måndag 6 juni 2016

Födelsedag!

Så himla sjukt men igår kom jag på att bloggen nog fyller år snart igen. Och det gör den ju. Idag.

SÅ: GRATTIS THE WORLD I LIVE IN PÅ 5-ÅRSDAGEN!

HUR sjukt jävla länge är inte DET?!?

Samtidigt är det ingen tid alls, ju.

Fast det är det ju - jag var bara elva år då jag startade detta. Då var det en kul grej och ingen lästa, det är fortfarande en kul grej men nu satsar jag mycket mer och ni är ju några som läser, faktiskt.

Och det är tack vare er jag fortsätter. För det tar ju tid - men det är värt det för responsen, för nöjdhetskänslan, för gemenskapen. Det är otroligt klyschigt men också sant: ni betyder långt mycket mer än ni kanske tror för mig. Ni är alla så OTROLIGT fina och jag älskar att höra hur ni har det.

Tack. Tack för att just du läser.

Under dessa fem år har jag publicerat 902 inlägg, fått kring 1000 kommentarer och nått över 76 000 sidvisningar. Jag har fått hem fler rec-ex än jag kan räkna, fått hundratals boktips, haft kontakt med författare, träffat både författare och några av er på bokmässan, blivit citerad på böcker jag älskar, startat en bloggbokcirkel ... listan kan göras lång. Dessutom har jag fått superfina vänner.

Den här bloggen ÄR verkligen det bästa jag gjort, det är inget jag bara säger. Stoltheten jag känt över saker jag uppnått tack vare den, konversationerna jag haft med er, stämningen på bokmässan ... stressen, stressen över att inte hinna, ha lust med, att skriva. Stressen över att jag måste läsa, för att ha nåt att skriva om. Pressen att producera BRA inlägg. Frustrationen då det inte blir bra. Responsen, som aldrig är negativ för den här bloggosfären är inte sådan. Bokbloggarvärlden är den finaste platsen på internet, det är jag helt säker på.

Tack för att ni finns, tack The World I Live In för att jag fått skriva här i fem år nu. Tack.

Låt oss hoppas på fem till minst lika fina år!

10 kommentarer:

 1. Tack för en fin och intressant blog och grattis på din bloggfödis <3 kraam ! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, vad fint sagt av dig :') tack så mycket! <3 massa kramar!

   Radera
 2. Grattis!! Fem år är ändå lång tid, och väldigt mycket verkar du ha hunnit med också! Och eller hur, även om det är stressigt och frustrerande ibland är det ändå så himla värt det i slutändan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, en del är det ju, även om fem år ju faktisk är en tid .. och ja, det är det ju verkligen! :)

   Radera
 3. Åhhh, har prov imorgon så måste verkligen lägga mig, men först så GRATTIIIIISSSS!!! :DDD <3 var ju typ nyss din blogg fyllde år??? Åh älskar också bokbloggarvärlden, bara att jag inte varit så delaktig på sista tiden haha! Liksom att den är hyfsat liten och familjär, och att det bara är positiva kommentarer är underbart. Vi bokälskare är kanske väldigt trevliga som personer av oss? Lite mänskliga sådär?

  Tack för en superfin och bra blogg och för den bästa människan bakom!! Du har alltid varit som min första inspirationskälla för att överhuvudtaget börja bokblogga! Haha, kram <33 (flummig kommentar: ja)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas provet gick bra :D och taack!! <3 men ja, tycker det också - VART har det här året försvunnit riktigt?!? Hoppas du får tid att vara mer aktiv nu när det blir sommar då, även om man kanske inte vill hänga så mycket på en skärm just då ... :P saknar dig och din inlägg!

   Och ja precis - det kan ju ha något att göra med att vi läser så mycket, för det sägs ju att det höjer empatin etc

   Alltså å en blir ju tårögd här :') tack för att du läser och kommenterar och för att jag fått lära känna dig. Hoppas vi håller kontakten i många år till! <3 :D

   Kram!

   Radera
 4. Wow, fem år är länge! Grattis till bloggfödelsedagen och tack själv för en fin blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är det ju faktiskt o.O tack för att du läser! :D

   Radera