måndag 23 september 2013

Bokbloggsjerkan 20-23 september!

Jag vet, jag är väldigt sent ute, men jag tänkte iallafall ta och göra jerkan den här gången. Glömde den helt förra veckoslutet...det är möjligt att jag gör den frågan nån annan dag eller nåt men det är knappast troligt... :P

jerka11Jaja, men jerkan ordnas då alltså av Annika på Annikas litteratur och kultur blogg, den pågår fredag-måndag varje vecka och går ut på att man ska svara på en fråga, anmäla sig i kommentarsfältet och hoppa runt bland andra bloggar som anmält sig.

Veckans fråga är: Läser du helst standalones eller bokserier?

Och det är en väldigt bra, men mycket knepig fråga. Jag vet verkligen inte vad jag gillar bättre. Jag älskar t.ex. Förr eller senare exploderar jag, Himlen börjar här, Jellicoe Road, Wallflower och Jag går dit du går som alla är standalones. men samtidigt så ääääälskar jag Harry Potter, som ju är en serie. Och jag vill ju gärna läsa fler böcker av en författare om det den skrev var bra, och det är ju lite som att önska att en bok ska bli en serie (vilket jag också ofta hoppas). Så kanske serier, men det beror mycket på historien och karaktärerna också.... om historien och karaktärerna är värda flera böcker så ska det ju förstås bli en serie. Men om allt är fixat och klart med en bok blir det ju kanske bara sämre om man skriver fler böcker och försöker komma på nåt nytt bra bara för att första boken blev en succé. Då kan man ju lika gärna skriva en helt ny bok.

Så det varierar. Jag vet inte riktigt vad jag gillar bättre...men kanske ändå serier, är ju alldeles underbart att vänta på att en ny bok ska släppas i ens favoritserie samtidigt som det är rätt hemskt. Lite som med julafton.

2 kommentarer:

  1. Jag gillar serier, gärna långa, företrädesvis deckare, men kan tänka mig att blanda upp med standalones...

    SvaraRadera
  2. Jag är både och :) gillar variation.

    SvaraRadera