tisdag 4 april 2017

Top Ten Fandoms I'm a Part Of

Veckans Top Ten Tuesday handlar om fandoms. Först tänkte jag att det inte kändes superintressant pga tillhör liksom inte så speciella fandoms och är nog inte ett _superfan_ *vad nu det är* av något förutom Harry Potter. Sen tänkte jag: men vaddå, vilka är ens mina fandoms? Och alltså, de är mycket färre än jag trodde? + vad är grejen med att det är så mycket lättare att tillhöra en film-/tv-seriefandom än någon enstaka boks fandom? Eller okej jag vet ju vad det beror på - man kanske följer en tv-serie i sju år medan man läser en bok på några dagar, så ja, kärleken kanske blir på en lite annan nivå då. Okej det där var inte lika intressant som jag först tänkte ... hursom - jag är nog ganska basic i mina fandoms, men inte desto mindre trogen. Älskar dessa världar något otroligt, helt enkelt.
 • Dowton Abbey håller jag på att se om för tillfället och det är minst lika underbart som första gången om inte ännu bättre - åh, älskar det så!!! Älskar människorna, kläderna, hur årtalen faktiskt känns rätt, musiken, människorna ... ah, den här serien är perfektion och alla måste se den. Allt en kan klaga på är typ bara ett visst avsnitt i slutet av tredje säsongen ..!
 • Game of Thrones, tv-serien. Borde ju verkligen läsa böckerna men de är ju hur mastiga som helst!?! Kommit halvvägs i första. Det var kul men sen tog min Nextory-testprenumeration slut och jag orkade inte läsa den själv. (Lyssnade alltså först.) MEN tv-serien är otrolig och det är en himla pina att vänta till juli.
 • Gilmore Girls, eller, tror jag? Hmm, inte helt säker kring denna än. Såg ju ut den för bara någon månad sedan, så vet inte om jag ens kan uttala mig ännu? När jag såg var jag 150% inne i det dock, men det är egentligen ingenting speciellt vad gäller mig och tv-serier.
 • High School Musical pga älskade så mycket som liten och en sådan kärlek försvinner liksom inte i första taget. Älskar fortfarande musiken och ser ibland om dem för nostalgin och myset. Inga mästerver ju egentligen, men samtidigt är de såna himla glädjespridare så varför inte? Blir alltid lika delar rädd och ivrig då det kommer nyheter om en fyra, vilket jag alltså både fasar för och längtar till ... (dock verkar det aldrig hända - har funnits rykten om det typ hundra gånger men nu har det gått elva år så eh ... tror ej det händer va)
 • Harry Potter - the one and only (egentligen). HP var nog min första inblick i fandom-världen PÅRIKTIGT. Och som jag älskar det fandomet - älskar att leta bilder på roliga funderingar från tumblr och ifrågasättanden av Harrys handlingar samt bevis på seriens genialitet. Älskar att läsa böckerna om och om igen och Harry Potter är ju verkligen något av ett andra hem för mig.
Och det var faktiskt de enda jag kom på! Eller som jag liksom verkligen verkligen är totalt _hängiven_ till. Dessa är bubblare typ:
 • Les Miserables vars soundtrack jag lyssnat på vet inte hur många gånger.
 • Buffy the Vampire Slayer som jag älskar just nu men inte sett klart - så kanske i framtiden.
 • Cars som kanske egentligen platsat på den första listan lika bra som HSM men ... vet inte. Det är liksom "bara" två filmer - får se hur jag känner efter den tredje som kommer i sommar! ;-D
Och det var alla mina fandoms! Aaa, nu längtar jag till att hitta någon superlång bokserie att bli helt kär och nördig i - tips, någon?

4 kommentarer:

 1. Downton Abbey och Harry Potter är definitivt fandoms för mig. Och Buffy :D <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad kul! De är ju alla mästerverk :'D

   Radera
 2. Känner igen mig i så många. Les Miserables, High School Musical, Harry Potter, Downton Abbey, Buffy och Gilmore! Många fina fandoms det där :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Jaa de är så bra och fina och jaa älskar^^ :DD <3

   Radera