lördag 26 april 2014

Bokbloggsjerkan 25-28 april

Dags för bokbloggsjerka igen! Och den här gången tycker jag verkligen om frågan ... Dras av Annika och inlägget finns här.

Känner du igen dig i något eller några av de påståenden som du kan läsa om på ”21 signs you´re suffering from a book hangover”? Vilket eller vilka i så fall?

Känner igen mig i de flesta, men mer specifikt dessa:

1. You’ve started to take your lingering feelings for the hero/heroine a little too seriously. Japp, det har totally hänt.

2. And you realize that all your crushes are now based on peoples’ similarities to that fictional character. Njaaaa..?

4. You’ve started to think of “reality” as the world where the book takes place. Har iallafall hänt att jag tror att jag varit med om något från en bok... XD

5. You’ve ordered everything else the author has ever written. Nej, för jag är inte miljonär, men ja, jag söker upp allt författaren skrivit och skriver upp det. Och märker der som "To read" på goodreads.

6. And furiously researched any possibility of a sequel. Öm, JA!!! Och när jag hittar en så blir jag överlycklig.

7. Or any possibility of a movie adaptation. Samma som ovan. ^^ Samtidigt brukar det vara lite blandade känslor inför en film baserad på en favorit-bok...

10. And the more beat-up it gets from dog-earing pages and marking passages, the more you love it. Egentligen så vill jag hålla alla mina böcker så fina och oslitna som möjligt. Men. Samtidigt så tycker jag om att mina favvisar ser så lästa ut! T.ex. mitt exemplar av Himlen börjar här är inte i det bästa av skick. Men jag viker inte hundöron.

11. You feel irrationally jealous of people who haven’t read the book yet. Japp. Skulle typ ge vad som helst för att få läsa Harry Potter igen. Typ inget går upp mot den känslan. 

17. You’ve tried to make yourself move on by starting a new book, but it just isn’t the same. Efter att jag läst Jellicoe Road så kändes det som en evighet innan jag kunde läsa något nytt igen.

18. Which makes you panic, because you might never find a story you love as much again. Ja och nej. Är typ 100% säker på att jag aldrig kommer älska någon serie eller bok så mycket som Harry Potter. Men jag är inte direkt ledsen över det. 

19. But, after some time, you inevitably do. Alltid. (Utom Harry Potter då. För det - det är OSLAGBART:)

20. Because whether you realize it or not, there’s always room in your heart for another great book. ja alltså, hjärtat är bra på det sättet.

21. And the cycle starts all over again. Yep. Kände ju igen mig i rätt mycket. 


Men ni då? :-)

Nu ska jag ta och läsa andras svar, och kommentera! Är hemskt dålig på det.

16 kommentarer:

 1. De tre sista böckerna tycker jag egentligen inte är tecken på boksmälla, de är ju sundhetstecken :)

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. (så det kan gå när man inte kan se sina inlägg :)

   Radera
  2. Haha ja det var inte direkt några kommentarer du skrev ;D men japp, är kanske därför det ibland blir långa svackor i min läsning...

   Radera
 3. Du är nog till och med värre än jag :)

  SvaraRadera
 4. Det verkar vara en baksmälla som heter duga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kunde man kanske säga :D

   Radera
 5. Det var ganska många punkter som stämde.

  SvaraRadera
 6. Jag har nog aldrig drabbats av bokbaksmälla, för det var nog bara 20 som verkligen stämde in på mig fullt ut, läsa en ny bok! Och filmatiseringar vill jag inte ha, den bästa filmversionen av boken finns redan i mitt huvud...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det där du säger om filmer håller jag med om...t.ex. tilö Harry Potter har jag två paralella filmer i huvudet ;D men kan ändå inte läta bli att fangirla när en älskad bok blir film trots att jag vet att den aldrig kommer kunna slå boken

   Radera
 7. Nummer sjutton är en punkt som jag känner igen mig mycket i. När jag har läst en jättebra bok och läser en annan efter så känns den efter alltid lite platt och jag har fortfarande tankarna på den superbra boken jag läste innan. :)

  SvaraRadera