torsdag 9 januari 2014

Genre-januari: Skräck!

I genre-månad presenterar jag ett nytt genre i början av varje månad och presenterar det med en bok jag läst i det genret. Under månaden ska jag läsa en ny bok i det genret (eller ny för mig) och i månadesn slut ska jag skriva ett recensions-artat inlägg om boken - fick den mig att gilla genret mer/mindre? Var den typisk för det genret? I recensionen ska jag speciellt ta hänsyn till genret den tillhörde! Eller tillhörde den fler genren..?
 
Jag tänkte. Att det första genret i genre-månad skulle vara skräck. Bara för att hela idén till det här kom från att jag såg att det kommit en ny bok i det genret. Jag är ... typ helt vilsen när det gäller skräck! Okej, jag vet vissa som ska vara skräck, men liksom ... jag gillar det inte - har ingen lust att läsa - är helt vilsen. Okej, vi döper om det här till typ "spökhistorie-skräck".
 
Let's start.
 
Boken, eller egentligen serien jag läst heter Krabbsjögrund. Låter det bekant? Nån som läst?

 
Nattmannen heter den sjätte delen i Lena Ollmark och Mats Wänblads serie om Karl och Sara. Jag har inte läst den. Men jag har läst de fem första delarna, och det här är typ det enda undantag jag hittills stött på som kan räknas inom genret skräck och jag gillar! Jag minns ärligt talat inte mycket från dessa böcker. Bara att det är rätt kusligt. Och jag älskar att det kommer små "paralella" spökhistorier ibland, historier de liksom berättar för varandra! Böckerna riktar sig till 9-12 åringar och jag läste nog den femte delen som 12 åring... Den är den enda i serien som finns i min bokhylla, kanske tar och läser om den bara för att se vad jag tipsat er om ... Nejmen jag gillar inte skräck. Har försökt med några ... ehm, väldigt få skrcäk-böcker, men skräck passar nog helt enkelt inte riktigt mig...
Karl och Sara är väl typ 11-12 och de träffas på ön Krabbsjögrund där en massa mystiska saker händer. Sofia Falkenhem (har illustrerat bl.a. Kalle Skavank) illustrerar, och jag gillar verkligen hennes stil!
 
Har ni några bra boktips på skräck? Kommentera! Eller varför inte delta i Genre-månad och skriva ett eget tipsningsinlägg?!
 
Besökarens skuggaKapten Svarteks gravSpökskeppet VallonaDe dödas källaHängd mans ö
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar