onsdag 20 april 2016

Bokbloggsfrågan vecka 16

Onsdag och dags för Bokbloggsfrågan! Och jag åt sushi nyss! (Vegansk obvi) För första gången ev-er. Det var mycket gott. Alltså en har ju hört från alla att det är det, men jag var typ ändå rätt så skeptiskt pga ris och sjögräs? Men det var faktiskt en succé med avokado, gräslök, paprika, dadlar, äpple etc i. Och SÅ kul att äta?

Okej TILL SAKEN --> När läser du oftast? I sängen innan du somnar, under resan till jobbet, på kvällarna istället för att titta på TV…? Hur gör du för att få tid för att läsa? Har du tillräckligt med lästid eller önskar du att du hade kunnat läsa mer?

SÅKLART önska jag att jag kunde läsa mer - vem gör inte det liksom? Samtidigt är jag nog lite dålig på att ens försöka hitta tiden. Men det är lite såhär: jag kan inte riktigt läsa när andra saker pockar på min uppmärksamhet. Andra saker = min tab, telefon, andra människor, läxor etc. Därför läser jag främst på natten. Med början ca halv elva och slut mellan halv tolv och ett. Det här är faktiskt inte särskilt hållbart eller smart, men det är liksom typ bara då jag kan ge läsningen min fulla uppmärksamhet?* Antar att det är därför jag inte är en sådan som läser femton böcker i månaden utan på en bra månad läser sju.

Men ett exempel på det här är då vi förra torsdagen var utan internet - då fanns det ingen (förutom familjen) som kunde vilja ta kontakt med mig och kräva att jag skulle svara. Och jag kunde heller inte läsa bloggar eller glo på Netflix. Så jag började läsa typ halv nio (minns ej men typ) och läste sedan kring hundra sidor. Detta händer SÅ sällan! Jag vill ju gärna göra så oftare, men jag har helt enkelt inte den självdisciplinen ...

Vad jag gör för att ha tid att läsa? Allting annat så att jag sedan inte har något annat som kan störa och kan fokusera enbart på läsningen.

*Eller alltså det här är ju inte HELT sant för läser jag en bok som är fantastisk vill jag ju inte göra annat än läsa läsa läsa.

6 kommentarer:

 1. Alltså sushi med DADLAR????? Mvh dadel-hataren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, dadlar är ju typ bästa som finns? Det var ju iochförsig inte världsbäst i sushi, men annars älskar jag dadlar och äter som godis ... men har förstått att inte alla håller med mig :S o.O

   Radera
  2. Haha, det lät bara sjukt konstigt. Här får vi sushi med normala grejer. Typ avokado (alltså bäst <3333333), tofu, sparris och maki med typ gurka och avokado och morötter.

   Radera
  3. Ja det var ju mest ett impulsförlag av mig och vi tyckte det blev bra :D men ja alltså AVOKADO though. Och ja måste ju testa med tofu och sparris också! Glömde typ totalt bort tofu den här gången ...

   Radera
 2. Tror att nästan alla önskar att man hade mer lästid :)

  SvaraRadera
 3. Alla vill nog ha mer lästid men man vill ju hinna med så mycket! Och man måste hinna leva man kan inte bara ha näsan i en bok dygnet runt.

  SvaraRadera