tisdag 14 juli 2015

Top ten share-worthy things that I haven't told you about yet

Det där med "share-worthy" går ju kanske att ifrågasätta lite, men ja.

Veckans Top Ten Tuesday är så tråkig så jag dör lite, okej? (Senaste tio inhandlade/fådda/lånade böcker) Därför blir det nödlösning: mitt liv.

Jag tycker faktiskt det är rätt så roligt att skriva om mitt liv ibland, om det händer något. Nu har det i och för sig inte hänt något särskilt, men tio saker orde jag ju ändå kanske komma på? Vi kör!

--> Jag har läst ut Cinder. Den var sparka-omkring-mig-och-skrika-lite-hysteriskt-bra! Befinner mig i någon sorts bookhangover nu, vill inte läsa något annat än Scarlet, så snälla någon ge den till mig okej!?

--> En annan anledning till att jag typ inte kan läsa något nu är att mina glasögons liv tvärt tog slut någonstans i byn när de föll från min ficka medan jag fridfullt ovetandes satt bakom en vän på en moped. Ja, det är sant. Jag har varit glasögonlös sen torsdag och kommer vara det i iallafall två veckor till. Jag kan faktiskt läsa förvånansvärt bra utan dem, men det är inte precis smärtlöst.

--> På söndag fyllde min lillasyster fjortis och det firade vi i Helsingfors. Vi åt medhavd sallad och rawcake (som smakade GUDOMLIGT.) samt fyllda smörgåsr på Kippo plus Frozeb youghurt gjord på soya. Jag va alldeles för mätt efter det men rätt så glad - för alltså SÅ GOTT allting juh!!

--> Jag har gjort världens bästa fynd. De flesta vet ju säkert att det är sommar-rea lite överallt just nu, vilket det också var i Guess när vi gick dit för att kolla på klocka till förut nämnda syster. Så, bland galgarna av rea-kläder såg jag en jeanskjol. Och den var sjukt himla fin. Den var på -80%!!! Förstår ni?!? Och den var DEN ENDA KVAR. Och I MIN STORLEK. Den hade kostat 135€ och var nu nedsatt till 27. Förstår ni lyckan?!? (Jag gillar kläder, om någon missat.) Nu lever vi lyckliga i alla våra dagar <333.

--> På den där trippen till hufvudstaden fick vi alla varsin bok. Jag fick Den ökända historien om Frankie Landau-Banks av E. Lockhart. Behöver jg säga mer?! Jag säger en sak iallafall: den är SÅ FIN. (Men jag kan inte läsa den nu pga för liten text för mina glasögonlösa ögon.)

--> Jag har sett Cirkeln! Och Maze Runner! Tänkte att jag ska skriva litemer ingående omdömen om båda eftersom de ju är filmatiseringar av böcker. Så look forward to that!

--> Igår svarade jag på 24 obesvarade kommentarer men alltså: det GÅR ju faktiskt inte att svara vettigt i efterhand. Allting ändras ju så fort, plöstligt HAR jag också läst det där boken, plötsligt ÄR det inte bloggens födelsedag er, eller så har jag redan kommit hem från lägret, eller ... ja. MÅSTE bli bättre på att svara på kommentarer I TID! Förövrigt är det rätt så komiskt hur många böcker jag hela tiden skriver att jag MÅSTE läsa. Vet inte hur många gånger jag skrev det när jag svarade på kommentarerna ...
--> Skrek högt när jag så videon här ovanför när Sasha sa att Queen of the Tearling kommer bli film och att Emma Watson kommer spela huvudrollen. Alltså, trots att jag inte läst boken, så är jag Så Pepp. En YA high fantasy som bli film med Emma freakin' Watson i huvudrollen?!? VARFÖR HAR INGEN BERÄTTAT DETTA FÖR MIG INNAN?!?

--> Jag tycker det skule vara superroligt att starta en "bokcirkel" med er! Vi skulle typ antingen alla läsa samma bok ELLR läsa LIKNANDE böcker och sedan ämföra - någon som nappar? Om någon gör det kan vi ju försöka utveckla och sedan skriver jag mer utförligt om det. Snacket skulle ju säkert skötas via mail/skype då, men jag tror det kunde vara superroligt!

--> Hmmm ... jag börjar ha slut på samtalsämnen. Men eh, jag såg att Clara Henry ska ge ut en bok! Om mens! Jag vet vem Clara Henry är, men jag har inte sett på hennes videos på typ evigheter, boken verkar iallafall mycket intressant! Litelite uttjtat tycker jag det här med mensen dock börjar bli, men tills det är slut på tabu och vi vet llt som finns att veta är det ju ändå en liten väg att gå, så jag läser gärna.

Vad har ni gjort? Vilka boknyheter har ni snappat upp? Någon som läst Queen of the tearling? Och gillar ni dessa svammel-inlägg elelr känns de mest onödiga?

6 kommentarer:

 1. Jag tycker det är hemskt kul att läsa lite mer personliga inlägg så riktigt kul lista! :D Jag är definitivt intresserad av en eventuell bokcirkel över skype. Låter riktigt skoj :D Och vad tråkigt med dina glasögon, sånt som är så billigt att ersätta också *not* :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du gillade den! :) Yay, vad kul! Måste fundera lite mer på saken så tar jag kontakt snaaart! Alltså jaa, men jag hade faktiskt lite tur i oturen eftersom det faktiskt var meningen att jag skulle skaffa nya snart :P B)

   Radera
 2. Åh, det där om bokcirkel har jag funderat på i evigheter! Men det där om The Queen of the Tearling, låter ju förstås AWESOME (hur fick de Emma Watson att signa egentligen?!) men sa inte Ben tidigare att han inte tyckte den var särskilt bra/en besvikelse? Lite synd att de valde att göra film på just den i så fall. Fast man vet ju aldrig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad roligt! Ska fundera lite mer på det så kontaktar jag dig också snart^^ :D Alltså jag vet inte riktigt, men på IMDB stod det att hon typ är coproducer eller något liknande (någon producera iaf) så hon kanske själv är med i "skapandet" då? Alltså jag har ingen aning, för jag har inte följt Ben förrän typ igår, men tråkigt om det är så :/ hursomhelst sä MÅSTE JAG ju försöka läsa den nu när det ska göras film med Watson i ;D

   Radera
 3. Jag tycker att ditt svammelinlägg var riktigt roligt att läsa! Alltid kul med personliga, så du får gärna göra om det ;) Det där med bokcirkel skulle inte heller vara helt fel, är gärna med isånnafall! :D <3 Claras bok är jag också sjukt nyfiken på!! Sen så vill jag gärna läsa om recension på filmen The maze runner, för jag vill se den, men har inte riktigt vågat... För den verkar vara lite små läskig, haha. Med de där klagarna! Osv. Vad synd med glasögonen, vet själv hur jobbigt det är att vara utan dem... Och vilket lyxigt bra fynd! ;D (tyckte själv att veckans TTT var tråkig, då man gör bookhauls ofta..) kraaam <3 (kan vara stavfel, då jag skriver på mobil)

  SvaraRadera
 4. Åh, bokcirkelidén låter ju superkul! Jag är väldigt gärna med om det blir något :D

  Queen of the Tearling köpte jag enbart pga av att Emma skulle spela i filmatiseringen, haha. Men jag har fortfarande inte tagit tag i den ännu. Som vanligt då alltså ^^ Hoppas i alla fall att den ska vara bra. Och filmatiseringen också såklart. Behövs mer episk fantasy på filmduken tycker jag! :)

  SvaraRadera