onsdag 8 maj 2019

Serierna jag fastnat i på sistone

Läser inte supermycket för tillfället, gjorde det i typ en vecka men nu har jag slutat igen!? Förstår inte riktigt mig själv. Eller jo, för det är alla tv-seriers fel, faktiskt. Det är bara så himla mysigt och, jamen, lätt att sjunka in i en välkänd värld när man väl har börjat lära känna alla. Serierna jag helst ser på just nu är inga _svåra_ serier, utan mer rätt och slätt underhållande. Men jag vill skriva om dem! Pga vem gillar inte tv-serietips liksom. Låt oss alla överge boken och gå över till Netflix underbara värld för evigt! *skämt åsido*
Först ut är: BROOKLYN NINE-NINE (säsong 6)
Polis-vardags-humor-serie som kretsar kring ett polisdistrikt i New York och "eliten" som jobbar där. 

Det här är min absolut bästa serie just nu. Skulle nästan kunna kalla den min bästa serie någonsin, men det kan hända att det vore att gå för långt. Topp fem åtminstone, 100%. Älskar ALLT med Brooklyn nine-nine; karaktärerna, blandningen mellan spänning och humor, hur smarta alla är (eller okej, de flesta ...), att en massa väldigt seriösa och aktuella ämnen tas upp, hur up to date den är (referenserna till populärkultur är oändliga) och hur _diverse_ den är!! Älskar ÄLSKAR den här serien och fattar ej att den inte är mer hajpad än vad den är?? Varför kollar inte alla på den? Vill 100% bli polis i New York då jag kollar.
GAME OF THRONES (säsong 8)
Som restan av världen följer även jag den avslutande säsongen av 2010-talets bästa serie, Game of Thrones. Men tvärtemot resten av världen är jag typGame of Thrones, men älskar inte den här säsongen. Nu har jag ju bara sett fyra avsnitt - fast nä, det är ju inte bara alls, det. Det finns endast två avsnitt kvar - fattar verkligen inte hur denna sista säsong ska hinna bli allt det jag vill att den ska vara på två avsnitt?
inte nöjd??? Eller okej ärligt har jag nog inte superkoll på vad mainstream åsikten är, har bara fått för mig att alla är ultrataggade varenda gång det kommer ett nytt avsnitt. Det är inte jag, konstigt nog? ÄLSKAR

Okej men nu, SPOILERS AHEAD: T.ex. fajten mot the white walkers, vad VAR ens det??? Jag såg knappt någonting var bara väldigt lost hela tiden och ingen viktig dog??? Och så var det världens största antiklimax på slutet?? Fattar heller inte Bran, alls. NÄR har han tänkt börja säga någonting av värde??? Förstår heller inte varför Jon och Daenerys aldrig tänker prata om att de är släkt och vad det innebär för deras relation. Om det innebär någonting. DET GÅR SÅ LÅNGSAMT ALLTING. Varför var början av det fjärde avsnittet en såpopera??? Tyckte också slutet på fjärde avsnittet var rätt trist det fanns liksom ingen annan utväg och blev därav aldrig spännande. Förstår heller inte hur Daenerys seglade rakt in i Cerseis fälla. :-)))

SLUT PÅ RANT & SPOILERS

En anledning till att jag nog inte uppskattar den här säsongen så mycket som jag kanske kunde göra, är säkert att det är så hiiimla länge sedan den sjunde säsongen och jag är helt enkelt väldigt förvirrad. Kan liksom inte dra kopplingar till tidigare händelser osv som andra verkar kunna. Rekommenderar varmt att läsa Seriereflektioners inlägg om varje avsnitt, hon analyserar superbra och ger åtminstone min tittarupplevelse mervärde - tycker alltid mer om avsnitten efter att ha läst hennes genomgång hahah.
GLOW (säsong 1 och 2)
Den här serien är supermysig! Utspelar sig under 80-talet och handlar om ett gäng tjejer med olika bakgrund som tillsammans skapar en regisserad boxningsshow. Så snygg, väldigt rolig och mysig och fina karaktärer. Älskar inte hämningslöst, så speciell är den liksom inte, men absolut sevärd! Sa jag mysig?
BEVERLY HILLS, 90210 (säsong 1 and counting)
Har så länge velat se denna serie som på något sätt lyckades gå i tio år??? Så en dag då jag inte hade något särskilt att se på (yeah sure) googlade jag hur jag skulle kunna se den och tydligen finns alla säsonger på viafree??? Är så lycklig!! Har hittills sett första säsongen och påbörjat andra, tycker det är så kul att kolla den känns så väldigt 90-talig! Inte för att jag egentligen kan uttala mig om någonting sådant, men den är så icke 2010-tal som det kan bli. Och är så kul med småsaker som är annorlunda, som mode och hur man är uppkopplad och syn på sex osv! 

