torsdag 16 mars 2017

Böcker som temporärt bor hos mig

Jag har varit på biblioteket hela två gånger den senaste veckan vilket oundvikligen resulterat i ett antal lånade titlar. Ett rätt stort antal. Ett antal vi inte behöver nämna.

MEN! Jag tänkte alltså att det kunde vara kul att skriva om vad jag lånat, både för att ni ska få en uppfattning om vad jag kanske läser just nu men mest för att jag vill höra vad ni tycker om dessa böcker om ni läst! De är nämligen ... ett antal, så jag tvivlar på att jag kommer ta mig igenom alla innan jag tröttnar på att förnya dem, men några stycken! Och ni kan ju hjälpa mig prioritera alltså.

För ett tag sedan, inte under någon av gångerna denna vecka alltså, reserverade jag hela Syskonen Baudelaires olycksaliga liv-serien av Lemony Snicket. Det var strax efter att jag kollat slut tv-serien och ja, kände mig nog både lite nostalgisk och abstinensig. Då var det liksom superlätt att klicka på "reservera" vid varje titel på bibbans hemsida och sedan hämta dem från biblioteket. Det är tretton böcker som står i högar bredvid min säng just nu. Om jag läst någon? Inte en enda. Och det var nog någon månad sedan jag lånade dem nu. Så vi får se - jag kanske konkar tillbaka alla tretton titlar utan att ha läst någon av dem, eller så läser jag några stycken eller allihopa. Jag vet inte - men tanken är ändå att läsa någon. Tror dock jag skippar dem jag nyss såg serieversionen av.
Sen hade jag reserverat ett gäng titlar till! Mer exakt dessa: Gå vidare av Rainbow Rowell, Trollkarlen från övärlden av Ursula K Le Guin, Pessi ja Illusia av Yrjö Kokko, Tusende våningen av Katharine McGee, Om du såg mig nu av Sofia Nordin samt Hugo och kepskampen av Christina Lindström. Påbörjade den sistnämnda igår! Hittills superbra. Både ler och har ont i magen, men kan inte sluta. Kommer nog bli utläst idag.

De andra vill jag också läsa supermycket, allihop. Mest Om du såg mig nu och Tusende våningen kanske. Och Gå vidare. Och Trollkarlen från övärlden som känns som lite av allmänbildning vad gäller fantasy ... äsch, ska nog försöka läsa allihopa men då måste jag börja prioritera läsningen framför Buffy någon gång ..! (När jag sett slut Buffy får jag inte påbörja en ny serie igen. Släpper liksom allt annat då ..!)

Men, lånade ju inte bara böcker jag reserverat, jag är ju jag liksom. Dessa fick också följa med: Sword Princess Amaltea 2 & 3 av Natalia Batista (blev SÅ glad när jag såg att de köpt in hela serien!!!), Bara tre ord av Becky Albertalli, Golden boy av Abigail Tarttelin och Alla tiders dinosaurier av Johan Egerkrans.

VILL OCKSÅ LÄSA DEM SÅÅÅ MYCKET! Bara tre ord pga hört en massa gott om den + fattar ej att jag inte läst en, Golden boy pga också hört/läst 100% bra saker om den, dinosaurie-boken pga det är Egerkrans och jag gillar fakta nuförtiden. Amaltea för att det var länge sedan jag läste ettan och saknat fortsättningarna så länge, orkar ej vänta på att jag införskaffar dem nej nu bara läser jag istället. Tror dessutom de går snabbt - gillar snabba böcker just nu pga är så mycket efter med Goodreads-målet. (Vet att jag inte ska tänka så. Gör det ändå.)

OCH DET VAR DET. Pjuh. Hoppas någon enda orkade läsa och nu känner för att tipsa om vad jag MÅSTE LÄSA pga avabalkjkhdbbraaa. Har ju faktiskt en himla massa rec-ex också att ta hand om, men tänker att något bibliotekslån måste få slinka igenom ibland ...

Kram ha det superrr och sorry för hemsk bild men det hann bli mörkt okej.

2 kommentarer:

 1. Haha, jag gör ofta samma "misstag" som du! Det är ju verkligen superlätt att bara ligga hemma i soffan och klicka på "reservera", och sen några dagar senare jag man plötsligt 7 böcker att hämta... Typ som jag har idag �� Men jag gillar det! Läser inte alltid alla, för sen när jag får hem dem inser jag ibland att jag inte alls ville läsa dem. Men läser för det mesta de flesta iallafall ��

  Om du inte läst Järnprovet av Holly Black och Cassandra Clare, eller Miniatyrmakaren av Jessie Burton tycker jag absolut du ska reservera dem! �� #tips

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur! Och ja, ibland tappar jag suget bara någon dag efter att jag reserverat haha ... :P men bra att jag inte är ensam! ;D

   Järnprovet har jag läst, tyckte den var rätt mysig :) har dock inte hunnit med tvåan än .. :P och Miniatyrmakaren finns i hyllan, men har liksom inte känt för att ta tag i den någonsin ehh ... men nu kanske det blir ändring på det då!

   Radera