måndag 2 juli 2018

Böcker jag ser framemot

Hej! Jag lever och saknar läsandet något enormt. Trots det läser jag inte så mycket som jag kanske kunde - vet verkligen inte varför! Eller okej vet ju typ - har jobb, vill hinna umgås med vänner, läser bloggar, scrollar insta instead. Men ja. Ändå läser jag mer än jag gjort på ett tag! Typ. Läst halva Allt det där jag sa till dig var sant till exempel. Och 100 sidor The Raven King. Och gråtit mig igenom en omläsning av Jellicoe Road. Så det är ju bättre än på länge trots allt! Kul ju.

Har dock tänkt på att bloggen typ slutat vara en naturlig del av mitt liv nuförtiden. Så himla tråkigt känner jag. För älskar att blogga! Älskar att kommentera hos andra och få kommentarer och bara allmänt tipsa om alla himla böcker i världen värda att tipsa om! Men ja. Kom på att det liksom slutat vara, som det var förut, att jag då jag läst slut en bok genast tänker: jaha VAD tyckte jag? Dags för recension! Sätter typ bara stjärnor på Goodreads.

Just det också läst ut Antiloper! Wow jag coolt. Recensioner på allt det där lär komma i sinom tid! :-)

Men tills vidare tänkte jag skriva om: uppkommande boksläpp jag är pepp på! Hittade nämligen en ny bok jag hade noll aning om var på väg då jag bläddrade i Bokmässan-katalogen. Och så översköljs jag av tips på andra bloggar och hos Litteraturgäris konstant och ja så bläddrar jag förstås i förlagens kataloger.
Först ut - boken som gav upphov till detta inlägg: Så mycket kärlek kan inte dö av Moni Nilsson!!! Moni *queen of böcker en känner igen sig i* Nilsson. Gaaah är så taggad shit vad kul!!! En bok för mellanåldern, men det är ju det hon är så himla himla bra på så det hindrar verkligen inte mig från att vara hur pepp som helst. Har dock inte läst Tsatsiki och Älva än av någon anledning??? Ska åtgärdas så fort jag orkar betala mina biblioteksböter och tillåts låna igen eheheh ... :-)))

Rosenregimen av Elin Bengtsson pga någon tipsade om den i Litteraturgäris (denna grupp <333)! Och för att jag förälskade mig i Bengtssons språk i En vinterlek. Måste läsa! (+OMSLAGET???!!!!)

Mats Strandberg sa ju också släppa nytt! Så himla najs. Slutet heter den och det är allt jag vet. Eller okej är väl något om att världen går under men ja - behöver liksom inte veta så mycket mer vet bara att jag kommer läsa. Dock gillar jag nog inte omslaget sådär superdupermegamycket men tänker att det nog lockar en hel del läsare i huvudmålgruppen ändå! Och så är ju titeln ytterst dramatisk. Till oktober får vi vänta!

Hetare är en novellantologi som en hel drös favoriter medverkat i - men inte bara det, det är en novellantologi med tema heta berättelser! Tror verkligen denna kan leverera det den lovar med författare som Anna Ahlund och Sara Ohlsson bakom. Hoppas det!

Och till sist: Draugen. Såklart. PAX 10. Avslutningen. Är verkligen inte beredd att säga adjö till dessa men litar på att trion levererar ett värdigt avslut till denna underbara serie.

Finns högst antagligen många fler guldkorn - vilka då? Berätta för mig!

Ska försöka bli bättre på att höra av mig här. Har så mycket bokkärlek som inte får något utlopp när jag inte skriver här. Så ska!

Nu ska jag läsa lite i Allt det där jag sa till dig var sant och äta upp min nötchoklad. Hoppas ni har det fint och har tid att njuta av sommaren! Har knappt jag ... men okej ska sluta svamla nu.

2 kommentarer:

  1. Upptäckte också Moni Nilssons nya bok i bokmässan-katalogen! Så taggad på att läsa den! Och på bokmässan, såklart! Ska du dit? Ser också jättemycket fram emot att läsa Hetare. Jag fick testläsa Draugen och den är fantastisk! Grät så mycket! Annars ser jag fram emot uppföljaren på Tio över ett som kommer i höst!

    SvaraRadera
  2. Omslaget till Rosenregimen var verkligen jättesnyggt! Och håller med dig om Draugen. Jag är inte heller redo för avslutet på den fantastiska serien men ska bli jättekul att se hur de valt att avsluta den :D

    SvaraRadera