tisdag 23 juni 2015

Här var det livat

... eller inte.
 
Hej, någon som minns mig? Elvira heter jag, jag brukade blogga här runt en gång om dagen tills för en vecka sedan då jag försvann.
 
Nej nu ska jag inte vara alltför dramatisk: det är ju ändå BARA fem dagar sedan jag skrev, det är inte särskilt mycket. Men det känns som en evighet. Vet ni hur många böcker jag hunnit läsa på den tiden? Fyra. Jag har hunnit läsa ut FYRA böcker på fem dagar. Det är inte likt mig, vet ni, men helt okej. Om jag bara inte vore så efter med recensionerna ... för det är jag. Väldigt mycket. Men jag brukar ju komma i kapp, så de är väll ingen panik det heller, än åtminstone. Jag skriver inte nu för att jag snart kommer börja blogga som vanligt igen, för det KÄNNS inte så just nu. Jag är inte inspirerad till annat än flum-inlägg just nu och dagens TTT var mycket tråkig så den skippade jag. Jag har mängder med recensioner jag borde skriva, åtminstone en tagg, en nyhet som jag antagligen är sist på bollen med som vanligt att skriva om och snart är det ju månadsrapports-tider också!
 
VARFÖR vill/hinner jag då inte skriva för stunden? (Okej ja, för STUNDEN hinner jag ju. Men ... ni vet.) För att ... en hel del saker. Jag blir konfirmerad på söndag så det är lite cirkus kring det, som jag egentligen inte deltar i sådär jättemycket men det berör ju mig för det. Så är det rätt så mycket jag BORDE göra men skjuter upp och skjuter upp och blir trött av bara av att tänka på. Sen så ... nämnde jag ju lite det där med att jag var lite känslomässigt omtumlad efter lägret och det har inte riktigt lagt sig. Så är det ju sommarlov. Det är SOMMARLOV så klart jag inte har världens lust att sitta vid datorn HELA tiden.
 
Okej så ... jag kommer antagligen inte skriva imorgon. Kanske i övermorgon. Knappast på fredag, kanske på lördag, troligtvis inte på söndag. Sen ska jag på LÄGER igen!! Något inlägg ska jag nog försöka knåpa ihop till den veckan, men don't get your hopes up too high.
 
Vet ni förresten: jag har kollat första säsongen GIRLS och bara MYCKET BRA SERIE PLEASE GIVE ME MORE. Jag har också sett slut HELA Vänner och det är ju tomt. Och sorgligt. Och något som måste hända även med världens bästa och längsta serie.
 
En annan sak: jag läste ju första Mistborn i maj. Typ inget känns jättebra efter det. Känns som att cirka ingenting kan VARA så fulländat som den var!? Och jag har inte skrivit en recension än. För SÅ jobbigt.
 
Dessa böcker ska jag förresten recensera under en inte för avlägsen framtid, hoppas vi:
  • Mistborn: Sista imperiet av Brandon Sanderson
  • Jag biter i apelsiner av Annakarin Thorburn (antagligen mini-rec pga inte supermycket att säga)
  • Paris, Lola & jag av Moa Eriksson-Sandberg (samma som med ovanstående)
  • Glasbarnen, Silverpojken och Stenänglar (när läst) av Kristina Ohlsson, trippel-rec, alltså
  • Stad av glas av Cassandra Clare - fatta utläst!!
  • Varelserna: Uppror av Magnus Nordin (mini-rec)
  • Sätt mig i brand! av Tahereh Mafi (SÅ svårt att finna ord för vad jag egentligen tyckte så kanske bara blir mini-rec faktiskt. Även om jag inte skulle vilja.)
Rätt så många är det ju faktiskt ... eh. Får nog ta en vecka då jag MÅSTE skriva en recension i dagen tills de är slut, innan jag får läsa något annat. Men någon ni vill läsa omdöme på lite extra mycket? Eller någon ni läst och vill dela era tankar kring?
 
