måndag 12 september 2016

Sommarläsningen - en sammanfattning

Nu har det varit september i lite på en vecka - dvs höst. Då är det väl mer än lägligt att sammanfatta föregående säsongs läsning! Speciellt då sommarläsning är ett sådant "centralt"/omtalat begrepp i bokbloggsvärlden. I början av sommaren fyllde ju jag, och många andra, till och med i en lista för att planera hur sommarläsningen ska se ut.
Men nu är den över - låt oss se hur det gick!

juni
Du, bara - Anna Ahlund (5/5)**
Alice's adventures in wonderland - Lewis Carroll & Camille Rose Garcia (4/5)
Tsatsiki & morsan - Moni Nilsson (5/5)
Den jag var - Meg Rosoff (4/5)**
Dagboken - Nicholas Sparks (1.5/5)
Smaragdernas bok - John Stephens (4/5)*
juli
Rosensällskapet - Marie Lu (5/5)**
Om jag inte märks - Josefin Roos (4/5)
Harry Potter & de vises sten - J K Rowling & Jim Kay (5/5)*
Tsatsiki & farsan - Moni Nilsson (5/5)
Den hemliga trappan - William Corlett (3.5/5)*
Tsatsiki & kärleken - Moni Nilsson (5/5)
SVJ - Roald Dahl (3/5)
Höstgärning - Stephen King (5/5)
Tsatsiki & olivkriget - Moni Nilsson (4/5)**
augusti
Harry Potter & the Cursed Child - J K Rowling, Jack Thorne & John Tiffany (4/5)
Eva & Adam: Första ögonkastet - Måns Gahrton & Johan Unenge (4/5)
(M)ornitologen - Johanna Thydell (4.5/5)**
Som stjärnor i natten - Jennifer Niven (5/5)**
Feminismens ABC - Lisa Mattisson (4/5)
Natten är ännu ung - Lars Sund (4/5)

Summa böcker blev alltså 24 stycken vilket jag är mer än nöjd med! Hade som personligt mål att läsa 20 så det klarade jag ju! :) Dock inte under bara sommarlovet ... Ett annat mål var att läsa om* tre stycken böcker - vilket också klarades! Nöjd.

Av de böcker jag nämnde i övannämnda tagg läste jag *trumvirvel* en. Men ska satsa på att få de andra lästa innan nästa sommarlov åtminstone! Och Sagoberättaren är fortfarande inte läst ..!

Läste förövrigt bara 17 böcker under samma period förra året så det gör en ju ännu nöjdare. (Okej - tretton av i års är megakorta men DET BRYR JAG MIG INTE OM. Säger vi.)
Sommarens bästa blir ju obviously alla femmor - dvs Höstgärning, Som stjärnor i natten, Harry Potter och de vises sten, Du, bara, Rosensällskapet samt Tsatsiki-serien. Allra allra bästa känns Som stjärnor i natten och Höstgärning just nu dock.

Sämsta blir självklart Dagboken, så även besvikelse. Sommarens överraskning blir nog Tsatsiki! Trots att jag läst så mycket bra av Moni innan hade jag ändå mina farhågor om att just denna serie kanske inte passade mig?

Av 24 titlar är 13 recenserade - vilket faktiskt gör mig nöjd. Kommer åtminstone på fem till, får se hur jag gör med resten.

Sex stycken rec-ex blev det. Bara. SÅ lite?!?!? Måste verkligen verkligen verkligen ta en ENDAST OCH BARA rec-ex månad. Behöver det så mycket.

Nya författare för mig är hela nio stycken, plus dedär som skrev cursed child. Förra året läste jag bara fyra nya författare?

Nu när jag skulle söka upp rec-länkarna slog det mig *igen* att jag skriver väldigt få faktiska recensioner? Känns soom om min blogg är allt förutom det nuförtiden. WHAT. Läser ju ärligt talat inte jättemycket, men ändå så att det borde bli en/två recar i veckan, vilket det ju inte blir? Ska försöka bli bättre att skriva dem. Ska verkligen det. För ni verkar ju ändå gilla dem?

Det var allt för idag. Imorgon kommer det kanske en TTT och sedan får vi verkligen hoppas på att jag skriver en recension - men det finns ju så mycket annat att skriva! - nej, en RECENSION, ELVIRA!! Hejsvejs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar