torsdag 18 juni 2015

Jaha men oj

VET NI VA'?! VI HAR MISSAT EN FÖDELSEDAG!!! Min lilla bloggs mer specifikt. Jag som var SÅ SÄKER på att jag skulle minnas det i år, men icke. 6.6 fyllde alltså The World I Live In 4 ÅR!! Så Himla Mycket.
 Men nu ska vi inte gruva över faktumet att jag varit glömsk längre, nej, jag tycker vi ska gå igenom åren litegranna.

SWISH till längst bak i arkivet alltså!

Så, 6.6.2011 sa jag hej till blogspot. Jag skrev som jag pratade och överanvände utropstecken. Bilderna ville inte bli rätt i inläggen och jag skrev om lite det som föll mig in. Redan i följande inlägg märker man mitt redan då stora bokintresse, där jag skriver om Bok 101 skriven av Andy Mulligan som jag läste på stranden. Idag minns jag knappt vad den handlar om, desto mindre vad jag tyckte om den.

I januari 2012 har jag redan utvecklats lite. Layouten är snyggare och texten har övergått till textspråk. Jag skriver om vad jag gör, läser, tycker om, har köpt och cirka ingen läser. Jag skrev fem inlägg i januari så det är ju kanske inte så konstigt heller, är ju inte som om jag var överambitiös då i början.

I juni 2012 glömmer jag bort bloggens födelsedag men firar 2000 sidvisningar. Inläggen är längre och jag leker med bildredigering. Jag skriver lite om böcker och till och med en sorts recension på Min syster är i tusen bitar av Annabel Pitcher: Den finaste, mest fantastiska bok jag läst på länge. Den var sorlig, hemsk, vacker och rolig. Jag förstår inte hur författaren har fått det så bra. Jag typ grät mig igenom boken på slutet. Jag hatade det, men samtidigt älskade jag det. Om du ska läsa en bok i sommar, då ska den boken vara den här. För alla borde läsa den.

I januari 2013 har jag upptäckt bokbloggarna och får mina första rec-ex. Nu är bloggen i princip en renodlad bokblogg, även om jag vägrar medge det på länge. Jag skriver om Min pappa är snäll och min mamma är utlänning, Underfors, Klassresan, Strimmor av hopp, Förr eller senare exploderar jag och Matchad.
Jag fyller tonåring, ser Hungerspelen-filmen och tycker mycket om den, skriver om att både City of Bones och Perks of Being a Wallflower ska översättas till svenska och att Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck skriver bok ihop. Jag skriver om böcker jag ser fram emot 2013 och av dem har jag nu läst alla utom fem, varav jag äger två. *stolt* Jag besöker sf-bokhandeln och Stockholm. Pjuh! Minst sagt ett/en? hektiskt januari, man kan ju önska att man skulle vara sådär snabb med recensionerna varje månad ...
 Tidshopp ett halvår fram igen! I juni 2013 fangirlar jag över TFiOS, skriver om två tävlingar, gör Book Rescue Tag, 5 books to movie-tag och sommarläsningstaggen. Jag recenserar 5 böcker: Jag går dit du går, Uppgörelsen, Saeculum, Dårfinkar & Dönickar och Mycket mer än så.

I januari 2014 ser mitt bloggande ut ungefär som idag. Jag utvärderar året som gått, skriver om mål och böcker jag ser fram emot 2014, inleder Genre-månad som snart rinner ut i sanden, skriver om livet, lånar böcker och recenserar bara två: Låt vargarna komma och Nick & Norahs oändliga låtlista
 
Nu har vi kommit till juni 2014, alltså ungefär precis ett år sedan! Då börjar juni med utvärdering av maj och firande av bloggens tre-årsdag. Jag har födelsedagstävling och babblar om sommarläsning. Recensioner skrivs på Stjärskott, Stjärnmärkt, Du glömde säga hej då och Inte vem som helst. Så åker jag iväg på tio-dagars-Sverige-resa!
 
Sista genomgången: januari 2015. Bloggen blir lite vardagsbaserad då plötsligt. jag skriver listor, gör en gif-tag, skriver  läs-a-lots/read-a-longs. Endast två böcker recenseras: I dödens labyrint och Prodigy.

Så bloggen har haft sina upp- och nergångar, in- och utfall. Jag har varit mycket och lite produktiv. Men fortfarande är jag här. Och jag brinner verkligen för den här platsen, jag älskar att skriva om böcker och jag älskar att ha kontakt med er. Tusen tack för att ni läser och kommenterar ibland, det betyder Så Sjukt Mycket och ni gör mina dagar oftare än ni kan tänka er.


4 kommentarer:

 1. Men wow Elvira! 4 FREAKING ÅR?! Hurra hurra hurra! Stooooort grattis både till dig och bloggen, ni är fantastiska! :D <3 Tack för en fin och alldeles underbar bokblogg. Den har kommit att bli en av mina favoriter och jag älskar varje inlägg du skriver. Det märks att du lägger ner hjärta och själ på det du gör, så himla härligt. Och tusen tack också för en fin vän :) <3
  Håller tummarna för att du kommer fortsätta blogga i många långa år! (Och att vi kanske ses på Bokmässan någon gång. Vill så gärna!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså åååh taaack!!!! <333 Och desamma, så roligt att ha hittat dig :) <3 Och alltsåå .. jag TROR FAKTISKT ATT JAG SKA TILL BOKMÄSSAN I ÅR!!!!? Hoppas så mycket. Skulle vara så coolt. Och lite läskigt xD :D

   Radera
 2. Grattis på bloggfödelsedagen! :D

  SvaraRadera