onsdag 12 augusti 2015

juli.

Nu har ju faktiskt nästan halva augusti redan gått ... men bättre sent än aldrig dom man säger!
*Cinder & Efter Alaska läste jag som e-böcker* Här är lite andra bilder från sommarlovet också - i juli pysslade jag faktiskt lite, den övre mest för att det var kul och den andra skulle jag göra till Monthly Makers rymdtema men blev inte klar i tid ... så har vi ätit fruktsallad en dag, besökt Åbo slott och min gamlamomi (bilden i högra hörnet.).
˜
Cinder (The Lunar Chronicles) - Marissa Meyer (5/5)
Anna och den franska kyssen - Stephanie Perkins (5/5)
Lite mer än en kram - Mårten Melin (4/5)
Nidstången (Pax #1) - Åsa Larsson & Ingela Korsell (3.5/5)
Efter Alaska - John Green (4/5)
Scarlet (The Lunar Chronicles #2) - Marissa Meyer (4.5/5)
˜
Antal lästa böcker: 6
Antal lästa sidor: 1491 st
Omläsningar: noll
Antal manliga/kvinnliga: 2/4
Kvar i olästhögen: 57 st (57-4+4)
Övernaturliga inslag: tre
Påbörjade serier: ehem ... tre stycken.
Fortsättningar på serier (varken första eller sista delen): en
Avslutade serier: ingen
Antal recenserade böcker: 6 böcker har blivit recenserade varv två av ovanstående. Plus två film-rec!
Fådda/köpta böcker denna månad: 2 rec-ex, 2 köpta.
Lästa recensionsex: 4 stycken.
Lästa bibliotekslån: två
Lästa e-böcker: två (jag var utan glasögon i typ två veckor och då läste jag helst e-böcker eftersom man kan förstora texten där ...)
Noveller/seriealbum/bilderböcker/mellanböcker: Nidstången är illustrerad av Henrik Jonsson.
Böcker som påbörjades i juli men inte lästes ut: Sommarboken och Stenänglar.
Månadens finaste:

Bästa bok: Cinder <333.
Största överraskning: Anna och en franska kyssen som jag var skeptisk till trots de jublande recensionerna.
Sämsta bok: Alltså Nidstången har ju lägst betyg, men jag tyckte faktiskt hemskt mycket om den. Dessutom så är den ju typ bara en intrduktion till en längre serie så jag förväntade mig inte att ÄLSKA första boken.
Största besvikelse: Att jag lyckades slarva bort både glasögon och mobil på under en vecka ...
Spännande saker som hänt under den här perioden: Det har mest regnat. Jag har upptäckt Downton Abbey som typ är Guds gåva till mänskligheten. Jag var på ett till FBK-läger, men nu var det bara två nätters tältning en halv timme härifrån. Så har jag shoppat en del!
Hur det gick med planeringen: Jag är inte på låååånga vägar ikapp med recensionerna (har tio böcker som ännu ska skrivas om ...) och jag beställde faktiskt något rec-ex. Men det är väll inte MITT fel att The Lunar Chronicles är så sjuttons bra?!
Planer inför augusti: SKOLAN BÖRJAR. Hjälp. Så bloggen kommer kanske lida lite (hoppas inte. För har alldeles för mycket att skriva om för att denna portal ska få stå tom.) och läsningen med. Men typ: läsa det jag verkligen vill läsa, för då tycker jag mest om böckerna och det är bra att läsa bra böcker när det är skola så man kan slappna av ibland. Så ska jag FAKTISKT försöka komma ikapp med de där recensionerna också.

SEDDA FILMER OCH TV-SERIER
The Amazing Spiderman med Emma Stone och Andrew Garfield är månadens bästa, sjukt bra skådespelarprestatiner, snygga specialeffekter och jag som lätt blir uttråkad av actionfilmer tyckte inte det var tråkigt för en sekund. (8.5/10)
Cirkeln är nog månadens näst bästa, även om där fanns mycket kvar att begära. (6.5/10)
Romeo & Juliet med Hailee Stienfeld och Douglas Booth är sjukt vacker men mycket tråkig. (5.5/10)
The Maze Runner är snyggt gjord men väldigt rörig och med varierande skådespel. Tror jag hade gillat den ännu mindre om jag inte läst boken, men nu blev det 6/10.
It's a boy girl thing är hemskt typisk och överdriven men ändå helt okej underållning med en rätt så tuff tjej (även om filmen försöker få henne att se vek ut?! Det blir rätt så motsägelsefullt ...). När jag sett den gav jag den 5/10 men nu känner jag att den hör till en av de jag njutit mest av att se av dessa, ävn om kvalitén kanske inte är så hög. 6/10 är den nog ändå värd.
Lomasankarit (Semesterhjältarna) är en finsk familjefilm om en nyfamilj som reser till Grekland på semester. Den påminner lite om de nya Sune-filmerna och lite om LasseMaja eftersom det är ett sorts mysterium som ska lösas. Jag blev positivt överraskad, tycker den är riktigt bra! (7/10)
Så hann jag se tre säsonger och fyra avsnitt Downton Abbey. Jag Ä-L-S-K-A-R den här serien sju-hukt mycket. Så fantastisk. Jag hatar den också eftersom vem som helst kan dö mitt i allt - men samtidigt, är det inte det som är skillnaden mellan kvalitativa och inte lika kvalitativa tv-serier? Att vad som helst kan hända i de först nämnda? Full pott!

 MUSIK
Jag lyssnade väldigt lite på musik i juli. Men dessa fina "upptäckte" jag iallafall:
<3

Vad har ni gjort i juli? Ser ni framemot skolstarten? Vilka böcker i höstens utgivning längtar ni mest efter? Bästa boken i juli?

2 kommentarer:

  1. Hahahah vilken kommentar om Downton Abbey :D Älskar den serien också så sjukt. Kan inte fatta att sista säsongen kommer i höst :'(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha alltså jag med <333 Skulle vilja hinna se femte innan men samtidigt inte pga VILL JU INTE ATT DET SKA TA SLUUUUT :((((

      Radera