fredag 1 maj 2015

april.

Tiden bara flyger iväg nuförtiden - det är redan maj!?! Har lite panik över att det bara är fyra veckor skola kvar ... för så mycket ska hinnas med?! Svårt att tr att det är sommar så snart iochförsig, eftersom det snöade här så sent som i förrgår ... (FATTAR NI ATT JAG HAR SOMMARLOV NÄR JAG SRKIVER NÄSTA MÅNADSRAPPORT!!) April har varit en ganska sisådär månad i år. Jag har varit sjuk till och från (vaknade idag med ögoninflammation ...) och inte varit peppad alls på att skriva recensioner. I skolan har det varit mycket och ja ... allmänt ganska mediokert. MEN jag har läst en helt okej mängd! Och kollat massa film! Låt oss nu inte slösa mer tid på onödigt babbel, utan gå mot själva rapporten:
 ~
~
Antal lästa böcker: 6
Antal lästa sidor: 1524 st
Omläsningar: en
Antal manliga författare: två
Antal kvinnliga författare: 4 stycken
Kvar i olästhögen: 49 st (51+3-5)
Övernaturliga inslag: två böcker innehåller vad jag skulle kalla övernaturligheter. (Förutom Jellicoe då vars existens är direkt övernaturlig.)
Påbörjade serier: en
Fortsättningar på serier (varken första eller sista delen): en, för jag antar att det ännu kan komma mer om Hedda ..?
Avslutade serier: ingen
Antal recenserade böcker: 6 stycken, en av ovanstående ... kommer på alla, plus på två från mars. 
Fådda/köpta böcker denna månad: "bara" tre rec-ex denna månad!
Lästa recensionsex: 4 st
Lästa bibliotekslån: Hedda ... var bibbabok.
Lästa e-böcker: ingen
Noveller/seriealbum/bilderböcker/mellanböcker: en bilderbok minsann.
Böcker som påbörjades i april men inte lästes ut: Sätt mig i brand! började jag lite smått med igår. Jag biter i apelsiner började jag med, läste nästan halva och tappade intresset för. Kanske läser vidare, kanske ger upp.
Månadens finaste: 
Bästa bok: JELLICOE ROAD förstås! Men om man inte tar med omläsningar så blir det Fangirl - är SÅ glad över att jag gillade!
Största överraskning: Fangirl, isåfall. Men trodde nog att jag antagligen skulle gilla så ingen egentligen. ;D
Sämsta bok: Vild, småmysig men väldigt typisk.
Största besvikelse: Är ju kanske lite ledsen över att Du föll och jag för dig inte var mer originell.
Spännande saker som hänt under den här perioden: Kommer inte på något nu iallafall.
Hur det gick med planeringen: Insurgent struntade jag fullkomligt i, så nu komer den inte bli läst på ett tag. Annars lyckades jag ju nästan med att bara läsa rec-ex!
Planer inför maj: Böckerna här nedan skulle jag vilja hinna med, annars blir det som det blir.
SEDDA FILMER OCH TV-SERIER
Jag kollar typ bara 80- och 90-talsfilmer just nu, som ni kanske ser ..^^ Tycker det är så mysigt! Legally Blonde (8/10) och Cruel Intentions (8/10) gillade jag kanske mest av de nya, inte för att de är särskilt bra iochförsig ... men de underhöll. 10 thing I hate about you såg jag för andra gången, fortfarande väldigt fin och bra. (9/10) Inte the Woods blev jag ganska besviken på. Såg den på bio och hade väntat mig mer, men sångerna var inte superbra och historierna var för många, ingen hade liksom rum att växa och bli viktig. Legally Blonde 2 (7/10) var, som ofta med uppföljare, inte riktigt lika bra som ettan, men den klarar sig ändå på egna ben tycker jag, och är en av de bättre uppföljare jag sett. (Förutom då typ Hunger Games och Harry Potter där det bara blir bättre.) Boys (5/10) tyckte jag sämst om, den var för underlig. Lite samma sak med Teen Witch (6/10), men den förstod jag ändå något av. Den var småmysig men ganska typisk, som Vild^^ haha. Friends kollar jag fortfarande på, nu har vi kommit två/tre avsnitt in på säsong nio. (Usch, det är slut snart!!) Buffy the Vampire Slayer såg jag två avsnitt av igår när jag lag hemma sjuk, hittills verkar det ganska bra. (Och alltså vampyrerna - inte direkt Stephenie Meyers version detta.)

 MUSIK
Hmm .. musik i april ... har nog inte lyssnat på något direkt nytt för mig, men hörrni - Florence + the Mchine har släppt nytt efter typ tre års paus! har inte lyssnat så mycket på dem, men iallafall:
 Glad första maj förresten! Hur var april för er? Läste ni något bra? Var ni friska? Vad har ni för planer inför maj?

4 kommentarer:

 1. April var väll skapligt! Läste ett antal bra böcker - och jag var frisk månaden ut! :) Förresten vilken fin bokhög du har inför Maj! Skulle vilja läsa ALLA dem någon gång i framtiden, måste dock läsa första böckerna i 2 serier innan! ( Röd som snö och de två första i Legend-trilogin) Har väll inget speciellt som jag vet att jag ska läsa, brukar köra efter humör och känsla, haha. Ska läsa klart min pågående bok i alla fall. Avdelning 73 av Sofie Sarenbrant. /kraaam <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tycker jag med! Hittills har det dock gått sådär med planeringen ... går nog som du tillslut efter känsla trots att jag tror böckerna är bra hehe .. ;P kraam <3

   Radera
 2. Du verkar ha mycket bra läsning framför dig! Jag gillade Anna och den franska kyssen, Champion och Sätt mig i brand och de andra vill jag läsa. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter bra! Ser hemskt mycket framemot dem allihop *-*

   Radera