onsdag 19 november 2014

Men varför läser jag inte?!

Just nu har jag ETT HIMLA LÄSSUG. Och jag äger faktiskt majoriteten av de böcker jag vill läsa. Men jag läser inte. Varför det? Kan man ju fråga sig. Ja alltså jag vet inte riktigt. Jag kunde skylla på skolan men det är nog inte bara den för det har varit rätt lugnt på sista tiden. Förutom det faktum att jag har flest "annan skolaktivitet" rutor i klassen och alltså missar timmar. Och att jag har ett arbete som molar i bakhuvudet men som jag inte orkar ta tag i och ska vara inlämnat nästa vecka. Och att jag egentligen har som mål att skriva 20 000 ord i november men inte ens skrivit 5000. Det stressar mig lite - men jag gör ingenting för att ta tag i saken.
Jag läser bloggar. Jag spelar Candy Crush och ser på film/Glee. Och tänker på vad jag ska köpa till alla i julklapp.
Och nu börjar det här inlägget ta en rätt så gnällig riktning och komma bort från vad jag egentligen tänkte skriva.
Som jag skrev i början - jag vill läsa många av dedär böckerna jag har. Jag håller på med TRE böcker för tillfället (= alldeles för många) men ingen känns helt rätt. Samtidigt som jag vill läsa dem.
Den jag först började på av dem är De odödligas hunger av Julie Kagawa. Jag har hållit på med den i över en månad nu enligt Goodreads. Jag har inte läst nåt i november. (Okej två i början i all hast men de räknas knappt.) Varför den tar så himla länge? För att jag läser i den efter elva på kvällen då jag 1. Är väldigt trött och 2. Borde sova för att orka upp imorgon, och för att kapitlen är så långa och det inte riktigt vill hända något och jag fastnar nästan men inte riktigt. Så jag vet inte. Måste försöka ta tag i den någon dag och marathonläsa men kan också hända att jag läser hela i den här snigelfarten och att läsupplevelsen då får lida.
Den andra boken jag påbörjade är Offpist av Johanna Schreiber som är uppföljaren till Carlstensveckan som jag gillade väldigt mycket. Den är enkel och typisk och inte jättebra hittills men liksom lätt. Och det är väldigt skönt att läsa sånt ibland.
Den tredje boken jag läser sådär smått i är Four av Veronica Roth. Den är rätt tung att läsa, men läser en novell i kvällen när jag väl börjar så går framåt i passlig takt. Har också tyckt om att återvända till Divergents värld för känns så trygg liksom - tror att jag av lite samma anledning vill läsa Sätt mig i brand!, Drömtjuvarna, Stad av glas och Det oändliga havet - för att jag vet att det är bra och för att jag redan känner till det. Det är nog främst det där braiga - jag liksom längtar efter den där fantastiska boken. Den där som får mig att minnas varför jag faktiskt, egentligen, innerst inne älskar att läsa långt mer än att stirra på telefonen.
Samtidigt som jag har alla de här böckerna, så stoppar det liksom mig att jag faktiskt har tre böcker på gång. Men jag kanske ska ta det som en utmaning, något som puffar mig framåt? Ja, så ska jag göra. JAG FÅR PÅ INGA VILLKOR BÖRJA LÄSA NÅGOT NYTT INNAN IALLAFALL EN (HELST DE ODÖDLIGAS REGLER) AV DE JAG HÅLLER PÅ MED ÄR UTLÄST.
Så, det här inläggets mening? Mest kanske en uppdatering. Att jag ännu är kvar men kanske har en liten svacka för tillfället. Eller brist på motivation, jag har lite brist på motivation till alla jag inte MÅSTE göra, just nu.
Hur brukar ni tackla "problem" som det här - att läsa en bok men ha lust till något helt annat? Brukar ni slalomläsa?
Förresten ännu, om mig och slalomläsning, så tror jag faktiskt att det inte är en direkt negativ sak - för då får man ju variation utan att behöva ge upp den bok man håller på med. Nåja, nu ska jag sluta klaga och göra nåt åt problemet här istället. Ni hittar mig i den gröna fåtöljen med nya blåa dynor i. (Cirkus älskar mitt rum atm)

4 kommentarer:

 1. Haha! Jag har oändligt med böcker jag vill läsa, men de vill inte komma in på biblioteket! Har i alla fall prickat av The maze runner! (Fast bibblan kan glömt skicka mail oxå, ska kolla imorgon) Jag brukar dock inte slalom läsa, rädd att blanda ihop böckerna och glömma saker från böckerna. Har helt enkelt inte haft något behov av det heller! Håller på med boken Hoppas - Åsa Anderberg Strollo (Som du var nyfiken på ;) ) / lycka till med läsningen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt med The Maze Runner! :) Och suck för långsamma bibliotek ... vad roligt med Hoppas - ja, den vill jag ju läsa, haha ;D Hoppas du gillar den då!

   Radera
 2. Alltså, jag hade lika gärna kunnat skriva det här inlägget, så väl stämmer det in på mig! Jag läser massor av böcker,typ fem stycken, men jag fastnar aldrig för något. Jag skjuter upp läsningen hela tiden och jag vill läsa men orkar typ inte...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis! Orkar inte heller ... därför blir det mycket film och mobil istället :/ hoppas du iallafall finner orken till det snart igen :)

   Radera