tisdag 9 februari 2016

My Top Ten OTPs

Okej, låt oss få det sagt - Alla Hjärtans Dag är INTE min favorithögtid. Faktum är att jag tycker det är en väldans fånig, sötsliskig, materiell, fejkad högtid. Alltså - det MÅSTE ju inte vara så. Men hallå - man kan väll spendera tid med dem man bryr sig mest om vilken dag som helst på året?

Okej nog gnatat om vad som är dåligt med Vändagen (är detta förresten ett finlandssvenskt uttryck ..? Har av någon anledning fått för mig det.), veckans Top Ten Tuesday handlar iallafall om den. Vare sig jag vill eller inte. Men jag tänker inte tipsa om böcker som passar att läsa om på den mest kärleksfulla dagen på året - jag tänker babbla om mina OTPs (one true pairing)! För vadå - alla gillar väll ändå kärlek? (Det behöver bara inte centreras till en enda liten dag på året ...) Och nej, alla kommer inte från litteraturen.
Frary - Francis och Mary i Reign alltså - älskar dem så himla mycket. Kemin!?! Och kungar och drottningar in my heart etc. <3
Chair - dvs Chuck och Blair från Gossip Girl. Någon som inte tycker att de hör ihop? Ingen?
Adelina & Enzo från Den unga eliten - jag gillar Enzo extremt mycket. Deras kärlekshistoria blev dock lite ... ehem ... sämre pga vissa saker man får veta i boken. Gillar dem ändå supermycket tillsammans - också här är det liksom kemin som STRÅLAR ut från boken. Och SNART HAR JAG ROSENSÄLLSKAPET I MINA HÄNDER!
Rachel & Ross från Friends - de blir tillsammans, de gör slut, de misstolkar varandra, de blir tillsammans ... and the circle goes on and on and on. Men av någon anledning blir en aldrig trött på dem?
Ron & Hermione från Harry Potter - försökte googla fram ett ship-namn till dem men tyckte förslagen bara var fåniga så de får vara Ron och Hermione då. De är ju ändå himla fantastiska skilt också så det är ju okej. Typ sötaste paret ever.
Mary & Matthew från Downton Abbey - så himla fint, så himla äkta och så perfekt och ugh THE FEEELS!
Malin & Rasmus från Klassresan Malin + Rasmus = sant - mitt sorgligaste men samtidigt nästan allra perfektaste par. Deras historia är HEARTBREAKING DELUXE.

Och det får vara allt för idag. Men vi kan ju alla hålla med om att jag gillar veliga kärlekshistorier där det tar hundra år innan de får varann? Vilka par gillar du extra mycket?

2 kommentarer:

  1. Tror också att vändagen är finlandssvensk eftersom det kommer från finskans ystävänpäivä :) själv tycker jag vändagen är mycket mysigare än alla hjärtans dag då man får fokusera mer på vänskapen :) men firandet blir nog inget speciellt, möjligvis en kaffe med min bästa vän :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men så är det säkert! :) och ja, alla hjärtans dag känns alldeles för uppstyrt för mig, vända är ju definitivt ett mysigare ord :)

      Radera