måndag 22 maj 2017

Sommarläsningsenkät

Hej människor.

Vad hände? Först en vecka med ett inlägg i dagen och nu plötsligt bara - inget? Borde verkligen lära mig balansera saker. Aja, veckosummeringen ska komma upp, så måste jag nog skriva någon recension och kanske göra veckans TTT + kanske någon fråga. Tänkte börja med en sommarläsningsenkät! Pga enkelt och trevligt. Är Lyran som satt ihop den från början!

1. Brukar du läsa mer eller mindre, eller som vanligt på sommaren?
Hmm vet faktiskt inte? Brukar ha enorma planer och förväntningar men så brukar det nog inte bli så mycket mer än vanligt. Tror jag läser ungefär lika mycket, men har mer tid för att sträckläsa och läsa tegelstenar.
2. Läser du samma typ(er) av böcker som under övriga delar av året, eller läser du något speciellt på sommaren?
Ja det gör jag nog ändå nästan. Kanske extra mycket contemporarys dock! Och oftast åtminstone lit Harry Potter.
3. Beskriv den ultimata sommarläsningsplatsen! Inkludera gärna smaker, dofter o s v.
I mitt fönster, med fötterna på de varma takpannorna, kvällssolen ovanför trädtopparna och inget annat än fåglarna som hörs.
4. Vilken bok är perfekt för en slö dag på stranden/i hängmattan?
Är så himla basic men typ Himlen börjar här eller Harry Potter. Alltid Harry. Men ärligt talat tycker jag faktiskt inte årstiden inverkar nämnvärt på vilken typ av böcker som _passar_ att läsa?
5. Berätta om en bra bok som utspelar sig på sommaren!
Tänker på Höstgärning av Stephen King trots att den ju obviously utspelar sig under hösten. Men Jellicoe Road är nog ändå den allra första jag kommer på - sommarstämningen är liksom påtaglig i den med kadetternas läger, det höga gräset, böneträdet och den porlande bäcken.

Ska skriva något annat nu. Ha det fint tills vi hörs igen! Och då med såklart.

2 kommentarer:

  1. Rolig enkät :) Jag är nog också så att jag har många planer för sommarläsning. Men beroende på vad jag gör blir det olika mycket lästid :)

    SvaraRadera