tisdag 26 april 2016

Top Nine Bookworm Delights

Jag läste nyss ut Jack av Christina Lindström. Men jag tänker faktiskt inte skriva vad jag tyckte än pga mer spännande att vänta på recension då ju. ;-DDD Nej men jag kommer högst antagligen skriva recensionen supersnart. Känner mig väldig inspirera till det.

Men det är tisdag idad! Dvs Top Ten Tuesday dags. Den här veckans tema är typ topp tio boknördiga grejer jag gillar lite extra. Fritt översatt. Men ni ser ju inläggsrubriken så det är liksom originaltemat.
 • att påbörja en bok och inte kunna sluta läsa - jag Ä L S K A R när det här händer. När jag måste läsa boken under varje fri sekund jag får - på raster, i bussen, på vägen till och från bussen, under pulpeten, när jag äter osv osv. Att slukläsa en bok på det viset är typ bästa jag vet. Några böcker det varit så med: Kanske är det allt du behöver veta, Jag lever, tror jag och Askfödd.
 • att sträckläsa en bok mitt i natten pga så spännande/så bra och vara supertrött nästa dag medn DET VAR TOTALLY WORTH IT - okej, typ samma som förra men jaja ... samtidigt så vill jag lite säga emot mig själv för att läsa en bok långsamt, långsamt pga den får aldrig ta slut är ju också härligt.
 • att gå i en bokaffär, ensam, och beundra böckerna; känna på dem, bläddra i dem, läsa en sida lite här som där ...
 • att kolla i förlagens nysläppta katalogen och hitta en bok man längtat efter i typ fem år - t ex Djupa Ro och Glastronen för mig.
 • att ta ner alla böcker från hyllorna och ordna dem på nytt - the satisfaction när en är klar och kan beundra sitt verk!
 • att få ett paket med efterlängtad bok i på posten och hoppa resten av vägen hem för: ny bok, ny bok, nu ska jag läsa!!!
 • att gå på bio för att se en efterlängtad book-to-movie-adaptation - lika delar skrämmande som spännande.
 • att öppna en alldeles ny, stel bok.
 • att hitta tidigare läsares klotter eller ägodelar i bibliotekslån/gamla böcker - så hila kul att se om någon kommenterat något intressant! Eller om de lämnat et bibba-kvitto, vad de lånat.
 • att prata med likasinnade som HÄNGER MED på alla referenser, alla jämföranden, vet om alla kommande böcker osv osv - SÅ SKÖNT att kunna prata så att den andre hänger med ibland! (Är ju egentligen typ det jag har bloggen för. :'))
Och nu kommer jag typ inte på fler. Konstigt nog? Finns ju massor ... men en till kunde jag tydligen inte få ur mig.

Nu ska jag antingen se på Game of Thrones eller The Shannara Chronicles, är inte helt säker än ... ha det fint så hörs vi snart igen! 

2 kommentarer:

 1. Svar
  1. Även om jag nu insåg att man ser bokens rating här på sidan ... x) men kul att du tycker det ändå ;D

   Radera