tisdag 29 december 2015

Top Ten Most Anticipated Releases for the First Half of 2016

Hej på er vänner!

Idag har typ hela dagen spenderats i vår fina huvudstad. Jag steg upp 07:04. FYRA ÖVER SJU!!! PÅ MORGONEN!!! Och det är tydligen jullov, säger ni? Nej alltså EGENTIGEN var det ju rätt så trevligt att för en gångs skull inte sova bort halva dagen. Jag var egentligen inte så trött heller, trots att jag bara sovit knappa sex timmar (ehh ... Dash och Lilys utmaningsbok, någon?). Eller jo, lite på tåget dit. Och lite på tåget tillbaka, men mest i armarna då ... men NU. Nu är jag supermegajättetrött och har noll inspiration till något men skriver tydligen det här iallafall?

Hursom. Det var trevligt. Jag läste ut bok nummer 71 för 2015 på ditresan och lyssnade på podd på hemvägen. Så pratade jag ju möjligtvis en del med mitt resesällskap. Kanske. (Men det är väll klart jag gjorde! Resesällskapet var för övrigt min lillasyster, vi gillar samma butiker men hon är snabb på att shoppa och jag suuuuuuuperlångsam. Perfect match, helt enkelt!) Nej men det var superkul. Hade längtat efter Helsingfors. Vi gick till Starbucks. Jag köpte ny supersnygg kappa på rea. Och dyr pensel!

Men nu ska jag sluta prata om det. Eller nej förresten - jag hittade ett citat av mig i en bok jag gillar megamycket som jag inte visste om! Det var trevligt. Vad har er tisdag bestått av?

NU ska vi gå över till veckans Top Ten Tuesday, som lyder: topp tio böcker jag ser mest fram emot som ges ut under första halvan av 2016. (Jag är usel på att översätta rubrikerna, jag vet.) Och som vanligt har jag bara koll på den svenska marknaden.
10. Jag lever, tror jag av Christine Lundgren - Jag vet typ inte vad den handlar om men jag litar på rabén&sjögrens debuter eh.
9. Du, bara av Anna Ahlund - Har ju skrivit om den här tidigare, men alltså: vet typ inte så mycket om den har bara följ författaren på sista tiden så då är det ju lite extra spännande. Tror också den är super, så ja. 
8. Jack av Christina Lindström - Hälsningar från havets botten var en av förra årets stora överraskningar så jag väntar med tindrande ögon på mer av Lindström!
7. Herbariet av Elin Unnes - Omslaget. Beskrivningen. Allt. Jag dras till det lite magiska, och det är så den här boken verkar. Som en faktabok med lite extra allt. Åh, vad jag vill läsa!
6. En Annan av David Levithan - klart jag är pepp på hur Rhiannon såg alltihop!
5. Vattnet drar av Madeleine Bäck - omslaget är dregelvänligt och boken finns redan på mitt nattygsbord. Snart!
4. Gudarna av Elin Cullhed - Eeeh ... vet typ inget om denna heller men ändå är den typ en av de böcker jag längtar efter mest?? Konstigt att de andra två som egentligen borde ligga på samma "nivå" är nia och tia medan den här är - fjärde? Omslaget är snyggt. Jag vet inte, men något liksom ... drar i mig. Supermycket. Natur & kultur verkar verkligen ha prickat rätt i vår!
3. Glastronen av Sarah J Maas - Jag läser hyllning, på hyllning, på hyllning - sällar jag mig till kören?
2. Näcken av Åsa Larsson & Ingela Korsell - Jamen ni VET ju att jag gillar den här serien.
1. Rosensällskapet av Marie Lu - Marie Lu är faktiskt typ min bästa författare för tillfället. Jag ÄLSKADE Den unga eliten och vågar typ inte läsa Champion för då är plötsligt Legend-trilogin slut?!?

Så, dem ser jag mest fram emot under det kommande året! Jag har förövrigt väldigt många inlägg jag borde skriva och recensera, så det kan hända att det kommer dyka upp dubbla inlägg nu några dagar. Eller egentligen tvivlar jag på det, men kanske. Så ni vet.

Vilka böcker ser ni mest fram emot under 2016?

2 kommentarer:

  1. Åh, när du nämnde boken Champion av Marie Lu kunde jag inte låta bli arr kommentera! Du kommer ÄLSKA den (om du har samma smak som mig) och, ja, jag vill inte Spoila något ...

    SvaraRadera