lördag 13 april 2019

Första kvartalet 2019

Hallå hej!

Var ett tag sedan osv - tänker HELA TIDEN att jag ska blogga men gör det tydligen aldrig? Har ändå läst liksom helt okej mycket på sistone. Tänkte köra igång lite försiktigt nu när alla skrivningar är över (!!! Fattar ni vad skönt!!!), med en kvartsalsrapport! Läser ju så lite nuförtiden så månadsrapporter är alldeles överflödiga, men har ändå läst en del under de gångna tre månaderna! Egentligen läser jag rätt sällan sådana här sammanfattningar hos andra, eller förut gjorde jag det och tyckte det var kul, men nu är jag typ inte intresserad ..? Kanske har att göra med att jag är väldigt oinsatt i allt som alla läser nuförtiden. Min läsning är liksom inte superaktuell för tillfället.

Okej men trots att sammanfattningar kan vara tråkiga vill jag göra en, kanske det kan bli kul till och med? Åtminstone kul att ha för statistikens skull, statistik är kul. :-) Kör bara böcker den här gången, kanske skriver om någon film eller serie jag sett i ett eget inlägg sen.

VAD JAG HAR LÄST:
Saga volym 1-9 - Brian K Vaughan & Fiona Staples (5/5)**
Stanna - Flora Wiström (5/5)*
Tankar mellan sött och salt - Martha Söderberg (3.5/5)***
Feministfällan - Nina Åkestam (4/5)
Champion - Marie Lu (5/5)**,***
Flickvänsmaterial - Yrsa Walldén (3/5)
Det här är hjärtat - Bodil Malmsten (4/5)
Mina smala axlars längtan - Maria Frensborg (3/5)

Antal lästa böcker: 16
Antal sidor: 3184
*Omläsningar: en! En riktigt trevlig en faktiskt, men så är det oftast med omläsningar såklart
Könsfördelning K/M/A: 8/1/0
**Övernaturliga inslag: endast två övernaturliga! Eller okej Saga är nio stycken. Men Champion är inte ens 100% övernaturlig är ju mest tekniken som är weird där.
Påbörjade serier: en! Saga.
Fortsättning på serie: 8 st blir det väl ..? (Saga)
Avslutning på serie: en! Najs ändåå, och Saga är jag ju _on track_ med.
Antal recenserade: Bara Saga, eh ... Så har jag recenserad tre från förra året! Mvh har 16 orecenserade böcker.
***Rec-ex: endast två who's surprised ...
Bibliotekslån: 12 :))) Trots 100+ olästa i min egen hylla :))) Stolt :)))
E-böcker: Ingeeen
Påbörjade men olästa: Alltså för många för att nämna, typ? Okej men: A Court of Thorns and Roses, A Reaper at the Gates (lyssnar på som ljudbok! Är mysigt!), M varken mer eller mindre (Fick för mig att jag ville läsa om den), Stål (slowly but surely), Inuti huvudet är jag kul (också slowly but surely ...). Dessutom har jag påbörjat Alltings början men tror jag har gett upp den den var tråkig. Eller vill någon försöka övertala mig till att fortsätta?
Snyggast är:
Speciellt i verkligheten! Den glittrar!
Bäst var: Champion! SÅ värdig avslutning och så väldigt sorglig också </3 <333
Största överraskningen: Saga!! ÄLSKAR.
Största besvikelsen: Alltså men ingen? Tror jag??
Kommentar: Kul att jag läser igen! Mest väldigt lättsmälta saker dock. Påbörjar ocks å allting men avslutar ingenting. Kan endast läsa sånt där storyn börjar GENAST. Därför har jag en massa oavslutat också ... Aja men Saga var supernajs, hade ju kanske kunnat försöka ta mig igenom fler rec-ex men ehh ... vet ju aldrig när jag får för mig att recensera någonting ens så eeeehh ...
Planer inför nästa kvartal: Försöka komma igenom ett gäng gamla rec-ex! Och avsluta dem jag har påbörjat. Just nu är jag SÅ into fantasy, så blir nog en del sådant. Typ Sarah J Maas (håller på med ACOTAR och *surprise* jag älskar den nu när jag har kommit in i den), Laini Taylor, Equlibrium SKA läsas, kanske fortsätter på Victoria Aveyards serie också. Vi får se!

MÅSTE MÅSTE skriva recensioner också. Tycker ju om det egentligen, fattar inte varför jag inte gör det bara???

Förhoppningsvis är nästa inlägg ett antal recensioner. Åtminstone en. Eller nästnästa för nu kom jag på en annan grej jag vill skriva om. Kul att skriva något igen, hursom! Hoppas ni tycker det var rätt kul att läsa också.

Pusshej HUR ÄR DET MED ER, förresten? Vad har ni läst vad har jag missat?

2 kommentarer: