lördag 5 december 2015

november.

VAD HÄNDER??? Vi är redan fem dagar in i december! Då är det väll inte mer än lägligt att summera november, tycker ni inte? I november hade bloggen paus i en vecka, men ändå lyckades det bli besöksrekord och 19 skrivna inlägg! Inte så många recensioner dock ...
˜
Paahde - Louis Sachar (4/5)
Ja jag har mens, hurså? - Clara Henry (5/5)
Splods öga - Ett galaktiskt äventyr - Neil Gaiman & Chris Riddell (3.5/5)
Omänniskor #1 - Nanna Johansson & Kristoffer Svensson (3/5)
Eric - Shaun Tan (4/5)
Sword Princess Amaltea #1 - Natalia Batista (4/5)
Hungerspelen #3 Revolt - Suzanne Collins (5/5)
˜
Antal lästa böcker: 7
Antal lästa sidor: 1396 st
Omläsningar: 2
Antal manliga/kvinnliga: 4/4
Kvar i olästhögen: 78 st (79+3-4)
Övernaturliga inslag: typ tre
Påbörjade serier: två
Fortsättningar på serier (varken första eller sista delen): en
Avslutade serier:  ingen, eftersom Revolt var omläsning
Antal recenserade böcker: en av ovanstående och fyra andra.
Fådda/köpta böcker denna månad: 3 st
Lästa recensionsex: 2 st .. ojdå
Lästa bibliotekslån: två
Lästa e-böcker: ingen
Noveller/seriealbum/bilderböcker/mellanböcker: Eric är en novell/bilderbok, Amaltea är ju manga (seriealbum) och Splods öga kapitelbok med bilder. Förövrigt läste jag tre noveller för skolan: Min pyttelilla låtsasbrorsa av Sara Ohlsson (från novellantologin Het), Det osynliga barnet av Tove Jansson och Ett halvt ark papper av August Strindberg.
Böcker som påbörjades i november men inte lästes ut: Tredje principen av Anna Jacobsson Lund och eh ... Sommarboken av Tove Jansson. Enligt Goodreads har jag läst den i 96 dagar nu- jag SKA läsa ut den innan 2015 är slut!
Månadens snyggaste:
Den här boken - så himla snygg layout både inuti och utanpå!!
Bästa bok: Om en inte räknar omläsningar *vilket en inte gör* - Ja jag har mens, hurså? såklart! Så himla bra - ska snaaart skriva mer om den!
Största överraskning: Paahde (dvs Holes) av Louis Sachar var väldigt bra tillslut, trots att jag absolut inte tänkt mig det?
Största besvikelse: Omänniskor, kanske? Även om jag inte direkt hade några förväntningar ...
Spännande saker som hänt under den här perioden: Eh ... typ not so much? Jag cirka stressade ihjäl pga skolan, SÅG MOCKINGJAY PART 2 (ska skriva om den asap) och sista vanliga avsnittet av Downton Abbey sågs ... nu är det bara dubbelavsnittet kvar. :'( Annars hände nog inte så mycket, jag peppade julen och läste rätt så lite, kollade himla mycket Netflix ...
Hur det gick med planeringen: jag läste faktiskt sex stycken böcker från högen jag fick välja från! + ett bibliotekslån ... och jag råkade tydligen glömma att det var "strikt förbjudet" att låna på biblioteket ... ojdå. Annars är jag rätt så nöjd på den fronten!
Planer inför december: Nu har jag strukit över titlarna jag läst, så det jag inte hunnit med är kvar (+ Tredje principen). Eller ... helt ärligt tvivlar jag på att jag kommer läsa Salla Simukka, Dockskelettet eller Gengången - det hade jag liksom velat läsa i oktober. JUST NU känner jag för high fantasy eller fluff. Så jag kommer antagligen välja bland dessa. Och minst fem böcker satsar jag på! (Och så hoppas jag hinna recensera typ alla böcker som väntar på det ...)
SEDDA FILMER OCH TV-SERIER
I november blev det många fler filmer än i oktober - hela sju stycken! Nya för mig var The Walk (SÅ HIMLA BRA! Tror jag ska skriva lite längre om den. 8.5/10), Batman Begins (lite för tråkig enligt mig ... bra gjord och så, men blev lite uttråkad. 7/10), The Avengers (kändes himla rörig pga min första Marvel-film men nu vill jag himla gärna se ALLA Marvel-filmer i rätt ordning och alltså ... se allt. 7.5/10) och Mockingjay part 2 (9/10)  som jag ska försöka skriva längre om i kombination med Revolt-omdöme. 

Så såg jag också Madicken (älsk!!!), Harry Potter & the Half Blood Prince (mindes inte att just DEN var så himla bra? För tillfället typ mina favvo av filmerna, tror jag. Även om ettan definitvt är mysigast ...) samt Harry Potter & the Deathly Hallows part 1 som jag inte riktigt hade tålamod med just då ... eh. Familjen såg också del två men då hade jag annat för mig så slökollade bara lite ibland.
I november fortsatte Vampire Diaries kollandet, dock inte lika intensivt som i oktober. 13 avsnitt sågs och för tillfället är jag lite less för allting står på stället men klart jag fortsätter ...
Så sågs ju *som sagt* de fyra sista "riktiga" Downton-avsnitten. Jag märkte inte ens att det sista var det sista så följande vecka blev det en otrevlig överraskning då det inte alls kom Downton ..!

Jag räknade faktiskt på skoj också ut hur många timmar jag stirrat på film/tv-serier och det blev 28 h 40 min ... hm,  jag tror vi vet vad jag gör med mitt liv ...

 MUSIK
Såå ... i november har det varit julmusik för hela slanten och då det gamla vanliga. Eller just det - den här låten *artisten* upptäckte jag tack var Den fantastiska resan (för er som inte vet: världens bästa podcast med Zara Larsson och Noel Flike. Lyssna då!), vassegoda:
Då var också november oficiellt avslutat. Tiden går så fruktansvärt FORT! Jag är ändå helt okej nöjd med november och ser med glädje fram emot denna förväntans tid, december! Vad läst du i november och vad har du för planer i december?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar