torsdag 7 januari 2016

Jag & serierna

Jag kollar relativt mycket på serier. Överlag gillar jag nog serier mer än jag gillar filmer - jag har liksom inte tålamod med filmer? För konstigt nog händer det ju ofta mer i ett avsnitt än i en film. Nu är ju inte det här direkt bokrelaterat, men jag skriver ju redan i min månadsrapport om vad jag sett på och ibland skriver jag någon filmrecension. Så varför inte skriva om serier då också?

Jag menar alltså inte att jag nödvändigtvis kommer börja skriva mer om tv-serier, men jag vill nu iallafall skriva det här inlägget om vilka tv-serier jag sett och vilka jag vill se. Så kan vi kanske få lite tips av varann! För jag vet att många av er också kollar serier, många säkert mycket mer än jag.

Dessa serier har jag sett klart:

 • Downton Abbey (6 säsonger) - igår såg jag sista avsnittet någonsin. Så sjuuuuuuukt sorgligt!!! Vill ju ha mer. Men iallafall: bästa serien end of story kolla för allt i världen om du inte gjort det än!!!
 • Gossip Girl (6 säsonger) - jag vet att det här inte VERKAR superbra. Det verkar ju mest ytligt och fånigt, eller så tänkte iallafall jag, till en början. Men ÅH, vad jag älskade när jag väl satte igång att kolla! Första och sista säsongen är kanske sämst, men de andra är otroliga (och första och sista är också hemskt bra!). Älskar karaktärerna <333 (är faktiskt främst det som gör serien enligt mig.).
 • Friends (10 säsonger) - lite sexistiskt och homofobiskt ibland, absolut. Men tycker ändå det är en mycket charmig serie. Får mig alltid på gott humör! Och alltså kvinnorna är ju ändå himla coola. Och Joey! Och Chandler. Och Ross! Älskar dem <333.
 • The Carrie Diaries (2 säsonger) - myspysig serie, tycker det är synd att den är slut efter bara två säsonger. :-( Tyckte dock att den inte följde böckerna typ ... alls. Men gillade iallafall. Säsong ett finns på Netflix tror jag ska kolla om den snart.
Jag TROR det är alla serier jag sett klart ... väldigt några, faktiskt. :-S Över till serierna jag påbörjat!
 • Glee (6 säsonger) - har sett typ ... två och en halv säsong? Glee är också en serie som får mig på gott humör! Jag tycker inte den är något mästervekr men ändå hemskt bra. För tillfället pausar jag och Olivia bara tittandet för att vi vill se lite andra serier emellanåt ... men vi kommer fortsätta, lovar.
 • Dawson's Creek (6 säsonger) - jag är på andra säsongen av de tre som finns på Netflix. Det här är en mysig, klyshig serie som gör mig lugn och glad. Vääääldigt typisk och lite 90-talig. Tycker om den.
 • Pretty Little Liars (7 säsonger hittills) - vi är på fjärde säsongen och UGH fattar ej hur det ska kunna hålla på i minst tre säsonger till? Vet ej om jag orkar. Ärligt talat tycker jag inte riktigt om den här serien. Den är lite tråkig. Och karaktärerna är lite tråkiga. Men den är beroendeframkallande och jag vill ju veta hur det går såatteh ...
 • The Vampire Diaries (7 säsonger hittills) - jag tycker om Vampire Diaries. Vet dock ej riktigt varför. Är för tillfället på tredje säsongen och cirka inget händer ... men Stefan och Damon är kul så ... ja.
 • Girls (5 säsonger hittills) - jag har sett en säsong och tyckte det var ... rörigt. Men vill se vidare vet dock ej när.
 • Game of Thrones (6 säsonger hittills) - GoT är my curent obsession. Okej nej, jag har bara sett två säsonger och gör ingenting för att kunna se den tredje (även om jag tänker på det all the time ...). Men alltså: första säsongen förstod jag mig inte riktigt på. Tyckte inte den var superbra. Andra säsongen: krashbamboom SÅ JÄKLA BRA!!!!!
 • Once Upon a Time (5 säsonger hittills) - vet inte riktigt vad jag ska göra med den här serien för jag har typ sett första säsongen och delar av andra och tyckte det var bra. Men har på senare tid hört att det blivit sämre? Om jag får tag på den billigt/gratis nåt tag så kanske jag fortsätter, annars vet jag inte riktigt ...
Och det där är faktiskt de ENDA serierna jag påbörjat. Faktiskt inte så många. Trodde det skulle vara fler? Serierna jag VILL se, de är nämligen sjukligt många ... vet inte hur jag ska lösa det ... jag låter bilderna tala för sig själva och frågar er:
VAD SKA JAG BÖRJA MED?!?

8 kommentarer:

 1. Jag tyckte Skins var rätt dåligt, tog mig aldrig igenom första säsongen... Men Jane the Virgin och Orange is the New Black älskar jag! Jessica Jones är också awesome. Och How to get away with murder. Och the 100. Jane the Virgin är perfekt att ha som lättsam avkoppling när livet känns hopplöst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle SÅ gärna vilja se på Jane the virgin just nu, men har den inte tillgänlig någonstans just nu så det får vänta :/ Och OITNB, the 100 och Jessica Jones vill jag också se ... *.* Tack för tipsen! :)

   Radera
 2. The 100 har jag bara sett två avsnitt från, och jag tyckte den var suverän. Jag skulle kunna rekommendera den till dig, såklart! Och det faktum att den är baserad på en bok gör det hela bara ännu bättre! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste verkligen försöka se den snart! Blev typ superförvånad när jag hörde att den är baserad på en bok, men det gör det ju förstås ännu bättre, som du säger! :D

   Radera
 3. Doctor Who är hur bra som helst!! Effekterna kanske inte är de bästa i de första säsongerna men storyn och karaktärerna är väldigt bra och effekterna blir bättre! Once upon a time är bra men ganska repetativ, typ karaktärer blir onda och sen goda och sen onda igen, men den är rätt bra särskilt säsong 3 och det lilla jag sett av säsong 5 är intressant och bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hört att Doctor Who ska vara fantastisk, att det finns så många säsonger skrämmer mig dock lite ... men ska defintivt försöka kolla nåt tag! Hmm, tyckte verkligen om Once upon a time när jag såg den, blir faktiskt väldigt sugen på att fortsätta när du skriver det här ... får nog försöka fynda dem på rea nåt tag :D

   Radera
 4. Jag måste tipsa om Jane the virgin, superbra serier! Men jag tror du också skulle älska The fosters!!! <33 En utav de bästa serierna jag har sett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jane the virgin låter såå mysig! Och jaha, the Fosters har jag aldrig hört talas om! (Tor jag ..?) ska kolla upp vad det är atm!

   Radera