lördag 22 mars 2014

-

Bara liten uppdatering då jag inte skrivit på rätt länge ...
Slalomläser två böcker nu, ena på telefonen på bussen (har laddat ner vissa av rec-exen jag fått som e-böcker till telefonen nu och upptäckt att det är ju sjukt behändigt! Gillar det jättemyckt. Hatar förstås att inte ha böckerna fysiskt men är ju så mycket lättare att  bara ta fram telefonen än en tjock bok. Dessutom har man ju med den överllt då! Alltså är helt amazed över det här nu. Är liksom så sjukt bra. Och jag som innan typ hatade e-böcker!) och andra i fysiskt format i sängen och på skolan. (Där vi hade läsvecka den här veckan = läsningen lektion/dag. Vilket jag tänkte skulle vara fab men visade sig att jag har mycket svårt att läsa i skolan bland alla andra. När jag för en gångs skull faktiskt ska göra det och inte bara läsa nån tråkig skolbok... Och jag hatar att skriva referat till skolan. Tycker så mycket mer om att skriva på mina egna villkor om en bok. Hatar sättet man ska skriva referaten på; huvudgrejen är hela bokens handling och man får typ fem rader till att skriva vad man tyckte om boken. Och nu fick vi dessutom ett bokmärke vi ska ha i boken och anteckna saker på; om handlingen, karaktärerna, miljön. Och fattar ni hur svårt det är att få Stad av askas handling på så litet utrymme den är given?!)

Så alltså den fysiska är Stad av aska av Cassandra Clare, andra delen i The mortal instruments. Älskade första delen men nu när allt är bekant så blir jag av någon anledning inte lika imponerad mer. Här finns goodreads-statusuppdateringar om nån är intresserad. Och om ni vill bli vän med mig där så fråga mer än gärna!

E-boken jag läser är Rekviem av Lauren Oliver, även den utgiven på Bonnier Carlsen, haha. Hade fått som recensionsexemplar som e-bok men då den inte längre gick att ladda ner då jag upptäckte att jag kan läsa på telefonen (ja alltså jag skaffade ju min mobil för inte så länge sedan, och har inte tänkt på det så ni ska inte tycka att det är konstigt att jag upptäckte det först nu, okej?) så frågade jag om jag möjligtvis kunde få den igen, och de var så snälla och skickade den! Tack så mycket! Har läst lite under hälften men av nån anledning visar sidantalen olika på goodreads och min telefon så har svårt att uppdatera statusen helt rätt ... Här finns statussidan iaf. Många har blivit besvikna på slutet och hoppashoppashoppas inte jag blir det ... om jag blir det hoppas jag dock att Oliver tar sig i kragen och skriver ett ordentligt slut, värdigt serien. Okej, nu ska vi inte gå händelserna i förväg, men iallafall.

Läste Falla sönder av Tahereh Mafi som e-bok också, när jag då upptäckte detta. Falla sönder är en 80-sidors novell som liksom är del 1.2 i Juliette-trilogin. Den är skriven ur Warners perspektiv och jag tyckte mycket om den. Kort "recension" här.

Kollade fyra första avsnitten av Gossip Girl idag. Jepp, det är bra. Tycker om att titta på. Även om jag inte har höga förväntingar på böckerna har jag planer på att sträckläsa dem i sommar. Låter det bra?

Tips på bra låtar, snälla? Och filmer? Helst lite äldre High School filmer med bra musik och roliga kläder. Eller bara sjukt bra tonårsbeskrivning. Eller liksom, ungdomsfilm i stort? Eller bra romatisk komedi. Eller en såndär som utspelar sig på 1800-talet med vita fransiga klänningar. Men inte skräck. Bara nåt bra, okej?

4 kommentarer:

 1. Jag undra angående "Falla sönder"! VART I TUSAN HITTAR MAN DEN?
  jag vet att den bara finns i ca 100 exemplar i Sverige, men flera har läst den som e-bok! Vart hittar man den?
  Älskar verkligen serien, och längtar tills sista boken, så skulle behöva nått så länge. Tacksam för svar, var man kan hitta den! xx

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har egentligen heller ingen aning om var man hittar den! Jag fick den på det viset att man kunde få den som sommargåva på B.Wahlströms facebook-sida. Du kan ju försöka maila dem och fråga? För har inte sett den som e-bok någonstans utan tror nästan att man bar får den gratis. Förstår dig verkligen, längtade också efter något att läsa i väntan på sista boken så tog i den här! :) Hoppas du får tag på den!

   Radera
  2. Hannah Carlsson26 mars 2014 18:53

   Tack tack tack för idén att skriva på deras facebook-sida! De skickade boken som mail till mig och jag är super glad nu!! Utan din idé hade jag kanske aldrig fått den! :D
   /Hannah

   Radera
  3. Haha, jess men vad roligt! Varsågod! ;D

   Radera