fredag 28 april 2017

Två frågor

Först:
Tryck på play bara.

Så! Nu när det var klart tänkte jag svara på två frågor - först ut Mias helgfråga som jag faktiskt aldrig svarat på innan! Men det ska det alltså bli ändring på nu. Får se hur det blir framöver - men antagligen som med allt annat dvs lite nu och då.
Vad tror ni förlagen vinner på att ge oss bokbloggare recensionsexemplar?
Tipsa gärna om en bok ni tror inte fått så mycket uppmärksamhet om det inte vore för oss bokbloggare.

Reklam ju, tänker också att oavsett om en läser och recenserar snabbt eller inte får de oftast reklam pga många visar glatt upp sina rec-ex. Dessutom finns många bokbloggare i flera kanaler - instagram, Facebook, blogg och då är det ännu lättare att nå ut. Tänker också att många "vanliga" människor hellre går på en bokbloggares ord än en professionell recenscents - I know I do. Känns liksom mer genuint och personligt ju.

De "tre Annornas" böcker är tre böcker jag tänker har blivit extra stora i bokbloggares kanaler - Du, bara, Trilogin om systemet och Ordbrodösen alltså. Alla tre författare är dessutom superaktiva på sociala medier och kommenterar också på bloggar och så så känns ju extra fint då att deras böcker tagits emot superfint av bokbloggarna!
I den gamla välkända bokbloggsjerkan frågar å andra sidan Annika såhär: Vilket bokförlag ligger dig varmast om hjärtat och varför?

Alltså ärligt vet jag typ inte? Inget? Jag menar tänker mer på författare och omslagsdesigners och så. Eller okej nu ljuger jag kanske lite - Gilla böcker gillar jag nog ändå mest. Vill alltid läsa varenda bok de ger ut. Delvis pga att den redan ges ut på Gilla böcker är en kvalitetsstämpel i sig men också pga att de alltid ger ut superintressanta, annorlunda, fina böcker med ursnygga omslag. Älskar Gilla!!!

8 kommentarer:

 1. Ordbrodösen var ju en bok som plötsligt bara dök upp överallt i mitt flöde. Hade aldrig hört talas om den innan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tror det var så för många! Själv följde jag med skapelseprocessen iom Annornas blogg då jag kände till Anna Jakobsson Lund :')

   Radera
 2. Fokuset brukar ju ligga på böckerna inte på vilka förlag de ges ut av. Men kanske vissa förlag ger ut fler böcker av den sort man är intresserad av. Svårt ändå att välja en. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur! Finns ju himla många bra böcker och vilket förlag de är utgivna på är ju inte nödvändgtvis ett och samma ;D

   Radera
 3. bokbloggare med samma smak tror man ju på...

  SvaraRadera
 4. Visst är det nog så att många av oss bokbloggare är vanliga människor som når ut till väldigt många andra läsande människor. Sedan är det ju ofta boken i sig som man tänker på, vilket förlaget är glöms lätt bort, om boken inte är rec-ex då förstås.

  SvaraRadera
 5. Ordbrodösen fick en rejäl skjuts i sociala medier. Vad det gäller favoritförlag så handlar det mer om böckerna än förlaget för min del, åtminstone för det mesta ;)

  SvaraRadera
 6. Ja de tre Annaorna fick bra reklam genom bokbloggar. Jag gillar också gilla böcker fast kanske inte mest.

  SvaraRadera