måndag 23 september 2013

I min brevlåda #16 Recex och tävlingsvinster!


Hejsan!
Har i förra veckan och idag fått hem lite böcker igen, jätteroooligt!
Jag har fått en bok från Alfabeta, Flyt som en fjäril, stick som ett bi av Elin Nilsson. Beställde några böcker på en gång därifrån och de kommer nu lite i etapper allt eftersom de kommer ut. :) Har läst lite i den och jag gillar. Språket påminner om det i Juliette-trilogin av Tahareh Mafi, men vi får se vad det blir!
Sen så kontaktade Massolit förlag mig och frågade om jag ville recensera Lögnen på femte vågen av Do Van Ranst. Hade varken hört om förlaget eller författaren innan, men jag tackade ja och vi får se vad jag tycker!
Även Ordfront kontaktade mig och frågade om jag ville recensera en bok. Det finns råttor överallt utom på Antarktis heter den och den är skriven av Sara Beischer. Jag vet inte riktigt om den är menade för vuxna eller ungdomar men efter att ha läst en recension på den på LitteraturMagazinet så tror jag att den funkar för ungdomar, men bäst för dem som var barn på 1990-talet, då den utspelar sig. Jag har läst några sidor och gillar väldigt mycket. Tror faktiskt att jag ska fortsätta nu senare på kvällen...
 
Tack så sjukt mycket Ordfront, Alfabeta och Massolit förlag!
 

 
Även bokpaketet jag vann i novelltävlingen har kommit, och där fanns ovanstående böcker^^ plus den här nedanför:

 
Är väldigt glad att jag inte läst eller hade nån av dem jag fått utom en, hade nästan varit beredd på att jag redan skulle äga alla då jag ju har rätt många (speciellt nya har jag ju, och hade tänkt att de kanske skulle skicka nyare, men är glad att det blev dessa!) böcker. Speciellt glad är jag för Dödsritten av Maggie Stiefvater. Den är ju lite äldre så den går inte riktigt att fråga efter som recensionsexemplar och den är rätt dyr annars. Gillade ju Kretsen av Maggie Stiefvater, så har länge velat läsa denna! Även Dustlands - Blodröd väg av Moira Young har jag varit smått intresserad av, såsom även 62 dagar av Cilla Neumann.
Men ni, jag har ju två omslag till Dödsritten nu, och ni kanske fattar varför? De ser annorlunda ut! Jag har det vänstra omslaget, men jag tycker att jag har sett det högra oftare. Jag sökte upp bilden på Adlibris och såg då att den var annorlunda än det omslag jag äger. Sen kollade jag Barnens bokklubbs veddsida och där hade de mitt omslag... Vad är detta, liksom? Vilket omslag har ni om ni äger denna??
Blodröd väg har förresten ett sjukt snyggt omslag, vinrött och en full måne. :D
 
Blunda och hoppa får jag se vad jag gör med...den får vänta tills nån typ har födelsedag! :)
 
Har ni läst nån av dessa och vad tyckte ni isåfall? Och är ni annars intresserade av nån av dem?
 

1 kommentar:

  1. Dödsritten är verkligen bra! Kul att se vad du tycker om den sedan :) Jag har också det vänstra omslaget, har faktiskt inte upptäckt det förrän nu ;)

    Blunda och hoppa är precis vad man vänta sig av Sarah Dessen. Behöver jag ens skriva mer?
    Blodröd väg har jag inte läst, men tycker att den verkar intressant.

    SvaraRadera