lördag 8 november 2014

augusti september oktober

Av någon anledning har jag inte summerat augusti och september innan ... eller ja, av den enkla anledningen att jag kanske känt att det varit onödigt att gå igenom de i få böcker jag lyckats läsa (eller bara glömt bort att göra det ...). Jag har nämligen varit i en rätt så stor lässvacka på sista tiden. Eller nja, lässvacka och lässvacka? Jag har väl mer varken haft tid eller ork, trots att jag velat och varit sugen på att läsa. Det har helt eneklt blivit rätt mycket "bara ett kapitel på kvällen för att komma nånvart" och då blir det ju lätt så att det tar lääänge att läsa ut böcker. Vare sig de är bra eller dåliga.
 
Men nu tänkte jag då gå igenom de här månaderna i ett och samma, som om det bara gått en månad. Och jag kan ju bara hoppats på att sidantalet är lite högre än vanligt ...
 
Många är inte med på bilden pga bibliotekslån
 
~ augusti ~
 
~ september ~
 
~ oktober ~
Berättelser från yttre förorten - Shaun Tan
 
~

Antal lästa böcker: 2/4/5 st
Antal lästa sidor: 2202 st
Omläsningar: zero
Antal manliga författare: fyra
Antal kvinnliga författare: sju
Kvar i olästhögen: säkert runt 35 *orkar inte kolla/tänka*
Övernaturliga inslag: Typ tre som är nästan..? (Tan, Lockhart och Oliver isf, de två sistnämnda leker med döden och den första är rätt surrealistisk) Herregud INGEN klockren! Konstiga saker händer här ...
Påbörjade serier: Tre, varav två bara har en fristående uppföljare
Fortsättningar på serier (varken första eller sista delen): ingen ... ehm.
Avslutade serier: Ingen lyckades avslutas.
Antal recenserade böcker: 10 av 11. Ojj herregud *stolt*
Fådda/köpta böcker denna månad: 13 *skyller på att det är höst och alla fina böcker vill komma ut då* (och var ingen alls i juli)
Lästa recensionsex: 5 st
Lästa bibliotekslån: 4 st
e-böcker: en
Noveller/seriealbum/bilderböcker: Tan-boken.
Böcker som påbörjades i oktober men inte lästes ut: Ägnade halva oktober till att läsa De odödligas hunger av Julie Kagawa men den är av någon anledning inte läst ännu heller ... och den är ju inte dålig, jag har bara inte tid nuförtiden ...
Månadens finaste: Bästa bok: De två här ovanför, faktiskt! Kanske är det allt du behöver veta och Född fenomenal är läsupplevelser som kommer stanna med mig länge, länge. Sen så var Berättelser från yttre förorten och Vill ha dig så illa, även de väldigt bra. (Och Boktjuven, men inte sådär supermegafantastisk som jag hoppats på)
Största överraskning: Kanske är det allt du behöver veta! hade aldrig trott att jag skulle gilla den såpass mycket. Och Röd som blod som jag inte på långa vägar tänkt skulle vara så bra.
Sämsta bok: Echo & Noah ...
Största besvikelse: Tyvärr så var flera av böckerna under den här perioden små besvikelser ... den största var nog Echo & Noah, men blev smått besviken över att jag inte tyckte om Boktjuven och Hjärtans fröjd så mycket som jag trott också.
Spännande saker som hänt under den här perioden: Höstböcker! Whoopwhoop! Har börjat tänka på julen och varit på finska bokmässan (som tyvärr var lite av en besvikelse, matmässan som var samtidigt var liksom mer tumme upp ..) (MÅSTE GÅ PÅ BOKMÄSSAN I GÖTEBORG NÄSTA ÅR!!). Annars så har jag skrivit en alldeles för lång deckaruppsats till skolan, stressat på grund av skolan och köpt fina saker.
OCH DEN FÖRSTA SNÖN! Som smultit bort.
 Hur det gick med planeringen: Hade inget mål eftersom skolan skulle börja - annat än att komma in i rutinerna och så, ta var dag som den kommer. Var nog rätt klok plan. Men skrev också att jag ska recensera så mycket som möjligt och är så glad för har endast tre böcker på kö för recension för tillfället - och ingen av dem är rec-ex. (Vet inte om det är bra eller dåligt ..)
Planer inför november: Jag deltar i NaNoWriMo lite försiktigt, med Young Writer -programmet och 20 000 ord som mål. Har skrivit runt 1000 ord hittills och bara suttit ner en gång för att skriva ... men får se, sätter ingen stress för har mycket skola just nu. (Har uppenbarligen haft hela himla skolåret hittills mycket i skolan)
I läsväg ska jag försöka hinna med Maze Runner, Prodigy, Four och Sagoberättaren. Och så läsa slut De odödligas hunger förstås.
TBR-bok i november-december (struntar i det där med bara en månad för är inte alltid särskilt sugen på den boken just då och kan ta ett tag innan jag plockar upp, men vill inte ha stress så därför detta): Kaninhjärta av Christin Jungqvist. Hade kanske passat bra till halloween? Men ska nog gå fint i vinter/höst mörkret också, tror jag kan tycka om den mycket.

Vad är era planer inför kommande mörka (men mysiga) månader? Vad står högst på önskelistan i bokväg och vad var det bästa ni läste i oktober? *nyfiken*
 

2 kommentarer:

 1. Jag håller just nu på att läsa "The Maze Runner" .. och mitt mål är väll att i alla fall läsa ut den! :) Sen väntar jag på ett antal böcker som är inköpa på bibblan.. bl.a. född fenomenal! E. Lockharts bok skulle nog kunna få stå på min önskelista.

  Bästa bok i Oktober var nog boken Beskyddaren. (Sen kommer Berövad! Men blev lite besviken)
  Förresten vilken bok läste du till skolan, som skulle vara en deckare? :) / Hannah

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker DEFINITIVT du ska lägga Kanske är det allt du behöver veta på önskelistan! Men tror det är bättre att du börjar läsa med ganska små förväntningar än för stora ... annars finns där bog rum att bli djupt besviken för tror inte den passar precis alla lika bra :P
   Synd att du blev lite besviken på Berövad :/
   Jag läste en Kitty bok - haha, typiskt, men lämnade det till sista minuten så blev tvungen att ta ett säkert kort - och lättläst xD

   Radera