söndag 31 juli 2016

Svenska böcker i augusti 2016

... är alldeles för många. Vet inte vart jag ska ta vägen bland alla titlar. Kanske det blir tydligare efter att vi gått igenom dem! Och ja, som alltid har tydligen några titlar gått och kommit ut redan i slutet av juli.
Modernista

Är mycket mer pepp på den här än jag borde vara om en tänker på hur försiktigt jag tyckte om Fyra dagar fyra nätter av samma författare. Jag skyller på omslaget.
Först och främst: KOLLA OMSLAGET!!! Så otroligt snyggt det är. Den här hör till jaha-du-kom-ut-i-juli-böckerna så jag har den redan. Tror faktiskt jag ska försöka hinna med den serien ganska snart! :-)
Har inte läst ettan än så kan inte kommentera så mycket mer än att den här serien verkar mystisk på ett intressant sätt och omslagen är kul.
Charlotte Brontës första bok! Som ingen ville ge ut. Gillade ju Jane Eyre så läser gärna annat av henne.
B Wahlströms

Tycker den härs omslag påminner om omslaget till någon annan dagboksserie jag läst ... nu kommer jag dock inte på vad den heter. Men tror den här är lättläst och mysig!
Nordiska väsen är ett otroligt konstverk till bok och jag förväntar mig nästan mer av denna. NORDISKA GUDAR iii!!!
Det här är något så sällsynt som en bok om siamesiska tvillingar. Om jag förstått det rätt ... SÅ intressant tror jag anyways!
Alltså den här har blivit SÅ hypad på booktube och jag är mycket spänd. Ingen aning om vad den handlar om - annat att det säkert är historisk tid då det är Sepetys - men har hört att den ska vara fantastisk.
En av förra årets finaste sommarläsningar kommer i pocket! Jag tycker ni ska köpa prick nu.
rabén&sjögren

Mycket intressant att det kommer sådana här böcker om hur teknik fungerar för barn nuförtiden. Såg att det kommit en liknande om internet hos Bonnier Carlsen också. Eller egentligen är det ju en helt naturlig del av utvecklingen. Jag tycker det är jättekul och tror barn och ungdomar kan uppskatta de här böckerna supermycket!
Det jag gillar mest med den här är omslaget och titeln. Sedan så har jag inte läst något av Nilsson förut och tycker handlingen låter lite konstig. Men alltså jag läser gärna konstiga böcker.
Egentligen stör jag mig lite på den här boken pga det är inte en vegokokbok utan en kokbok där grönsaker etc står i fokus. För DET ÄR VIKTIGT ATT ÄTA MERA GRÖNSAKER. Och gott också. Samtidigt är jag glad pga det är ju sant och Johanna Westmans kokböcker har jag haft mycket gldje av som yngre så kul att det kommer en bok som vågar vara åt det lite mer hälsosamma hållet. Äsch, jag vet inte. Kul är det väll mest. (Fast jag hade velat att det var en vegokokbok.)

Bonnier Carlsen

Inte läst någon Ada Goth innan men de är snygga så säger aldrig aldrig.
Egentligen verkar det här inte som min typ av bok men tycker ändå den verkar lite spännande.
Natur & Kultur
Alltså å den här verkar så fin!!!
Är mycket mycket pepp på den här. Ja, det beror mest på omslaget pga orimligt snyggt.
Det här är väll egentligen en vuxenbok men jag är 16 så vad fan kanske jag borde börja med sådana nu då. Nä men tycker den låter intressant och är säkert gripande och så så att.

Lilla Piratförlaget

Ett till samarbete mellan Susso och Eriksson Sandberg och jag är eld och lågor. Tyckte 8 saker du aldrig skulle våga var supercharmig och har rätt så höga förväntningar på denna.

Och det var det! Mycket bra titlar alltså. Och välkända författare och snygga omslag. Här ska det läsas! Vilka är ni nyfikna på?

2 kommentarer:

  1. Sedan du försvann, Wendigons förbannelse, Professorn och Flickorna vill jag läsa! :)

    SvaraRadera