söndag 7 augusti 2016

Bokbloggsjerkan 5-8 augusti + Bokbloggsfrågan vecka 31

Det var ju ett tag sedan jag gjorde både jerkan och Bokbloggsfrågan. Men nu tycker jag det är dags! Och så slår vi två flugor i en smäll dessutom.


Vi börjar med Annikas jerka: Vad brukar du generellt göra på din semester? Kryper du upp i hängmattan/lägger dig på stranden med en god bok och låter vardagen försvinna, eller är du mer stressad än någonsin under den här tiden? Har du något ”semesterläsningstips” att dela med dig av? Hur skulle en perfekt semester se ut enligt dig?



Jag hör ju till dem som har sommarlov, alltså en rätt så lång semester. Så mitt sommarlov brukar nog bli lite av båda - till viss del superstressigt, men ibland har jag INGENTING att göra eller några måsten alls. Helt ärligt föredrar jag att inte ha någonting att göra, hatar att stressa. Och gör det så lätt ... oftast brukar sommarlovet bestå av några utflykter med familjen, ett eller två läger, rätt mycket kompishäng och lite jobb. Så har det varit i år också. Plus lite läsning, förstås!



Den ideala ledigheten för mig skulle nog vara en där program och vila skulle vara utspritt rätt så jämnt. Nu var det knappt något program alls i juni medan allt skulle hinnas med i juli. Gillas ej.



Semesterläsningstips? Nja, jag tycker det blir bäst om man inte har några mål angående det överhuvudtaget utan tar det som det kommer. Läser vad man känner för och inte låter det bli ett måste.



Över till Carolas bokbloggsfrågaHanden på hjärtat nu: hur ser det ut med dina hyllvärmare? Har du många olästa böcker i din bokhylla som du har dåligt samvete över, eller tillhör du de som faktiskt hinner läsa i samma takt som nytillskotten dyker upp i bokhyllorna?



Dåligt. Väldigt, väldigt dåligt. Eller alltså ... jag har ett gäng olästa som är flera år gamla och som jag verkligen borde göra något åt. Men det blir liksom inte av. Trots att jag VILL läsa dem. Det kommer helt enkelt för mycket nytt ... läser oftast de nya så snabbt jag får dem, om det är en bok jag bett om alltså. Så de olästa ökar ändå inte alltför mycket ... men ja. Jag har en alldeles för stor hylla kallas "mina olästa böcker" som jag faktiskt skäms lite över. Samtidigt som jag ju älskar att ha så många böcker jag vill läsa tillgängliga!

Hur är det med er och semester och olästhyllor och sådant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar