onsdag 10 augusti 2016

Bokbloggsfrågan vecka 32

Just nu håller jag på att skriva ett lite jobbigt inlägg. Eller inte jobbigt - mer som att jag lagt ribban rätt så högt för mig själv kring det inlägget och nu får jag inte ur mig någon text. Så jag tar lite paus med det nu och svarar på Barnbokbloggens bokbloggsfråga istället.

Har du någon erfarenhet av att böcker har hjälpt dig må bättre i vissa skeenden i livet? Finns det några speciella böcker, författare eller genrer som du återkommer till när du har drabbats av sorg, känner dig ledsen/arg/glad/förvirrad eller någon annan känsla? Kan du tipsa om några sådana böcker som har betytt extra mycket för dig i olika känslostämningar och situationer i livet?

Den första som dyker upp är Harry Potter. Hela serien då. Men alltså mer som omläsning än då jag läste dem första gången - de känns så himla tröstande och mysiga då jag är typ sjuk eller inte ... helt enkelt inte på humör för något annat.

Och Semlan & Gordon kanske! För fick mig att känna att jag inte är ensam med mina _konstiga_ funderingar. Läsningen överlag hjälper ju om jag inte orkar med något annat. Men annars mer specifikt ... kanske Den första flickan skogen möter av Moa Eriksson Sandberg, ifråga om lite samma grejer som S&G. Och kanske lite The Perks of Being a Wallflower där Sam och Patrick blev lite som några extra bästisar.

Vilka böcker har hjälpt er då på något sätt?

3 kommentarer:

  1. mysiga tröstande böcker ska man vara rädd om

    SvaraRadera
  2. Janet Evanovichs böcker om Stephanie Plum brukar alltid få mig på bättre humör. De är verkligen jätteroliga.

    SvaraRadera
  3. Att hitta tröst i det som är bekant är ett bra sätt. Har själv aldrig läst hela HP-serien,men har det som projekt i år.

    SvaraRadera