lördag 7 november 2015

oktober.

Och SWOOOOSH så är det november. SAY WHAAATTT???? Det var ju alldeles NYSS jag var i Göteborg!? Nyss! Aja, november är månaden före julmånaden så det är okej och rätt så mysigt. Men vi lämnar ju absolut inte oktober efter oss utan att noggrannt ha gått igenom vad som hände *lästes*! Jag skrev hela 26 inlägg i oktober, det är faktiskt bloggens personliga rekord under dessa fyra år som jag bloggat! *ingen ett-inlägg-i-dagen-bloggare här inte*
˜
När hundarna kommer - Jessica Schiefauer (4/5)
PAX #5 Gasten -  Åsa Larsson & Ingela Korsell (5/5)
Half Bad #1 Ondskans son - Sally Green (3.5/5)
Jag och Earl och tjejen som dör - Jesse Andrews (3/5)
˜
Antal lästa böcker: 4
Antal lästa sidor: 1131 st
Omläsningar: -
Antal manliga/kvinnliga: 1/4
Kvar i olästhögen: 79 st (76+6-3)
Övernaturliga inslag: två
Påbörjade serier: en
Fortsättningar på serier (varken första eller sista delen): en
Avslutade serier: -
Antal recenserade böcker: en av ovanstående och hela TIO andra!!! (Är så himla lycklig över att ÄNTLIGEN ha kommit ikapp med recensionerna ..! :DD)
Fådda/köpta böcker denna månad: 6 st rec-ex
Lästa recensionsex: 3 st
Lästa bibliotekslån: en av böckerna är lånad
Lästa e-böcker: alltså typ en för läste både Jag och Earl och tjejen som dör och När hundarna kommer lite halvt som e-böcker.
Noveller/seriealbum/bilderböcker/mellanböcker: Gasten är illustrerad
Böcker som påbörjades i september men inte lästes ut: Sommarboken finns (FORTFARANDE!!!!) kvar från juli, Ja jag har mens, hurså? är kvar från september och Paahde (orig. Holes) påbörjades i finskan.
Månadens finaste:
Bästa bok: Finns bara en femma - Gasten. Älskade Så Mycket Så.
Största överraskning: Typ Jag och Earl och... för hade typ inte väntat mig att jag skulle gilla såpass mycket? 
Sämsta bok: HEJDÅ, du dumma sak att svara på! Nu försvinner du från min lista.
Största besvikelse: Måste nog säga Ondskans son för föll aldrig handlöst för något i den, den bara var.
Spännande saker som hänt under den här perioden: DOWNTON ABBEY SEASON 6 HAR DRAGIT IGÅNG!!!!! A k a sista säsongen någonsin. Är så väldigt ledsen över det men samtidigt lyrisk för Downton varje tisdag <33333 ... typ fyra gånger till. :'((((((
Annars då? Jo, jag har t. ex. varit på Höstdagar och blivit sjuk. Och varit i en himla lässvacka och stressat över skolan. Så har det visst hunnit vara höstlov och då var jag och två syskon på bio i storstan. Det var nog cirkus det ...
Hur det gick med planeringen: jag läste exakt ... EN av de sju böcker jag hade tänkt läsa ... glömde ju totally Gasten i min planering!?! Var ju överhuvudtaget en lite sisådär månad ang. läsning, blev ju inte så mycket läst och väldigt varierande kvalité. Men okej nöjd är jag, känns som om jag hunnit mycket annat.
Planer inför november: jag har en ENORM hög jag kommer försöka läsa så mycket som möjligt från. Det är strikt förbjudet att låna på biblioteket. Eller köpa!! Jag har insett att det bara är TVÅ MÅNADER kvar av 2015 och jag kommer inte klara alla mina mål ... men nu kör jag iallafall lässpurt så ser vi vad det räcker till!

SEDDA FILMER OCH TV-SERIER
Jag kollar megalite film nuföriden! Istället glor jag på tv-serier. Jag har sett en film, den omtalade Inside Out och den var charmig och fin. Och kortfilmen innan! Älskade den :') (den handlade om två olyckligt kära vulkaner. Den slutade lyckligt, don't you worry. Och de sjöng hela tiden.).
Men SERIER! Okej det är bara två. Men det är många AVSNITT! Har blivit hooked på Vampire Diaries och jaa, jag typ lite ångrar mig för så himla orealistiskt och onödigt invecklat alltihopa. Men beroendeframkallande, oh yes! Har sett 36 avsnitt.
Och så var det ju älskade Downton! 4 avsnitt har de hunnit sända, så dem har jag sett.

 MUSIK
Norlie & KKV har släppt nytt! Okej, jag hörde den redan på Ålandslägret i slutet av september men glömde ha med den så vassegoda. Så är det ju ändå hila kul att Adele efter ... vad blir det nu? Hundra år? ... släpper en ny låt. Den är bra. Och jaaa! Zara Larssons vän Noel Flike har släppt sin första låt med sitt band, den är också kul! Typ.

Done with october - nu är det novembers tur! Ack du mörka månad. Men hörrni! Jag tycker ni kommenterat lite mindre aktivt på sista tiden, så jag skulle bli suuuperglad om ni ville berätta om hurdan oktober vad för er eller vad ni planerar inför november? Puss kram!

1 kommentar:

  1. Nu ska du få en liten kommentar från mig, haha! <3 Känner att jag aldrig kommenterar bloggar längre, det bara strular när jag gör det via mobilen, så jaa usch.

    Hmm... I november ska jag läsa Jag och Earl och tjejen som dör, men jag har ju den som e-bok och jag vill inte stirra på en skärm i timmar, ugh .. Kanske måste köpa den istället. Jag har precis läst "det är dags att inte freaka ut" och den var helt okej, skrattade flera gånger. Men känns som att jag är så himla frånvarande när jag läser böcker nu för tiden .. WHY? jag vill ju gråta och beröras. Oktober var bra förövrigt. Och de fär Pax böckerna måste jag spana in, de är ju överallt. Och jag gillar ju spänning. Så de kan nog passa mig. Haha, men det var väl lite från mig. Hur är det med dig då? <3 Ska bli intressant vad du tycker om DÄDAIFU, för du är ju inte så jätte mycket för deckare, som jag är. Det ska förresten komma ett sequel till den snart!! Ihh :D fast på engelska snart, så svenska om 100 år. Kändes som att den skulle passa som bara en bok, det avslutades fint. Men det är EN fråga som inte besvarades i den här, så antar att det är det som kommer ske i nästa bok. (Den här boken påminner lite om Beskyddaren-serien som du har hemma av Harlan Coben, det är typ samma slags spänning och känsla, men ändå inte)

    Men tack för mig, nu får du läsa lite haha! Varma höstiga kramar till dig <33

    SvaraRadera