ÄNNU EN sak! Vad ska jag läsa nu?!? Detta har jag att välja mellan:
  • Champion av Marie Lu
  • Sagoberättaren av Antonia Michaelis
  • Jane Eyre/Svindlande höjder/Stolthet & Fördom
  • Dockskelettet av Holly Black
  • After: När vi möttes av ... *jag minns ej*
  • Enklav av Ann Aguirre (stavade jag rätt nu?)
  • Drömtjuvarna av Maggie Stiefvater
  • Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins
  • Sarah Dessen
  • Jag ger dig solen av Jandy Nelson
  • Ett folk utan land av Melina Marchetta
Så finns det ju en hel del andra men ... kanske mest dessa jag vill läsa.
 
Sååå ... vad har ni gjort på sistone? Hur ser era liv ut? Vad har ni läst för bra/dåligt på sista tiden? Jag vill mycket gärna veta och svarar på allting så fort jag kan, lovar! *har en del andra obesvarde kommentarer också kom jag på nu ...*

4 kommentarer:

  1. Du måste verkligen läsa "Jag ger dig solen", såååååå bra bok!!! (Ett annat boktips, A court of thorns and roses av Sarah J Maas läste jag ut för typ 2 dagar sedan och obsessar fortfarande över den. O om du inte läst hennes Throne of Glass-serie: GÖR DET.)
    Ville bara säga det & hoppas att du får en fin sommar! ^^

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, det måste jag. Men usch den är sååå hypad ... Haha *känner igen mig*, du har rätt. Jag MÅSTE faktiskt läsa något av Sarah J. Maas typ NU.
      Hoppas du också får (och har haft) en fin sommar! :)

      Radera
  2. Hej på dig med! Klart vi minns dig finaste o bästaste Elvira :D Hände det något speciellt på lägret? Då du blev känslomässig omtumlad? Tänkte om det hände något tråkigt, eller om du bara saknar det? Finns här om du vill prata <3

    Jag känner förresten igen det där med att inget känns bra efter en bok (för dig mistborn), man vill inte lämna den riktigt! Det var typ så för mig med Anna och den franska kyssen! Jag älskade boken, men alltså jag är fortfarande lite så där osäker över karaktärerna, eller ja Anna var ju underbar, och så. Men du borde läsa den! Fast du ville ju inte ha så mycket fluff fluff och sånt, så du borde nog vänta med den! Jag är inte heller så sugen på fluff fluff, så håller på att läsa sista maze runner boken nu!

    Jag har inte läst någon av böckerna du ska recensera, men jag vill läsa om SÄTT MIG I BRAND. För du älskade ju som mig den serien tidigare, så måste ju få se ditt omdöme, som verkar vara lite halvdant? Jag vågar själv inte läsa den där. Det som ska bli en tv-serie nu också, omg. Så läskigt!

    Till dina frågor på slutet: Jag har i princip inte gjort ett smack. Legat i sängen och spelat på mobilen. Inte läst något typ, förutom idag. Slösar typ bort hela lovet. Men vädret har varit så tråkigt. Och sånt. Så lite långtråkigt är livet. Just nu är mina två bästa vänner på läger också. Så typ forever alone. Imorgon ska jag (och min familj) för första gången stå på en loppis, ska dock INTE sälja några böcker. Heh. Så det blir kul! Jag har läst boken "För då minns jag kärleken", som är byggd på en sann händelse. Gillade, men kommer nog inte stanna hos mig så länge. Maze runner: I dödens stad gillar jag än så länge :D (som jag läser right now)

    Oj, nu får du läsa lite! ;D Haha! Gick bara in på min dator för att lämna den här kommentaren, visste att den skulle bli lång.. haha. För det blir alltid så tokigt på mobilen, och ibland försvinner allt man skriver. //kraaaaaaaam <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Var väll mest att vi var en så sammansvetsad grupp i en hel vecka och så bara plötsligt försvann det, så nej, inget direkt tråkigt hände, men tack <3 :)

      Alltså ja, och nu har jag läst en till sådan bok ... VILL inte ens läsa något annat än uppföljaren nu när jag läst Cinder, alltså ugh xDD

      Alltså var såå rädd när jag skulle läsa Sätt mig i brand!, vilket jag ju tydligen hade rätt att vara ... :/ Men du borde nog ändå försöka läsa den snart tycker jag! :) Och jaa, sååå spännande med tv-serie!!? :O

      Haha, men det är sådant semester är till för ;D Borde verkligen ta tag i det här med att fortsätta på maze Runner ...

      Haha, ingen fara, bara roligt ju! :D Kraamar <3

      Radera