fredag 25 mars 2016

Helgplaner & veckosummering #12 Ny låt, rec-svacka och läs-a-lot

Heeeej cyberspace!

Idag är det långfredag. Det har verkligen kännats som en typisk långfredag för vi har typ bara slaaappaaat okring hemma. Sett på Glee, spelat på skärmar, ätit smörgås med vegansk "sill" på (dvs aubergine i sås), varit i bastun och köpt mat inför helgen. SÅ skönt att inte behöva skänka skolan en tanke utan bara vara med familjen.

Under veckan har jag sett om The Notebook (funderar ärligt talat på att göra det typ imorgon med ...), lyssnat på Veronica Maggios nya singel Den första är alltid gratis (<--men lyssnaaaa dåå!), fått veta att hn ska släppa ett nytt album i maj (!!!!), missat två dagar skola pga halsont och en himla störig snuva jag får alltid nu och då och ... typ det. Så var jag på biblioteket också! Och lånade denna jätte, vet inte riktigt varför men den såg snygg ut.

Och: recensionssvackna håller i sig. Jag har NOLL inspiration till att skriva om böckerna jag läst, jag som oftast brukar spruta ut tankar. Känner att jag upprepar mig hundra gånger om jag försöker skriva längre och om jag skriver lite så blir det så himla intetsägande. Äsch, tror ändå jag helt enkelt får försöka med kortare recensioner då. Lite kul förresten att recensioner är de enda inläggen jag har prestationsångest för, typ det här inlägget skriver jag supersnabbt och tycker är okej för det. Eller egentligen är det ju inte så konstigt, då recensionerna är det som förlag och författare kanske främst läser ... Men alltså - SNÄLLA hjälp mig, känner någon alls igen sig? Vad gör ni isåfall när det iträffar? Jag har liksom påbörjat tre recensioner i veckan men tyckte ingen av dem blev bra ...

Det är ju påskhelg och jag deltar i Mias påsk-läsmarathon. Hittills har det gått sådär, på tre dagar har jag läst knappt hundra sidor. Men jag ska försöka läsa mer ännu i kväll och imorgon och de andra dagarna så kanske jag kommer någon vart med läsningen iallafall. :-) För tillfället läser jag alltså Aldrig ensamma av Anna Jakobsson Lund och har lite under hälften kvar. Den går väldigt lätt att läsa när jag väl gör det så jag hoppas att den blir utläst imorgon. Efter den tror jag jag tar tag i Vattnet drar av Madeleine Bäck eller kanske en Tsatsiki, får se lite vad jag känner för.

Planer för helgen då? Faktiskt inget särskilt, iallafall inget jag vet om nu. Så det blir ju förhoppningsvis rätt så mycket läst då!

Just NU ska jag iallafall se på film och äta bärpaj, hoppas ni har en superfin fredag och helg och glad påsk till er! (Även om man tydligen inte får säga det förrens imorgon ;-D)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar