måndag 28 oktober 2013

Bokbloggsjerka 25-28 oktober: Halloween-läsning

I veckans jerka undrar Annika följande:

Ska du läsa någonting som lämpar sig väl för Halloween och i så fall vad?

Och njaa, det tror jag inte. Ska nog bara läsa det jag håller på med och om jag hinner läsa slut den så blir det nån av de andra rec-exen. Men nej, jag är ingen skräck-älskare och kommer antagligen heller aldrig bli en. Så det blir inget direkt Halloween-relaterat denna vecka. säg dock gärna till om ni har några fina tips på bra skräck-böcker!

Missade förra veckans jerka (tycker det är konstigt svårt att svara på de här frågorna faktiskt..:P), så tar den nu..:

Finns det några författare som du tycker sticker ut (eller som du beundrar mer än andra) när det gäller deras sätt att skriva?

Åh gud! Hade ju inte ens sett denna fråga, men vilken rolig en! För JA!, det finns det verkligen.
  • För det första, så äääälskar jag Lisa Bjärbos sätt att skriva på. Och jag tycker hon verkar rätt fin som person också. Älskar hennes blogg, podcast och ja - stil!
  • Förstås beundrar jag ju även Joanne Kathleen Rowling. More than anyone. She's the one and she will be forever. Bara faktum, liksom.
  • En ny favorit är Sara Beischer, läste ju nyligen hennes Det finns råttor överallt utom på Antrktis och blev helt kär i språket PUNKT.
  • Och...Melina Marchetta, gud vad jag älskar hennes språk med!
  • Och John Green och Stephen Chbosky. Får ju inte glömmas.
Sen kommer jag inte på fler, men detta var de som jag just nu kom på att jag tycker sticker ut i mängden med sitt sätt att skriva. Och ja, jag hade då verkligen inte haft något emot att kunna skriva som en blandning av Bjärbo och Beischer. Nejdå.

Ni då? Beundrar ni vissa författares språk så där mycket att ni bara läser på grund av det? (Okej, i dessa fall var ju nog även böckerna bra, men JA, språket hade enorm inverkan!)

 
Av nån anledning tycker jag att den här bilden passar här. Kärlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar