måndag 20 juni 2016

Handen på hjärtat-taggen

Hejhejhej det är tagg-time! För någon månad sedan skapade Anna den här tagg, där man tvärtemot vad vi oftast gör, ska gnälla på böcker. Här finns Annas inlägg och då, without further ado etc så kör vi väll!


Vilken bok inte bara ogillar du, utan är arg på eller blir orimligt provocerad av?

Det finns faktiskt inte direkt någon *så himla tråkig* men den här är enda jag komemr på som ens är i närheten: Hjärtat fortsätter att slå av Maj Lundgren som jag verkligen inte tyckte var bra. (Okej att det är en lättläst bok och då kan en ju inte förvänta sig lika mycket men alltså ... nej.) Då känns det liksom lite fånigt att någon i min ålder ens fått ge ut en bok då den inte är bra ...

➤ Vilken författare har du dömt ut utan att ha läst?

Camilla Läckberg och typ alla andra svenska deckarförfattare. Alltså faktiskt - jag har noll intresse av att läsa något av en deckarförfattare.

➤ Vilka böcker säger du att du har läst fastän du inte gjort det?

Eh, ingen jag kommer på. Eller ibland i biblioteket om jag tipsar någon om böcker kan jag bli osäker pga har ju läst massor om vissa böcker på bloggar så kan nästan tro jag läst dem själv.

➤ Pest eller kolera: En av dessa serier ska bli obligatorisk läsning för alla i hela världen – du har makten att bestämma vilken. Du får inte säga ingen. Motivera ditt val. Alternativen är: Twilight och The Mortal Instruments.

Jag säger faktiskt The Mortal Instruments här pga den har jag själv på hälft och tänker faktiskt avsluta någon gång trots att trean inte var särskilt bra. Men har hört att TID ska vara bättre så vill ju kunna läsa dem ehe ...

➤ Hur många olästa recex har du?

44 st enligt Goodreads ... och vissa är typ tre år gamla ... men på sista tiden har jag verkligen blivit bättre med att bara fråga om de jag VERKLIGEN vill läsa och sedan läser jag dem också rätt så asap.

➤ Hur många böcker har du i bokhyllan som du tror att du – HANDEN PÅ HJÄRTAT, GLÖM INTE DET! – aldrig kommer läsa?

Alltså jag har ju dem för att jag vill läsa dem ... men alltså ett par finns där säkert som jag aldrig kommer hitta tillräckligt med intresse för att påbörja. Okej så efter en snabb räckning hittade jag sex stycken. Och vill ändå tro att jag NÅGON gång kommer läsa dem så ...

➤ Vad har du för litterära pet peeves?

Att det står typ "Nästa Harry Potter!!!" på alla fantasyböcker som kommit efter HP. UGH! Eller "För dig som gillade Twilight" - alltså snälla förlag, INTE bra säljteknik. Och att det står något om Hungerpelen på alla dystopier efter. Suuuck.

➤ Finns det något som gör att du inte ger en blogg en chans?

Alltså inte direkt ... eller om det BARA är recensioner är det rätt så tråkigt enligt mig och då återvänder jag sällan.

➤ Vilken typ av blogginlägg markerar du som lästa i Bloglovin utan att kolla två gånger på?

Deckarrecensioner, vissa månadsrapporter, Söndagens smakebit eller vad det nu heter, ibland jerkan ... typ det.

➤ När vill du skriva arga kommentarer till folk?

Alltså sällan på någon annans bloggar men om någon vill _rätta_ mig på min egen blogg - t.ex. kallar vissa tydligen inte lördag-söndag för veckoslut och när det var morsdag här fick jag en kommentar om att det visst inte är det ... i Sverige då då. Jag bor i Finland. Bara så ni vet. (Alltså förlåt klart ni egentligen får rätta mig men då får det ju gärna vara något jag faktiskt haft fel om.)

Skönt ändå att få vara lite arg ibland. Jag tycker inte så många gjort denna - så gör den supergärna den är ju kul ju! Men okej taggar alla som läst både hela Harry Potter, Twilight och Hungerspelen. (Kan man ens säga BÅDA då - de är ju tre?)

4 kommentarer:

 1. Blir också ganska less på att så många böcker hela tiden jämförs med Harry Potter, Hungerspelen osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen, en håller sig ju mest bort från dem ;P

   Radera
 2. Haha åh, det där med att ha läst så många recensioner om böcker att man börjar tro att man läst dem själv känner jag verkligen igen! Det är stunder som då som jag riktigt känner hur tajt bloggvärlden är ändå, eftersom alla snackar om ungefär samma böcker ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha åå :') ja, det är ju som en liten bubbla :')

   Radera