onsdag 17 april 2019

Ny och kommande utgivning jag vill läsa

Det är vår! Okej wow har nog varit det ett tag nu. Men! Det betyder: vårböcker!! Kommer så mycket fint i vår, tänkte skriva om vilka titlar jag är speciellt sugen på. Plus några självklara pärlor i höstens utgivning pga vill skriva om dem också eftersom de har fått så fina omslag, redan. Vi kör!

Hålla andan av Flora Wiström
100% boken jag vill läsa mest av vårböckerna. Första gången jag läste Stanna var jag inte helt övertygad men jag läste om den i vintras och nu älskade jag?? Så. Mycket. ??? Alltså är jag självklart mycket pepp. Ska jag vara ärlig så känns handlingen inte helt hundra som en sådan jag skulle gilla, men jag tror på Flora.

Friläge av Yrsa Keysendal
Det här är nog ingen ungdomsbok, eller jag fattar inte riktigt vad det är men jag är 19 år så jag tror jag egentligen kan läsa vad jag vill är bara för evigt fast i unga vuxna-genren pga den är bäst. Aja men detta är Floras bästis debut! Så fint att de båda släpper böcker samtidigt! Det är bara oh endast pga att jag har följt med skrivprocessen typ litegrann via Floras blogg och Yrsas instagram som jag är intresserad. Just pga typ vuxen-bok hade jag antagligen missat annars. Eller njae omslaget är ju väldigt fint kanske hade fastnat för det? Aja: nu är jag SÅ nyfiken!!!

VEI - bok 2 av Sara Bergmark Elfgren & Karl Johnsson
Tyckte så himla mycket om ettan och omslaget till denna är FANTASTISKT. Vill köpa den precis nu men har noll pengar. Vikingar och fajter och så kul karaktärer!

Mellan oss av Sandra Beijer
AAAAA och denna är nog mest efterlängtad av höstböckerna, helt ärligt. Mest efterlängtad av allt i år? Jag älskar ju Sandra, liksom, och Allt som blir kvar var verkligen inte allt som jag ville att den skulle vara. Hoppas så att jag älskar denna lika mycket som jag älskade Det handlar om dig! Omslaget är ju otroligt åtminstone. Men försöker att inte ha alldeles för höga förväntningar! Då grusas de bara.

Ganska nära sanningen av Anna Ahlund
Alltså ALLA mina favoriter släpper nytt i år? Sjukt ju. Det här är också en höstbok och jag är orimligt taggad, varför är inte hösten här prick nu??? Och omslaget är så fiiiint!!

Välj mig av Christina Lindström
Sa ju det, här kommer nämligen ännu en favvo som släpper nytt. Christina Lindström är så snabb på att spotta ur sig berättelser det är sjukt??? Aja men den här är alldeles säkert bra.

Du springer av en massa olika 
Men t.ex. Flora!! Klara Krantz! Elin Bengtsson! Yrsa Walldén! Tycker novellsamlingar kan vara mysiga ibland även om jag sällan faller särskilt hårt för noveller. Namnen som står bakom denna tyder ju onekligen på bra saker åtminstone.

Ifall Moni Nilsson, Anna Jakobsson Lund, Lisa Bjärbo och Sara Bergmark Elfgren också gav ut nytt hade årets utgivning varit heeelt komplett. Och Modernista översatte sista Mistborn-boken. Men nästa år, kanske? (Eller fortfarande i år hela årets utgivning är ju inte officiell än ...)

Vilka böcker ser du framemot i årets utgivning?

6 kommentarer:

  1. Åh! Jag är också så taggad på Flora Wiströms, Yrsa Keysendals, Anna Ahlunds och Sandra Beijers nya! Ser också fram emot att läsa Väsenologi av Ingela Korsell som kommer i höst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas så att de är bra!! Åh, har totalt missat den! Kollade upp nu - den verkar såå najs blev också pepp!

      Radera
  2. Så många spännande böcker som dyker upp hela tiden! Den jag väntar på närmast är Backmans nya!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh! Måste MÅSTE läsa något av honom asap fattar ej hur jag inte gjort det än???

      Radera
  3. Jag längtar efter boken efter The Smoke Thieves av Sally Green, tyckte jättemycket om den. Och "Ganska nära sanningen" är jag så klart toktaggad på. <3 Och Linda Åkerström ger ut en bok jag läst i manusstadiet som heter Hejdå, vi ses väl, som jag tror du skulle gilla.

    (Och du, det kommer faktiskt nytt från mig. Under sensommaren, eller förhösten eller så, kommer Blynätter. <3 )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, ska kolla upp Hejdå, vi ses väl! Kanske får läsa The Smoke Thieves också .. :) Och ja! Scrollade igenom din instagram någon dag efter det här inlägget och kom på det, så najs! Är så taggad!! <3

      Radera