söndag 16 mars 2014

Bokbloggsjerka 14-17 mars + utlottning!

Dags för bokbloggsjerka igen! Den ordnas som vanligt av Annika och mer info finns här.

jerka11Veckans fråga är denna: Veckans jerka har hämtat inspirationen från BOTNS podcast: Do readers have to be collectors? (Ni behöver inte lyssna på podden för att kunna svara på denna fråga)

Alltså behöver läsare vara samlare? Och nej, det tycker jag inte. Jag menar, vad har vi annars bibliotek till?! Och jag gillar tanken att man läser en bra bok och ger den vidare till nån, som i sin tur ger den till någon annan osv... Men okej, jag är nog lite av en samlare när det gäller böcker.

Det finns förstås de som jag växt i från i min bokhylla, men som jag minns att jag gillade och därför behåller så att t.ex. mina syskon och barn kan läsa dem. Så finns det de som jag inte gillar så hemskt mycket, men som kanske iallafall betyder något för mig av andra skäl. Och så finns det de jag läst men inte ägt, och väljer att köpa för att jag älskade dem så hemskt mycket. Så lit av en samlare är jag, men det är absolut inget krav för mig att äga allt jag köper. Innan rec-exen lånade jag de flesta av böckerna jag läste på bibliotek. Och det funkade bra. Än så gillar jag bibliotek, men de har tappat lite av sin charm för mig då jag får många av de nya böcker jag är intresserad av gratis själv. Oftast innan biblioteket får in dem. Och de äldre böckerna har jag gått igenom cirka tusen gånger ... dessutom har jag så mycket oläst hemma att det inte riktigt lönar sig att låna då det riskerar att bli oläst och försenat då jag prioriterar mina egna. Men både rec-ex och bibliotek är ju fantastiska för oss fattiga bokbloggare, eller hur? ;D

Hur är det för er, är ni samlare när det gäller böcker?

Över till utlottningen! Annika, eller Nillas handelsbod, lottar ut tre stycken bokaskar. Allt man behöver göra är att länka till den bokask man helst vill ha i sitt jerka-inlägg!

Jag vill helst, efter lite velande, ha denna:

Bokask karta, liten
http://www.nillashandelsbod.se/bokaskar/bokask-karta-liten.html
 

3 kommentarer:

  1. Man måste ju inte samla på böcker, men för många av oss är det nog så :)

    SvaraRadera
  2. Jag håller med! Bibliotek är en fantastisk uppfinning. Rec.ex har jag aldrog lyckats få...

    SvaraRadera
  3. Recex, vilken lycka det vore! Jag är definitivt en samlare, det är nästan en besatthet. Men det behöver en inte vara, det är ju mer ekonomiskt att låna på bibliotek eller sälja böckerna vidare, och väldigt trevligt att skänka sina böcker till andra...

    SvaraRadera