onsdag 23 mars 2016

Bokbloggsfrågan vecka 12

Hej på er!

Idag har jag varit hemma pga sjuk. Vet inte om jag tar mig till skolan imorgon heller, tror jag ser hur jag mår på morgonen helt enkelt ... Saker jag gjort idag: ordnat om mina bokhyllor så nu finns typ inga böcker i kassar på golvet mer utan istället fins de i superhöga högar som gör att jag är rädd att hyllorna ska rasa närsomhelst. Men det är mycket lättare att städa nu! Så har jag läst lite i Aldrig ensamma och jag måste säga att jag verkligen gillar den här serien, den är smart och genomarbetad och spännande. Så såg jag senaste avsnittet Shadowhunters och det var inte vidare bra och jag fattar liksom noll och kom fram till att förra veckans inte var nåt vidare heller egentligen då det faktiskt inte förde storyn någonstans ... (sorry lång mening) så har jag sett tre avsnitt Glee! Varav jag sett två tidigare. Men nu tror jag jag hittat stället vi lämnade serien på för typ ett halvår sen så nu går det att börja kolla ordentligt igen. :-) Så läste jag lite Demi och vilade. Och det var typ allt.

Idag har Carola också ställt veckans bokbloggsfråga, den här gången söker hon läsinspiration: Hur hittar du inspiration till ditt läsande? Vart får du tips på böcker som du vill läsa (bokbloggar, boktips i tidningar, litteraturprogram på tv/radio/poddar, kompisar eller?) Hur ser din vill-läsa-lista ut?

Jag får inspiration till vad jag vill läsa från precis allting typ. BLOGGA (ändå mest), förlagens kataloger, Barnens bokklubb, filmer, radio, poddar etc. Jag får inte vidare många tips så där personligen, för jag känner inte så många som läser mycket eller ofta.

Och JA! Biblioteket! Där kan jag gå omkring en god stund och bara kolla på alla böcker och hux flux har jag med mig tio titlar hem. Om jag sedan läser dem är en annan femma ...

Bokbloggar är nog ändå största INSPIRATIONSkällan, och booktube, för ajg blir peppad att läsa när andra gör det och när jag blir bombaderad av tips vill jag ju läsa för att någon gång i mitt liv hinna läsa det mesta. Men vill-läsa-lista är oändlig och varierande. Jag äger rätt så många olästa titlar så det är ju dem jag främst försöker hinna med. Även om en hel del bibliotekslån slinker igenom ibland ... här finns förresten min hylla med mina olästa böcker på Goodreads! :-)

12 kommentarer:

 1. Jag upptäcker också många böcker via booktubers och andra bloggar. Jag brukar också få tips från biblioteket :)

  SvaraRadera
 2. På din goodreads-lista finns flera böcker jag läst och gillat, t.ex. "Det är dags att inte freaka ut" och "Som stjärnor i natten".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är väldigt sugen på just dem faktiskt, speciellt Som stjärnor i natten. Ska nog läsa dem snart :)

   Radera
 3. Biblioteket är en utmärkt plats att finna inspiration på, det är nog ett av de ställen där jag hittar det mesta jag vill läsa!

  SvaraRadera
 4. Booktubes glömde jag ta med, där kan man få en del tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lägger väldigt ofta till böcker på min TBR efter att ha kollat på booktubers, men de flesta finns ju bara på engelska och jag läser främst på svenska :S

   Radera
 5. Ja genom bokbloggar och booktubers upptäcker man massor med böcker.

  SvaraRadera
 6. Känner igen mig i allt utom booktubes

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst får man tips från lite överallt :)

   Radera