lördag 27 augusti 2016

Hur går det med målen egentligen?

Det är bara dryga fyra månader kvar av 2016 och jag har ju inte skrivit en enda uppdatering kring målen jag satte för mig själv i början!

Låt oss börja med Goodreads-utmaningen. Där satte jag som mål att läsa 65 böcker. Jag har hittills läst 44 vilket enligt Goodreads betyder att jag är två böcker "ahead of schedule"! Skönt ju. Ett tag var jag alldeles för mycket efter, men lite Tsatsiki-marathonläsning gjorde nog susen. ;-D Fast jaha. Nu såg jag att jag hade en sådan konstig regler att omläsningar inte räknas. Tre av mina 44 är omläs vilket betyder ... att jag är en bok behind schedule.

Ett annat mål var tydligen att få ner oläst-hyllan till 60 böcker. WHAT. Det här kommer så inte lyckas, för tillfället har jag nämligen kring 100 stycken. Komemr obviously inte läsa 40 böcker på fyra månader och dessutom kommer jag få nya hela tiden. Hejdå målet. Tror jag siktar på 85 istället då - det kanske går?

Sen skippar vi uppdatering kring några mål, vi tar det på nyår istället helt enkelt ...

Men fantasy-målet kan vi ju prata lite om. Det hade jag helt glömt bort. Jag hade tydligen tänkt läsa 10 100-procentiga fantasys? För tillfälelt ligger siffran på ... fyra. Askfödd, Odinsbarn, Isdraken och Rosensällskapet räknar jag då. Sedan har jag ca 7 sådana där "vanliga" fantasy-böcker där gränsen mellan det övernaturliga och vår värld är diffus. Om jag riktigt anstränger mig tror jag kan kan klara det här målet, men när jag tar en titt i hyllan så verkar jag inte ens äga så mycket high fantasy? Men sex st borde jag nog få ihop.

Och avsluta-serier målet kan vi också skippa för har inte avslutat någon av dem jag räknar upp. Har mest påbörjat och kommit ikapp serier men avslutat? Näh-hä du. Högst Tsatsiki isåfall och den påbörjade jag i år.

Kaosutmaningen har det dock gått bättre med! Det jag gillar med den utmaningen är hur en inte direkt behöver avvika från vad en annars läser och ändå bocka av en hel del punkter. Jag har nämligen klarat av den nu. Med 21 lästa av 20 som är gränsen och 35 som max! Tror jag kan klara av typ fem till, men sen tror jag inte jag orkar anstränga mig så mycket mer haha ...

Och det var det. Nu ska jag ordna om mina olästböcker för typ andra gången den här veckan och sedan skriva en lista jag måste följa till punkt och pricka. Fast egentligen gillar jag inte planerad läsning ...

Hejdå!

2 kommentarer:

  1. Vilka bra och roliga mål du satt, satte också ett (eller ja inte officiellt men i mitt eget huvud, haha) att jag skulle läsa SÅ GOTT som alla olästa böcker i min bokhylla och det har ändå gått förvånansvärt bra!? Trodde inte det, men det finns fortfarande ett par som det känns som jag kommer läsa ca 2076, haha!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Men å vad kul, det är ju rena motsatsen till hur det gått för mig >.< och ja, har också några titlar som jag vill läsa men hittar liksom aldrig någon tidpunkt :S Menmen, en har ju fortfarande fyra månader av 2016 to go!

      Radera