tisdag 26 maj 2015

Top Ten Books That I Plan To Have In My Beach Bag

Jag har ju, om någon råkat notera det, varit lite mindre aktiv här på sista tiden (veckan). Vad har jag gjort då? Jo, för det första har jag inte så många recensioner att skriva - så ingen press! Så skönt! Alltså, jag har helt enkelt inte orkat riktigt - för att det varit allt det sista i skolan och stafettkarneval och grejer. Dessutom läser jag Sista riket som är en supertjockis! Ca halvtidsrapport: OTROLIGT bra. Aldrig långsamt, fantastiska karaktärer och jag blir hysteriskt impad av Sandersons världsuppbyggnad och magisystem. Vill läsa prick hela tiden men det ... går ju inte riktigt.
Okej så det är tisdag och någorlunda lätt tema i Top Ten Tuesday så - vi kör! Topp tio böcker jag planerar att ha med mig i min strandkass (obs jag tolkar det inte ordagrant, för ärligt läser jag inte mycket på stranden):
 
10. Sagoberättaren av Antonia Michaelis - Den här är antagligen typ mitt äldsta rec-ex och jag vill ju läsa men samtidigt är jag inte sugen alls. Nåja, någongång ska det ju bli gjort. Varför inte sommaren 2015?!
9. Jane Eyre av Charlotte Brontë - iallafall någon klassiker tänker jag försöka hinna med i sommar, den här har jag hört sjukt mycket gott om så tror den skulle vara fin att börja med.
8. Jag ger dig solen av Jandy Nelson - Jag vet inte en enda person som inte förälskat sig alldeles i Junes och Noahs historia (pinsamt om jag nu sa fel namn ...), så mina förvätnningar är ju minst sagt ... oändliga. Men jag vill. Åh, vad jag tror och hoppas att det är bra.
7. Feber av Maggie Stiefvater (och För evigt) - Frost läste jag någon gång under förra sommaren har jag för mig (eller var det hösten ..?), jag totalälskade inte, vilket gjort att jag inte fortsatt än. Men jag vill ändå fortsätta och tror att Stiefvater är riktigt mysigt på sommaren! (Dödsritten och Drömtjuvarna ska jag nog också försöka hinna med.)
6. Stad av glas av Cassandra Clare - Nu när det kommer mer och mer nyheter om Shadowhunters tror jag det börjar vara på tiden att fortsätta med denna serie som jag ju faktiskt gillar rätt så mycket.
5. Nattens cirkus av Erin Morgenstern - Denna rätt så tjocka men otroligt vackra bok tror jag kan vara riktigt bra att ta tag i nu i sommar!
4. Harry Potter-serien av J. K. Rowling - Ledigt = Harry Potter. Så är det bara.
3. Ett folk utan land av Melina Marchetta - Köpte ju denna nyss, såklart jag ska läsa den i somar!
2. Den ökända historien om Frankie Landau-Banks av E. Lockhart - Den är ju ny nu så recensionerna REGNAR över mig. Typ alla är positiva. Jag är superdupermegapepp.
1. Allt och lite till av Sarah Dessen - Dessen ÄR ju sommar. Det här är förra årets Dessen-bok på svenska, och jag har inte läst den. Fy skäms!
Det är ju inte direkt några böcker jag tänkt läsa ehe ... men förövrigt tänkte jag försöka minska på rec-ex-högen REJÄLT och så, läsa vad jag vill och framförallt läsa MYCKET.
 
Vad har ni för läsplaner i sommar? Kommer ni alls ha tid för läsning?

4 kommentarer:

 1. Övärlden-serien, Sommar i New York, Pappersstäder, Looking for Alaska, Harry Potter och dödsrelikerna, Mördarens Apa, Sarah Dessen-bok, Det handlar om dig (??) och Fangirl hade jag tänkt läsa! :) Fast jag kanske inte hinner med alla, men det är ju bra att ha någon sen när man är färdig med en! :D + så skulle jag vilja läsa någon typ skräckbok elr. liknande, men vet inte vilken :/ Kanske du kan tipsa mig??;)
  KRAM♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du verkar ha mycket BRAA läsning framför dig!! ;D Hoppas du gillar Övärlden-serien, så kanske jag också läser den sen ...

   Men ehm - skräck. Det kan jag faktiskt inte tipsa om, inte direkt min typ av böcker :/ Men Stephen King gillar ju de flesta? Även om det är mycket tjockt och ganska långsamt, kan jag tro. Coraline ska också vara bra! (Av Neil Gaiman.)

   Kramsii <3

   Radera
 2. Du verkar ha en bra blandning av böcker att se fram emot! :) Jag vet inte vad jag ska läsa i sommar, men förhoppningsvis något bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker jag med! Lite för bra verkar det hittills som ... vet ju inte VAD av allt detta som jag ska börja med?! Hoppas du får en fin boksommar! :)

   Radera