torsdag 8 september 2016

Augusti

Idag (egentligen igår med i bloggvärlden reser en ofta i tiden) har jag: hostat hela bussresan till skolan (vet att ingen bryr sig men tänker att framtida jag kanske gör det och känner lättnad då hostan ju faktiskt försvann?), ätit dadlar på franskan, firat lillebror (som börjar vara så sjukt stor nu ju!?!), kliat på enorma myggbett, spelat bordsfotboll tills fingrarna var helt ömma, ätit biskvier samt fastlagswraps, SAMT fått hem två megasuperduperefterlängtade böcker! Nu ska jag se på sista två avsnitten Stranger Things och sedan förhoppningsvis få dyka in i någon av dem.
~
Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter #8) - J K Rowling, Jack Thorne, John Tiffany (4/5)**
Eva & Adam: Första ögonkastet (Eva & Adam #0) - Måns Gahrton & Johan Unenge (4/5) (ljudbok)
(M)ornitologen - Johanna Thydell (4,5/5)
Som stjärnor i natten - Jennifer Niven (5/5)
Feminismens ABC - Lisa Mattisson & Moa Hoff (3.5/5)
Natten är ännu ung - Lars Sund (4/5)
~
Antal lästa böcker: 6 st
Antal lästa sidor: 1123 st
*Omläsningar: -
Antal manliga/kvinnliga: 5/5
Kvar i olästhögen: 101 st  (101+3-3)
**Övernaturliga inslag: 1 st
Påbörjade serier: -
Fortsättningar på serier (varken första eller sista delen): -
Avslutade serier: både Harry Potter och Eva & Adam -böckerna är egentligen extraböcker såatteh vet ej?
Antal recenserade böcker: ingen av dessa ännu en gång ... Men! Har nästan tre färdigskrivna plus skrev ju några gamla, så känner mig ändå rätt nöjd!
Fådda/köpta böcker denna månad: tre st.
Lästa recensionsex: två ...
Lästa bibliotekslån: ett (plus en som lånades av skolan)
Lästa e-böcker: en!
Noveller/seriealbum/bilderböcker/mellanböcker: Feminismens ABC är en sorts bilderbok och Eva & Adam antar jag har bilder om en läser den.
Böcker som påbörjades i augusti/tidigare men inte lästes ut: Fortfarande Kampen om järntronen samt Glassvärdet av Victoria Aveyard. Till har Rubinernas bok och Tala är guld kommit ...
Månadens snyggaste:

Är nog denna! <3
Bästa bok: Som stjärnor i natten av Jennifer Niven. Kommer rec snart - lovar nästan!
Största överraskning: Natten är ännu ung av Lars Sund vars tråkiga omslag och det faktum att den är finlandssvensk inte var något som _got me hooked_. Handlingen visade sig dock vara riktigt bra - även om jag nu i efterhand känne att den nog inte kommer stanna kvar så tydligt. Mer senare!
Största besvikelse: Men ingen, faktiskt.
Spännande saker som hänt under den här perioden: startat ny blogg bara sådär. Sett på Sex & the City en del, lyssnat på SÅ mycket bra musike (!!!), firat Emma, varit till Iso Omena några varv, börjat gymnasiet (var det bara förra månaden? Känns som en himla evighet sedan.), åkt på "lägerskola" (=en natt i stuga vid hav med klassen), hostat väldigt mycket, haft en spricka i revbenet (den verkar vara nästan borta nu! Hipphurra!) och ... det mesta vet ni ju faktiskt redan om ni bryr er om veckosummeringarna. Men det har faktiskt varit en riktigt bra månad, om en bortser från revben och hosta. Mitt gymnasieval känns bra och hösten känns välkommen.
Hur det gick med planeringen: Så otroligt dåligt så ni vill inte ens veta.
Planer inför september: att läsa slut alla hundra böcker jag påbörjat. Dock tillåtet att även läsa Stanna av Flora Wiström samt Ingenting & allting av Nicola Yoon och kanske Allt som blir kvar av Sandra Beijer och dessutom Som tårar i havet av Ruta Sepetys pga bloggstafett. Nu börjar jag tvivla på att jag kommer få en enda av de nuvarande påbörjade utläst ...

Hur var augusti för er då? Ser ni framemot första riktiga höstmånaden?

2 kommentarer:

  1. Vad kul att du också tyckte om Som stjärnor i natten! Ska bli intressant att läsa en recensions om den :)

    SvaraRadera
  2. Ser också fram emot recensionen av Som stjärnor i natten, en av mina favoritböcker :)

    SvaraRadera