböcker, riktigt bra sådana dessutom. Roliga och mysiga och fina. Sådär som 9-12 -böcker ska vara. Funderar själv på att beställa hem den tredje delen - som jag ännu inte äger ...
Heddabloggen ... och allt det här med mamma - Hedda har ni ju läst mig yra om några gånger (?) - det här är fjärde delen, lite tokigt ju, man kan ju inte riktigt börja med den ... eller ja, kanske? Mellanålderns det här med, hög igenkännigsfaktor och riktigt rolig mysläsning. Rekommenderar! Recension.
 
Vilka fynd får jag inte missa? Och vad tycker ni om utbudet i år?

4 kommentarer:

 1. Hej på dej! :D

  "Jag handlar om dig" funderar jag starkt på att beställa! Eller ja mamma beställer nog, så får jag den i födelsedags present snart! Sen så har jag tänkt på att beställa Divergent & Insurgent från bokus. Då jag har både Allegiant och Four hemma! Jag vill gärna ha en komplett serie, och funderar på en omläsning innan jag avslutar serien!

  Sen "farlig förmåga - serien" (som heter något annat egentligen) skulle jag vilja ha, men tyvärr har jag inte sett den på någon rea D: har du?

  Sen vet jag inte riktigt, dem där 2 böckerna som jag letar efter (Heather Wells serien av Meg Cabot) finns på bokrean i Göteborg på Akademibokhandeln. Så min gudfar / farbror ska eventuellt köpa dem åt mig där! :D Och de är liksom det sista nya exemplaret som säljs. I alla fall hos Akademibokhandeln, så man vill ju gärna ha dem, haha! /kram
  Några andra böcker du rekommenderar? x) Mörk ängel är jag också lite sugen på ..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Woopwoop att du ska läsa Det handlar om dig!! Älskaar den ♥ Ojj är Insurgent och Divergent på rea hos dem? :O Känner igen mig i det där med att vilja ha en komplett serie, skulle också hemsk gärna vilja ha Rör mig inte! då jag har de två andra delarna ...

   Nepp, har nog inte sett den någonstans :S :/ men ge inte upp hoppet, du kanske hittar den än! ;) Jag har förresten dubbla exemplar ar Stjärnmärkt (andra delen) så du kan maila om du skulle vilja ha den och bara betala porto?

   Hoppas du får Heather Wells -böckerna, är ju lite kris nu då, haha ;P Tycker DEFINITIVT du ska köpa Mörk ängel - SÅ bra! Och njae, har nog inga andra tips nu tror jag, haha^^ Kram!

   Radera
  2. Heather Wells böckerna är reserverade nu, hehe! Så bara för min farbror att hämta ut dem! :)

   Ja, Divergent och insurgent är på rea på bokus. :) har du tänkt köpa dem? Men så vitt jag vet har du redan dem..

   Jag skulle hemskt gärna ha Stjärnmärkt! Men är du seriös med att jag bara ska betala porto? :O <3 Jag kan ju självklart betala för den! Men ska kolla med min mamma, kan maila dig! :) /kram

   Radera
  3. Vad roligt med Heather Wells! :)
   Divergent har jag, men Insurgent har jag bara lånat från skolan så den skulle vara riktigt trevlig att ha själv! ;D
   Du kan ABSOLUT bara betala porto - kollade nyss och det verkar rätt dyrt det med, runt 150-200 kr tror jag ... så vet inte om det lönar sig så mycket (är ju för att jag bor i Finland). Men maila gärna om du frågar din mamma så kan jag kolla upp närmare och så! (Den är i väldigt bra skick, är ju oläst :)
   Kram!

   Radera