måndag 30 november 2015

Ett litet problem - jag behöver er hjälp!

Nu är det såhär: INGET känns kul att läsa för tillfället. Jag håller på med Tredje principen, och den är bra och så men den DRAR INTE IN MIG och JAG MÅSTE VARA SÅ HIMLA KONCENTRERAD HELA TIDEN. Vilket jag inte har tid att vara särskilt ofta nuförtiden. Vilket leder till: typ ingen läsning. Men jag VILL läsa!!! Och jag har ju massor jag skulle KUNNA läsa! Men inget känns perfekt?


Här kommer en lista på vad jag vill ha av boken jag nu ska börja med, för jag tänker faktiskt ta en paus från Tredje principen tills vidare.

 • INTE en dystopi. Om det ska vara dystopi måste något övernaturligt vara inblandat.
 • KÄRLEK! Allting är grått sö snälla ge mig lite kärlek tack!
 • Spänning. Cliffhanger på cliffhanger på cliffhanger så jag aldrig vill sluta läsa.
 • Inte för långa kapitel. Över femton sidor = för långa. Beror ju dock på boken, men tjugo är nog ändå maxgräns.
 • Så ska den var superbra. Detta är typ absolut viktigast!!! Men det borde den ju vara också om den uppfyller alla krav ovanför ...
Och hör kommer en lista med böcker jag typ kan tänka mig läsa (= som jag tror kan passa in på beskrivningen och jag har hemma):
 • Cress av Marissa Meyer
 • Odinsbarn av Siri Pettersen
 • De odödligas sång av Julie Kagawa
 • Lola och pojken i huset bredvid av Stephanie Perkins
 • Änglafall av Susan Ee
 • Dimensioner av Sofie Berthet
 • Ett folk utan land av Melina Marchetta
 • I ljusets matk av Leigh Bardugo
 • Drömtjuvarna av Maggie Steifvater
 • Harry Potter
Jag överväger faktiskt att bara helt enkelt läsa Harry, för då vet jag vad jag får. Men jag borde inte göra det för jag har ju så mycket annat oläst!^^ Jag tror kanske att anledningen till att jag känner så här är att det är rätt så länge sedan jag läste en WOW-bok. Det var faktiskt så sent som den 10 augusti som jag senast läste en helst fantastiskt bok: Jag ger dig solen av Jandy Nelson. Alltså jag har ju läste femmor sedan dess, men ändå inte ... riktigt lika fantastiska - förstår ni? Jag har läst andra sorters femmor - böcker jag tycker är otroliga men på ett lite annat sätt. Alternativt är jag lite dåsig efter Revolt och Mockingjay part 2 ...

Så nu, SNÄLLA ni, kommentera vilken av ovanstående ni tror skulle passa bäst för mig just nu? Och VAD brukar ni göra när detta händer??? :)

Och ja, egentligen är jag nog i någon form av lässvacka, jag har bara undvikit det ordet i det här inlägget ...

5 kommentarer:

 1. De enda jag har läst från din lista ovan är Harry Potter och I ljusets makt, men den sistnämnda ÄLSKADE jag! Den fångade in mig direkt och i första sittningen läste jag 70 sidor på raken. Världen är helt egen i sig och jag iaf känner inte igen det sedan någon tidigare bok. Tycker verkligen om sättet Leigh skriver på och karaktärerna! Det är även kärlek i ;) En verkligen bra fantasybok med spänning, kärlek, bra beskrivande miljöer och ett bra tempo. Tycker verkligen att du ska läsa den!!

  SvaraRadera
 2. Det hände mig bara två gånger - när jag läste ut Jane Eyre av Charlotte Bronte, och med Cress av Marissa Meyer. När det hände mig så var jag precis som dig, jag letade efter en lösning, men sedan insåg jag att den ända lösningen för det var att a) ta en paus från läsningen, eller b) läsa en annan bättre bok. Själv skulle jag rekommendera dig Lola och pojken i huset bredvid. Den är väldigt lätt samtidigt som den bra-fantastisk! Lycka till med läsningen!

  SvaraRadera
 3. Jag känner igen mig i problemet alltså! Jag håller på med en fantasybok av Rick Riordan, middle-grade fantasy. Låter ju lätt och bra. Men nej, man måste vara så koncentrerad! Så det går trögt. Varva med en graphic novel, det gör jag när jag tycker ingenting löper :)

  SvaraRadera
 4. Ett folk utan land! Det kan liksom aldrig bli fel med en Marchettabok. Och just den är verkligen outstanding. I och för sig har jag tyckt så om allt jag läst av henne och det är ju omöjligt att jämföra böckerna med varandra eftersom de alla är bra på olika sätt. Annars läser jag själv Änglafall just nu och älskar något otroligt. En ganska rå och mörk dystopi med övernaturligheter i form av änglar, högt tempo och spänning! Rekommenderas :D

  SvaraRadera
 5. Känner definitivt igen mig! Jag brukar bara kolla igenom min bokhylla efter en bok som jag känner åh sen vill jag läsa, och sen läser jag den. Annars funkar det även att bara ta en paus från allt, en paus från att försöka hitta något att läsa. Då blir det ingen stress i det hela och när du kommer tillbaka så kommer du antagligen sakna läsandet och då vilja läsa igen. :)

  SvaraRadera