söndag 10 april 2016

Bokbloggsjerkan 8 - 11 april

Hej på er! Tänkte bara kika in nu under söndagens sista timmar för att svara på veckans jerka. Som ni kanske märkt så blev det ingen recension idag, hade ju fullt upp igår så ville bara slappa idag och så hade jag ju en del saker jag var TVUNGEN att göra. Så jag hittade varken tiden, inpirationen eller orken till att skriva recension. Men kanske imorgon!

Idag har jag iallafall läst ut två böcker - Työmiehen vaimo av Minna Canth (egentligen en pjäs) och Vattnet drar av Madeleine Bäck. ÄNTLIGEN - vad gäller båda. Vad jag tyckte får ni veta i en förhoppningsvis nära framtid då de blir recenserade. :-)

Har också sett på sista avsnittet Shadowhunters säsong ett, vad jag förstått? Alltså SUCK de följer inte böckerna ALLS?!? Och de överdramatiserar så hiiimla mycket. Och han som spelar Valentine gör det precis likadant som när han spelar king Henry i Reign så känns inte supertrovärdigt. Även om de ju båda är skurkar men jaa ... tror jag ska göra ett samlingsinlägg med mina tankar, har ju skrivit nästan varej vecka så borde vara lätt att sammanställa!

Men, över till jerkan alltså! --> Berätta om en bok (eller flera) som du tycker är riktigt spännande!

Egentligen läser jag nog inte supermånga böcker som går under kategorin "spänning". Och det finns ju olika sorters spänning ... men ett exempel är ju Aldrig ensamma, som jag läste riktigt nyss. Den var riktigt riktigt spännande, även om den inte innehöll supermycket konkret action. Men jag kunde inte sluta läsa!

Vattnet drar som jag avslutade idag är också riktigt spännande! När man väl börjar läsa sitter man lätt som fastklistrad, för här haglar cliffhangersen, även om de inteär superstora alltid.

De odödligas hunger av Julie Kagawa och Prodigy av Marie Lu inns jag också som riktiga nagelbitare! Dystopier överlag är ofta väldigt spännande. Jag läser ju varken särkilt mycket deckare, thrillers eller skräck, så dystopi och postapokalyps är nog de genren som är mest spännande av de jag brukar läsa från.

På tal om Prodigy och De odödligas hunger ... jag borde VERKLIGEN ta tag i Champion och De odödligas sång!

1 kommentar:

  1. Det där med genrer är svårt och jag vet egentligen inte vilka som räknas till "spänning". Nästan alla böcker är väl spännande på något sätt :)

    SvaraRadera