söndag 16 augusti 2015

Enkät i augusti

Nu har ju halva augusti redan gått, men bästa Alba har taggat mig i Augusti-enkäten, från början skapad av Johannas deckarhörna, och jag har velat göra den väldigt länge så nu ba' kör jag. Tack för taggen!
1. De flesta är överens om att sommaren 2015 inte har varit någon höjdare vädermässigt, hittills. En del läser mycket när det regnar, andra sitter mest och trånar efter den där solstolen som inte går att använda. Hur har din lässommar varit? (Hittills, även här, sommaren är ju inte slut ännu.)
Den har varit helt okej. Jag har inte läst det jag hade tänkt läsa, jag har inte läst överdrivet mycket och inte älskat varannan bok. Men jag har ändå läst i princip lika mycket som jag brukar när det inte är sommarlov.

2. Nämn tre böcker du bara måste läsa i augusti (gamla eller nya).
Så snart jag får den ska jag läsa Röd drottning av Victoria Aveyard, just nu läser jag Som eld av Sara Lövestam som jag hade sett mycket fram emot och så lånade jag de tre följande PAX-böckerna för ett tag sedan så dem tänker jag också försöka läsa. (Ja och så ska jag försöka läsa Vit som snö eftersom Svart som ebeholts snart kommer ut.) 

3. Vilka nya böcker som kommer i augusti längtar du efter?
Röd drottning! Och typ När hundarna kommer. Vet inte riktigt vad annat som kommit/kommer ut?

 4. Kräftor eller surströmming. I augusti är det premiär för dessa "delikatesser". Vilket väljer du helst?
Alltså surströmming har jag nog inte ätit ..? Tycket kräftor är helt okej, men jag är i princip vegetarian nuförtiden så jag äter nog knappast det.

5. Vilken är den bästa boken du har läst i sommar?
Om man inte räknar omläsningar (som man inte gör), så är det fyra böcker som fått femmor: Kanske ihop av Johanna Lindbäck, Jag ger dig solen av Jandy Nelson, Cinder av Marissa Meyer och Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins. Allra bäst av dem? Kanske Cinder då. Eller Jag ger dig solen. Eller Cinder.

6. Finns det någon för dig ny författare som du är sugen på att läsa i höst?
Sofie Berthet som debuterar med en svensk dystopi! Och Victoria Aveyard. Och Jojo Moyes ska väll vara mysig, så kanske också någon av hennes?

7. För många är ju också augusti förknippat med skolstarten. Har du något starkt läsminne från skolåren?
Hmm ... på lågstadiet minns jag att vi alltid hängde i biblioteket på rasterna när det var öppet, vi läste i KP och Rekordboken och jag kanske lånade någon bok. Jag har sagt det förut men först hatade jag ju typ på Harry Potter - sedan fick jag första boken. Sedan lånade jag Harry Potter och hemligheternas kammare på skolbiblioteket och den väldigt medförna boken lossade tillslut från sitt omslag när jag läste, så det kändes nästan som om jag läste ett manus när jag satt med den söndriga boken. Men läste gjorde jag.

8. Semestern är kanske slut, men hur gör du för att hålla liv i sommarkänslan lite till?
Jag läser böcker om sommaren! Eller njae, jag behöver nog inte hålla i sommarkänslan så mycket, tycker jag. För jag älskar hösten. Så mysigt när det blir mörkare och man får tända ljus!

9. Anta att det börjar komma en hel del höstböcker hem till dig, men du är ju inte färdig med de böcker du planerat att läsa i sommar ännu. Samtidigt vill du kasta dig över nyheterna. Hur prioriterar du?
Jag läser faktiskt främst det nya jag är sugen på, jag har ju faktiskt en del olästa rec-ex men de är så "gamla" så jag tänker att en vecka hit eller dit gör inte så mycket för dem, medan de nya böckerna gärna ska läsas och recenseras så fort som möjligt. Och de jag tänkte läsa i sommar verkar jag ha glömt sekunden efter att jag skrev om dem ...

10. Till sist, vilken är höstens allra mest efterlängtade måste-läsa-direkt-bok för dig?
Djupa ro av Lisa Bjärbo, kanske. Har längtat efter något nytt från henne så länge nu, och nu ÄNTLIGEN! Den verkar så bra, också.

Och nu ska jag tagga någon! Har ingen aning om vem som gjort och orkar ej kolla men Amanda, Viggo (blogga hörru!) och Mimmi får gärna gör den.

2 kommentarer:

  1. Hej, ville bara kolla om du visste att du har blivit "citerad" på baksidan av De odödligas sång av Julie Kagawa? ^^ (boken ges ut av Harlequin)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det visste jag faktiskt inte och blev Så Sjukt Glad när du kommenterade om det! TACK!! Då kom jag också på att jag faktiskt inte frågat efter den som rec-ex så det gjorde jag och nu har jag den och den är SÅ FIN men du gav den visst inte full pott? :/ :P

      Radera