söndag 3 april 2016

Bokbloggsjerkan 1 - 4 april & Bokbloggsfrågan vecka 13

Veckans sista dag och jag tänker svara på både jerka och bokbloggsfråga!

Först ut är Carolas bokbloggsfråga, denna vecka har hon skrivit så här: I min utmaning Temaläsning 2016 ligger i mars månad fokus på kvinnliga författare. Det har ju också för några veckor sedan varit internationella kvinnodagen, vilket jag sett har uppmärksammats hos några bokbloggare. Denna vecka undrar jag därför om du tänker på författarens kön när du väljer böcker? Läser du flest böcker av kvinnliga författare eller av manliga författare? Tycker du att kvinnliga författare bör uppmärksammas mer än de manliga? Och till sist – vilken/vilka kvinnliga författare är just din favorit?

Jag tycker inte jag gör det, eller alltså - jag gör nog inte det. Sen så råkar det nog vara så att böckerna jag blir intreserad av oftast är skrivna av kvinnliga författare, av någon anledning? För jag läser absolut främst kvinnliga författare, men det är inte ett aktivt val.

Jerka-frågan är den här veckan ställd av Koko, som tycker att det är allt för mycket fokus på vad som är nytt i bokvärlden. Jag håller med om att de är mycket, men samtidigt så gillar jag verkligen att hålla koll på vad som är nytt och kommande. Hon vill iallafall utmana oss till att skriva om en bok (eller flera) som är över hundra år gammal.

Alltså ... jag har inte läst särskilt många böcker som är över hundra år gamla. Nu kommer jag faktiskt bara på en - Jane Eyre av Charlotte Brontë som jag läste riktigt nyss. Det är en bok om en stark kvinna som vågar bryta normer men ändå behöver någon vid sin sida. En väldigt bra bok, även om jag inte fann den fantastisk.

1 kommentar:

  1. Just brittiska klassiker passar inte alls mig, det är på tok för mycket romantik :)

    SvaraRadera