lördag 30 april 2016

Svenska böcker i maj 2016

Hej hopp du månad med sjuuukt många efterlängtade boksläpp! Alltså verkligen, Förstår ej? Som vanligt så är det vissa som redan kommit ut, trots att de innan skulle komma ut i maj ... men jag vill ändå uppmärksamma dem och så, så därför väljer jag att ha med dem anyways.
Lavender Lit
Om jag var din tjej av Meredith Russo
Den här är ju exempelvis redan utgiven. (Så även nästa bok ...) LL ger helt enkelt ut intressanta böcker! Så även denna! Och normbrytande. Jag tror absolut den här kan vara riktigt bra!

Bonnier Carlsen
Näcken av Åsa Larsson & Ingela Korsell & Henrik Jonsson
ALLTSÅ peppen på denna!!! Snälla bibliotek kan ni inte bara få in den redan? *har reserverat den för några månader sen though ...*

B Wahlströms
Ceremonin av Kiera Cass
Den här ska jag ju läsa för en bloggstafett nu i maj, men det hade jag absolut gjort annars också. (Är ju därför jag är med duh ...) Tror den är riktigt klyschig, men om den annars är trevlig att läsa så borde det ju inte vara något problem!
Kraften av Siri Pettersen
Läser ju Odinsbarn för tillfället, så klart jag vill läsa också tredje delen när jag kommit så långt!
Ett hål om dagen av Louis Sachar (nyutgåva)
Den här har jag redan läst (men inte skrivit rec på ...) - det tycker jag ni också ska göra! :-)
rabén&sjögren
Du, bara av Anna Ahlund
Äntligen, säger jag bara! Tror den är Så Himla Bra. Iih!
Den kallaste flickan i Coldtown av Holly Black
Av någo anledning är jag inte särskilt pepp på den här. Jag brukar vara ganska pepp på typ alla rabén&sjögrens 12-15/15+ men den här lockar inte riktigt. Är kanske lite mätt på urban fantasy?
Mera fart Mamma Mu! av Jujja Wieslander & Sven Nordqvist
Den här verkar supermysig! Gillar verkligen Mamma Mu, så kan absolut hända att vi inskaffar denna till familjen.
Flykten av Francesca Sanna
Lisa Bjärbo har översatt! Och pratat gott om! Och BILDERNA, å, bilderna.
Ängeln utan vingar av Maud Mangold
Nordens fantasydrottning för mellanåldern kommer med nytt! Okej jag kom på den där titeln själv. Men egentligen vet jag typ ingen annan kvinna som skriver lika mycket fantasy för mellanåldern och kommer från Norden  som Maud Mangold. Jag läste en hel del av henne när jag var i den åldern, hennes böcker är ofta klassiska och msyiga, med en hel del mystik och magi. Har jag för mig. Den här kan definitivt också vara bra!
Modernista
Estonia av Björn Runeborg
Vet inte riktigt varför men skulle typ supergärna vilja läsa den här. Men den är INTE vad jag brukar läsa, så alltså ... vet inte om jag vågar? Kanske den är för svår? Kanske jag inte förstår?
100 hemskaste av Helena Dahlgren
En bok med boktips skrivna av en bokbloggare! Alltså det här låter superintressant. Om jag inte vore en sådan läser-inte-skräck-person så hade jag defintivt varit super hajpad.
Det lånade mörkrets riddare av Dave Rudder
Typiskt fantasy för mellanåldern, verkar detta vara. Lätt spänning med kul karaktärer hoppas jag på och tänker kanske läsa!
Poppy Pym & Faraos förbannelse av Laura Wood
OCKSÅ mellanåldern-fantasy. Den verkar mysig! Men får se. Inväntar nog lite andras åsikter först.
Glassvärdet av Victoria Aveyard
YAAAS! Äntligen! Den här är definitivt på topp trean för mest-efterlängtade-maj-släpp-listan. De andra är Du, bara och Näcken. Men alltså. Å, vad jag längtar!
Natur & Kultur
De försvunna böckernas bibliotek av Kristoffer Leandoer
En bok om böcker TILL! Men på lite annat sett än 100 hemskaste kanske ... den verkar bra hursom, men lite tungläst kanske ...
Det var inte jag! sa Robinhund av Alice Lima de Faria
Fastnade för bilderna hos den här, men innehållet verkar också supertrevligt och roligt!

Berghs
Krigstid av Elisabeth Östnäs
Ni känner nog inte igen omslagsdesignen, för den har ändrats, men det här är uppföljaren till Kungadottern. Alltså rätt så grym vikingafantasy med en stark, ung kvinna som huvudperson. Jag var inte HELT övertygad efter ettan, men vill absolut läsa vidare för det var på slutet det blev riktigt bra.

POCKET

Gilla böcker
Jag ger dig solen av Jandy Nelson
Den här har jag läst och hoppas ju att alla anda också gjort det. Men OM någon inte gjort det - den finns i pocket! Den är snygg! Det är *typ* världens bästa bok!

I ljusets makt av Leigh Bardugo
Den här finns i min hylla och inväntar läsning, men den verkar riktigt, riktigt bra.

Vilka böcker ser ni  est fram emot i maj?

4 kommentarer:

 1. Jag längtar också väldigt mycket efter Glassvärdet :)

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte faktiskt överraskande mycket om "The Coldest Girl in Cold Town"! Trodde att jag också var utled på den sortens dystopier och klyschig YA, men Holly Black gjorde helt klart något rätt, för jag slukade den ändå! Annars är jag galet nyfiken på "Flykten", den verkar så fin och viktig... :)

  SvaraRadera
 3. Jag älskar Jag ger dig solen och Himlen börjar här! Det här omslaget är snyggare: http://www.adlibris.com/se/bok/jag-ger-dig-solen-9789186634575

  SvaraRadera
 4. Jag är så dåligt på att hålla koll på nya saker som ges ut. Så denna lista var super! :) Tack för alla tips!

  SvaraRadera