lördag 15 november 2014

Nytt i bokvärlden - vinter/vår 2015

Åh, snart är våren här med alla sina fina boksläpp - alltså verkligen, nu har jag tagit en titt på vårens finingar och gaah, kan det inte vara vår prick NU?!
 
 
 
januari
Jag har läst en bok av Riordan - första Percy Jackson - och jag tyckte väl den var okej. Men typ precis alla verkar ju tycka han är en fantastik författare, så jag tänker försöka med honom igen. Både med Percy och kanske den här? Den verkar bra iallafall. Men känner att man kanske borde läsa hans verk i den ordning de kommit ut först? Eftersom alla har nån sorts samband?
 
februari
Den här har också många gillat! Det är zombies, och det närmaste en zombie-bok jag har läst är Varelserna. Jag vill hemskt hemskt gärna läsa den här - ska vara så spännande, och känns definitivt som om jag kan gilla!
 
februari
Okej så jag känner så här för den här: !!!!!!!!!!! Ser SÅ. HIMLA. MYCKET. FRAMEMOT DEN! Har ju bara läst Legend av Lu innan, men den tycket jag om väldans mycket. Och tror Absolut att jag kan bli kär i resten av hennes verk med.
 
mars
Iiiih, äntligen ska jag som bara läser på svenska få ta del av Annas Paris så som många av er andra gjort! Jag tror jag också kommer gilla den.
 
mars
Alltså Modernista - har jag sagt att jag älskar er? Är ju BARA fantastiska böcker de ger ut. Den här har också många gillat, omslaget är fint och bara ge mig. NU. (Har förövrigt ingen aning om vad den handlar om men är kanske bara bra ju.) 
 
 
RABÉN&SJÖGREN
 
januari
Alltså that cliffhanger på slutet av Stjärnmärkt. Tog typ död på mig. Och OMSLAGET! Har ni sett nåt finare?! Älskar hela seriens omslag och hoppas på en fin avslutning på en bra serie. Hoppas.
 
januari
Blev positivt överraskad av fösta delen, Spring så fort du kan. Har inte tagit mig för att läsa uppföljaren men det kommer jag nog göra. Dystopi i Sverige, korta och riktigt tänkvärda. Iallafall den första.
 
mars
Okej så förlåt men jag typ hatar omslaget. Själva boken tror jag jag kan gilla men omslaget har faktiskt redan förstört den lite. Jag vet man ska inte döma hunden efter håren men omslaget är himla viktigt faktiskt. Det är ju första intrycket liksom.
 
april
Tyckte väldigt om Röd som blod så ska definitivt läsa den här också. Men har ingen aning om vad den kommer handla om, för jag tyckte liksom den första redan var rätt så avslutad?
 

 
januari
Okej så omslaget. Handlingen låter okej men omslaget är bara för fint. GE MIG!
 
januari
Min kärlek för Green svalnade nog lite efter Pappersstäder så känner mig inte sådär jättehimla sugen på att läsa den här. Är lite rädd liksom. Men jag vill iallafall, för jag vet att han är bra, Green.
 
mars
 Har läst de två första delarna högt för min då åttaårige lillebror och tyckt om dem själv med. Fantasifyllda äventyr och suggestiva bilder - me like it!
 
 
januari
Jag har ju läst Fallen ängel. Iallafall de två första. Men sen blev det stopp och jag vet inte om jag tyckte de var bra eller dåliga. Den här har iallafall ett fint omslag och ska vara frisående - ingen press att läsa vidare. Handlingen har jag nog undvikit lite, men läsa vill jag.
 
 
maj
Jag fullkomligt älskade ju Kanske är det allt du behöver veta så förväntningarna kommer nog vara orättvist höga när jag börjar läsa den här. Men det ska jag då verkligen - för E. Lockhart är definitivt en författare jag vill läsa mer av!
 


 
POCKET
 
MODERNISTA
 
januari
Tror den här ska vara bra, men kanske inte ultramegasupebra? Nångång tror jag jag ska försöka läsa den, men inte riktigt nu bara.
 
januari
Mix har ju helt gått över till e-böcker nu, så jag antar ett vi inte får fler böcker i the Lunar Chronicles från dem. Men whoopwhoop så (tror jag) kommer Modernista och tar över utgivningen! Jag har faktiskt inte läst än, men alltid varit nyfiken. Tror det är dags nu,
 
februari
Så den här har jag ju, men den har inte blivit läst än. Jag tycker hursomhelst alla där ute ska försöka med Legend-trilogin, ettan var väldans bra.
 
RABÉN&SJÖGREN
 
januari
Har ju som sagt inte läst den här än, men ska försöka göra det snart. Ettan var riktigt bra!
 
mars
Helt ärligt (och ärlig ska man ju alltid vara) så tycker jag omslaget är lite tråkigt. Okej ja, det kan locka en bredare läsarkrets, vilket kanske är meningen. Men nja. Är ju en ultramegasuperbra bok som gömmer sig innanför pärmarna, så tycker man borde se det utanpå. Iallafall: läs den bara.
 
mars
Jag är sådär måttligt intresserad av den här. Inte direkt kanske, men ändå nångång. För den ska ju vara bra, och den verkar och ser bra ut. Men är ändå inte riktigt den genren jag brukar läsa från.

Förresten, nån annan än jag som förundras och hejar på Modernistas tillväxt? I dagsläget ger de ju ut typ lika mycket böcker som typ rabén&sjögren - som ju är typ störst. Älskar Modernista - de är så duktiga på både formgivning och val av böcker. STOR TUMME UPP!

Vad tycker ni, kommer inte den här våren bli rätt så fantastisk i bokväg? Och egentligen är det här bara ett axplock - kommer ju hitta flera senare och många hde inga omslag än så valde att inte blogga om dem. Vad ser ni framemot, och har ni läst nån av dem?

4 kommentarer:

 1. Jag var ju och praoa:de på Modernista för sisådär ett år sen, så jag tycker det är jättehäftigt att de gått från tre YA-serier till... hur många som helst nästan! Sen vet jag att Drömgångare fått väldigt blandad mottagning, men själv älskade jag den ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow, har du praoat på Modernista?! Men nu när du säger det kanske jag minns att du skrev om det ...
   Tycker det är så himla roligt med deras utveckling - är så glad över att det verkar gå så bra för dem för det är de verkligen värda.
   Då ska jag klicka mig in på din recension nu! Kommer nog försöka läsa den någon gång, men kanske inte prick nu då jag har en massa andra böcker ..

   Radera
 2. Så mycket böcker jag vill läsa och beställa hem som rec-ex.... måste bara lära mig att läsa fortare :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har samma problem haha ... :S

   Radera