Den är rätt slö och alltså avsnitten är 45 minuter långa??? Om den kom idag hade den garanterat varit en 20-minutrare. Alt. hade avsnitten varit tvugna att innehålla dubbelt så mycket drama. Men den är kul att ha i bakgrunden då jag gör något annat, ger den liksom sällan hela min uppmärksamhet. Var tveksam till Kelly och Donna i början men gillar dem nu. Tycker så så mycket och Andrea och Brandon och shippar dem så men det verkar ju inte hända ... Blir lite lack på att Brandon är efter en ny tjej i varje. Himla. Avsnitt. :-))) Men han är snygg det får man ju ge honom. Och Luke Perry (R.I.P.) var tydligen väldigt väldigt snygg som ung??? Tycker inte superdupermycket om Brenda, faktiskt. Tycker föräldrarna är trevliga! HATAR alla _föräldrarna är sämst och fattar ingenting_-skildringar som har tagit över alla tonåringsserier/filmer/böcker. (Hej, Riverdale där alla är sjuka i huvudet.) Därav kul med vettiga föräldrar. Även om typ alla förutom just Cindy och Jim är rätt ... problematiska.

Jag kollar glatt vidare! (SÅ roligt också att skolan är samma som i Buffy <333) Såg förresten att någon form av Beverly Hills mockumentärishgrej om skådisarna ska komma i sommar nu när jag googlade bild att sätta in här! Hur bra tajming??

Förutom dessa håller jag och Olivia på att ta oss igenom Störst av allt (recension på boken är påväg kul va!!), Chilling Adventures of Sabrina säsong 2 och följer typ med den tredje (mest utflippade (och sämsta) hittills) säsongen av Riverdale. Ja och så slökollar jag That 70s show ibland, men nu orkar jag inte skriva om dem. Dessutom har antagligen de flesta koll på dem ..?

Så ja. Jag har nio säsongen Beverly Hills to go det ser inte superljust ut angående att börja läsa igen på typ ... två månader? Näe klart jag ska försöka klämma in lite läsning också!!

Vilka serier är era bästa? Tar tacksamt emot serier som liknar New Girl, Girls, Brooklyn nine-nine och How I met your mother. Vet om att The Office och Modern Family existerar men är inte supertaggad på dem vet inte riktigt varför ... aja men feel free to överösa mig med tips! Det är det internet är till för!

6 kommentarer:

  1. Kul inlägg! En av mina absoluta favoritserier är Parks and Recreation, har sett hela från början till slut säkert tre gånger. Den är så mysig och jag skrattar fortfarande högt åt vissa scener varje gång jag ser dem! En ny favorit jag har är Schitt's Creek som också är helt underbar, jag plöjde igenom alla säsonger som finns på typ två veckor och nu har jag svår abstinens...
    Jag tycker också mycket om Brooklyn Nine-Nine, men jag har verkligen börjat tröttna på Modern Family. Om du börjar kolla räcker det med att se till typ säsong 6 eller 7, sen går det bara utför enligt mig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du gillade det!

      Tack för tips! Alla verkar hajpa Parks & Rec, ska ge det en chans! Och aldrig hört om Schitt's Creek, får kolla upp

      Radera
  2. Jag har bara nyligen börjat kolla på Game of Thrones. Tack vare en superpeppad kollega plus pojkvännen som också gillar den! Är på säsong 4 så har lite att kolla ikapp ännu :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men åh vad roligt! Tycker den är helt otrolig (med undantag för kanske första säsongen och ja, som sagt tycker jag inte de senaste avsitten helt har hållit måttet ...)

      Radera
  3. Jag gillade Glow jättemycket! Har du sett Sex education? Kul och mysig och knäpp :) Och Bevvan såg jag ”live” på tv4 när det begav sig på 90-talet, nostalgi! Kanske skulle se om den nu? Eller inte. Risk för att bli besviken. ? / lisamargar3ta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Glow är så bra! Nej har faktiskt inte sett Sex Education, helt glömt bort att den existerar - måste nog kolla, vad kul att du gillade den! Hahah åhh mysigt ju, tycker det är så roligt att kolla just för att den var så stor då, men ja, finns ju alltid en risk att bli besviken på något man tyckt om för länge sedan, men jag tycker åtminstone den håller än idag :)

      Radera