lördag 12 augusti 2017

Min bokhylla

Bered dig på mastodontlångt inlägg om: min bokhylla! Bästa möbeln i mitt rum. Okej, kanske efter sängen då. Och okej - min bokhylla är inte en möbel, utan tre. Ordnade ju om för någon vecka sedan så fick lust att visa er hur det blev - länge sedan jag visat upp min bokhylla såhär! Tyckte det var på tiden.
Okej: hylla ett och två. I dessa har jag för tillfället häftade och danska band. Tycker de böckerna är snyggast så tyckte detta blev najs. Också många favoriter finns här! Bl.a Aristotle & Dante Discover the Secrets of the Universe, Heartless, Systemet-trilogin, Djupa Ro och en massa Gilla böcker och X publishing.

Så finns här superfina mossgröna kaffekoppar jag fyndade på loppis en gång och ännu aldrig använt, mina Schleich-älvor och diverse annat fint krimskramsigt.

Hyllan längst ner är min Harry Potter-hylla! Mycket stot över den. Tycker den är sååå fin. Här finn alltså: mina making of filmerna-böcker, de hitills utkomna illustrerade, fem engelska och fyra svenska "vanliga". Samt The Tales of Beedle the Bard, Dobby och Dubledore och lite Bertie Botts bönor i alla smaker. 100% min favvohylla.
 Välkomna till: regnbågshyllan! Min största och snyggaste hylla.
 Det här hörnet representerar ett ställe är en gräns där två folk möts: de lästa och de olästa. Olästa är alltså från och med högen och till höger, medan Uppstigningens brunn osv är lästa.
 Normalt står det en massa böcker framför de olästa, typ Wink Poppy Midnight, Mamette, berättelser från Engelsfors och Alena. Deras gemensamma faktor? De är megasnygga. Omslag är ju seriöst konstverk och konstverk är made to be shown. Konstigt nog tog jag dock bara suddiga bilder då de stod framför? Eh. Men denna röd-orange-lila-svarta-skara är alltså oläst.
Har alltså sorterat enligt färg för tillfället. Får se hur länge det håller. Haft så förut och tycker det är helt klart snyggast, bara svårt att få in de nya lästa! Känner att en lösning kunde vara att ha random bokstöd emellan så att det finns rum för nya. Vill mycket gärna köpa fina bokstöd - varför gör jag ej det?!

Innan hade jag sorterat enligt förlag, tror jag. Om jag ej minns fel. Det var också rätt snyggt - alla serier stod ju med varandra och så. Men blev så himla mörkt och ändå rätt rörigt så gick över till detta.

Andra grejer som finns på hyllan: keramikdjur, skrin och min första och enda Monster High. Tycker Monster High-dockor är så snygga men hade typ slutat leka med Barbies etc då de kom ... :( En fick jag åtminstone! Gillar henne. Hon är alltid redo för pyjamasparty.
Den här hyllan glömde jag först. Men så kom jag på den och tog några fula bilder som jag försökte rädda med redigering. Gick sådär. DOCK är inte bilden sned utan den här hyllan är det! Pga satte upp den själv haha. Ovanpå den står en fikonplanta och två ljus. Inuti finns: mina olästa pocketar och ett antal brev. Är så dålig på att minnas dem, pocketarna alltså. Men gillar dem ändå. Brukar läsa någon på sommaren ibland, gjorde dock ej det i år ... Titlar här finns som jag vill läsa ändå relativt snart: Nattens cirkus, Antiloper, Förnuft och känsla och Skärvor av minnen.

Så kom jag nyss på att jag ju faktiskt har en FJÄRDE hylla med som jag helt glömt bort men orkar faktiskt ej visa den det får bli någon annan gång. Kan ju säga vad där finns: mina LÄSTA pocketar! Typ Himlen börjar här, Malin + Rasmus = sant, Den mörka materian, någon Johanna Thydell, Sarah Dessen och Johanna Lindbäck. Och så står där några samlingsfigurer och en Byggare Bob från när jag var liten.

Det här var kul ju! Hoppas du gillade. Hur ser DIN bokhylla ut? Är den lika spretig eller 100% bibliotek? Tittar supergärna på andras bokhyllor så hoppas hoppas någon blev inspirerad att skriva ett eget inlägg!

13 kommentarer:

 1. Wow det känns som om du typ har ordning på böckerna~ jag bara ställer dem där de får plats mer eller mindre xD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahah jag älskar att ordna dem!<3 Men tycker också det är rätt charmigt med överfylla stökiga hyllor ju :')

   Radera
 2. Hyllan högt uppe på väggen är så fin! Och jag ser Allie Finkles regler för tjejer, såna flashbacks jag får av att se dem, ååh. Och den där keramikfågeln från Högholmen:D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taack tycker ja också :'D Hahah jaa älskade Allie!! Och haha joo ja sku lite villa fara ti Högholmen bara för att köpa nåt mer djur, dom e så finaaa

   Radera
 3. Älskar alla småsaker man kan hitta i folks bokhyllor! <3 Och blir lite sugen på att göra ett liknande inlägg själv! ... fast då måste jag städa i hyllorna först haha ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag också det gör dem alla så personliga <3 (iofs är ju alla bokhyllor det pga olika böcker meen .. ja) Och please do!! Jag vill se!

   Radera
 4. Alltså sååå fint du har det! Och så många böcker! Vill minnas att du någon gång skrivit att du ska göra dig av med en del böcker, så om du bestämmer dig för att sälja några så kan du kanske mejla mig, skulle gärna köpa in några nya godingar till min bokhylla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taack! Alltså ja några försöker jag sälja, men det går superdåligt, så jag kan absolut mejla dig! Men det är inte särskilt många och ärligt säljer jag dem mest för att jag inte gillade dem supermycket/aldrig kommer läsa. Men kan ju mejla med en lista på vilka titlar det är ändå, och kolla ett extra varv ifall jag har någon jag inte kommer läsa igen som ändå är bra :)

   Radera